Някъде в София готвели престъпление срещу старата Македония

ГДБОП откри ценности на ВМРО
22 сеп 2010 16:52,
102
Някъде в София готвели престъпление срещу старата Македония
Снимка: Булфото

При акция на ГДБОП са открити оригинални документи, кореспонденция и други вещи, свързани с дейността на ВМРО, съобщи пресцентърът на МВР.

Акцията е била осъществена вчера съвместно с ДАНС на  територията на столицата с цел да се пресече незаконна търговия с архивни документи.

От жилище в София, обитавано от 76-годишен мъж, са иззети архив на войводата Петър Ацев, оригиналният дневник на Кръстьо Мисирков, част от личния архив на Атанас Лозанчев, кореспонденция на Гоце Делчев, на Тодор Александров, Пере Тошев и Борис Сарафов.

Иззетите документи са свързани с дейността на ВМРО.

В хода на операцията антимафиотите иззели и стари топографски карти на Солун и бинокъл на Васил Чакаларов. 

Пред агенция Фокус лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира: „И за да се намеси ГДБОП, вероятно означава, че те са били предназначени за нелегален износ. И тук възниква въпросът – къде може да бъдат изнесени? Отговорът е един – те могат да бъдат изнесени само в Скопие”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: Гоце Делчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
6
 
! Отговори
до14 преди 14 години
Предполагам, че този анонимен 76-годишен дядо е бивш служител на архива където са се съхранявали някои от нещата. И "случайно" е посъбрал тематично и още. :)А по закона за културно-историческото наследство трябва да ги обяви, не дай Боже да тръгне да ги изнася.В случая че е "контингент" на ГДБОП е ясно.А участието на ДАНС ни открехва и за поръчителите.
14
4
 
28
 
! Отговори
ариец преди 14 години
Интересно , след 9-ти по заповед на националния предател Г.Димитров известен още като Гошо Тарабата или Мастиката , архива на Македонския дом в София беше харизан на Скопските сърбокомунисти , които го крият в дън земя. Сега излизат още документи и писма , ах колко гадно за скопските удбаши .
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това все едно да намерят *** на прадядо ти на тавана и да си виновен? тия неща може да седят там от преди 100 години какъв е проблема
12
2
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 14 години
Да си поизмислят и героизират прекомерно историята е нещо нормално за всяка млада държава. Проблеми при това със съседите също. И преди, и сега е било така. Погледнете бившите от Австро-Унгария, от Полша, от Руската империя, СССР и Югославия. Но все пак стъпваха на някакви факти и документи и разликата е основно в тълкуването и премълчаването или преекспонирането на някои аспекти. Македонците обаче наистина удариха всички в земята. Такова чудо ни съм чувал, ни съм виждал. И агресивни при това.
11
4
 
7
 
! Отговори
Ти пи ли хапчето? преди 14 години
АТИЛА,тебе пак ли те изпуснаха от психодиспансера бе?Пак започна сереш из форумите,увеличи си дизата и заспивай в розово-блаженни сънища.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До атилаИди на лекар.Може нищо да ти няма,но написаното показва ,че имаш някакво отклонение.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това са свещени старо-македонски реликви които заедно с македоно-ноевия ковчег и македоно-христовот разпятие доказват че македонците съществуват от преди Големия взрив
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Aз ли нещо не схващам? Къде е престъплението да притежаваш "архив на войводата Петър Ацев, оригиналният дневник на Кръстьо Мисирков, част от личния архив на Атанас Лозанчев, кореспонденция на Гоце Делчев, на Тодор Александров, Пере Тошев и Борис Сарафов". Защо трябва ГДБОП да ги "изземва"?! И къде ще отидат след това? Иначе казано - ГДБОП и ДАНС в случая на кого са приятели - на мене или на мечката?
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не, номер 1, нищо не фабрикуват. Те само унищожават документите, които противоречат на тезата им. Тезите за македонска държава не се крепят на нищо - няма дори и фабрикувани доказателства - това са просто голословни твърдения, но включени в учебниците им по история. За да бъдеш историк в БЮРМ трябва да имаш добра фантазия и поне подобие на логика. А ако не ми вЕрваш, погледни обясненията им за прозвището на Василий *** и историята им за цар Самуил - за 3 години 10 пъти ги промениха.
6
20
 
7
 
! Отговори
АТИЛА преди 14 години
ДАНС това е възстановената от Славянския *** Съргей *** зависима Руска Държавна сигурност филиал на КГБ на Любянка.ГДБОП са си Комунистически *** от край време.Така че ясно е кой обслужва това активно мероприятия, а именно Руските Терористи и Окупатори крадци на Български държави,Език, История и КултураВън Руските Терористи и Окупатори от Българските земи на Дунав, Волга и Кавказ за да не стане Радуга Българския Беслан.КАЗАХbulgarya.tk
5
1
 
29
 
! Отговори
Радко преди 14 години
Всички оригинални и факти за същността на македонската нация(минало и настояще) трябва да се държат далеч от ръцете на сърбоманите и македонистите! Всичко трябва да излезе на яве! Македония без *** огин веке я гори!
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каракачанов тарикатее.Споменава само ГДБОП, а за ДАНС - нито дума. Дипломатичен. :)
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама им трябва калъп :)
2
1
 
39
 
! Отговори
лазар преди 14 години
еее сега ще се окаже, че Македония не е на 77000 години, жалко! Толкова много ме радваше тази вест ..
1
2
 
51
 
! Отговори
Азъ преди 14 години
Некакъв кьорфишек пак.Македонците не ги интересуват исторически документи.Те ги фабрикуват.