След "Палките" изхвърча шефът на КАТ-Пазарджик

Марин Тодоров е временно отстранен заради дисциплинарно производство
Обновена: 8 юни 2011 17:49 | 8 юни 2011 17:06,
68
След "Палките" изхвърча шефът на КАТ-Пазарджик
Снимка: архив Булфото

Началникът на сектор „Пътна полиция” в Пазарджик Марин Тодоров е временно отстранен от поста си, научи Dnes.bg

От МВР днес съобщиха, че „ръководен служител от ОДМВР-Пазарджик е временно отстранен от длъжност“.

Срещу Тодоров е започнато дисциплинарно производство, разпоредено от вътрешния министър Цветан Цветанов. Шефът на пазарджишката „Пътна полиция“ е отстранен до приключването на производството.

Започва цялостна проверка на ръководения от от него сектор.

Още по темата

Случаят касае операцията на отдел „Вътрешна сигурност“ срещу подкупни катаджии, коментират запознати с разследването.

При акция „Палките“ днес бяха задържани десет пътни полицаи от Пазарджик и Пловдив за взимане на рушвети от шофьори на магистрала „Тракия“.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че са установени хиляда случая на подкупи, а „ръководител на групата е бил командир на отделение“.

По-късно днес директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив комисар Тодор Чонов каза, че двамата задържани в акцията служители, които са от пловдивския КАТ, работят в системата отдавна.

Тези случаи са отделни от случаите на нарушения на пазарджишките им колеги, заловени също днес, коментира Чонов пред Фокус. По думите му няма информация от колко време полицаите са прилагали корупционната схема в ежедневната си дейност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
11
 
! Отговори
PAZO преди 13 години
Миналата неделя гледах едни куки от второ как спряха с патрулката един мото кар без регистрация и в продължение на половин час го въртяха човека и се мотаха докато не пристигна собственика след което му взеха една стотарка и си заминаха по живо и по здраво.Това е.
43
1
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
da se proveri i haskovo
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
искаме имената им.а и защо ли не се поогледат и за други градове?едва ли само в пз са корумпирани
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо не стигнахте с проверките и до Стара Загора?
40
1
 
12
 
! Отговори
7 преди 13 години
ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ПОЛИЦАИ ;
39
0
 
10
 
! Отговори
пинокио преди 13 години
Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че са установени хиляда случая на подкупи, а ръководител на групата е бил командир на отделение.ДОБРО УТРО!
38
0
 
18
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
38, и аз съм за строги правила!!!И метъра в България да има 100 сантиметра за всички, а не за едни -99 , за други 101 сантиметра...Това може да стане с понвсеместно слагане на камери и със задължителни глоби на заснетите от камерите.Да се изключи до максимум човешсия фактор където е възможно.Само за месец обаче една камера беше уловила над 300 нарушители в един град, половината от които полицаи, пожарникари, съдии, общинари, лекари...Познай дали са платили глоби?В Румъния и патрулките имат каме
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
целия КАТ на въжето можем и без мързеливи хрантутници
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е развалихте летния сезон на катаджиите сега ще ги е страх и нито нова къща нито нова кола:(
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм за строги закони по пътищата и безпощадно отношение към авто престъпниците били те мутри или властоимащи.За строги наказания на подкупните полицаи, защото не всички са такива и за още по строги наказания към тези дето с охота дават ,а тук се правят на велики революционери и юнаци.
34
2
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Възпитанието и дисциплината се учат през първите седем години от живота,моето момче!
33
2
 
15
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
до 32.Ще повярвам на Цветанов че иска промени, когато прочета в няколко централни вестника обява за конкурс на шефове на Кат, шефове на други отдели, конкурс за дознатели, следователи или други длъжности, с ясни критерии и публични резултати след това, или когато изкарат и на него някое СРС като на Танов, в което отказва на депутат или министър да назначи протежето му, защото е некадърен и не е издържал тестовете...МВР е затворена за външния свят система само за роднини и богопомазани.
32
5
 
12
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
до 31.Ако си пътен полицай-разбирам защо не ти е смешно.Ако не си-за 3 дена с палката на пътя си изкарва новобранеца колкото за телевизор, печка или пералня, а за седмица-много повече.Старите полицаи знаели от опит .А сега сериозно.Вчера имах подобен разговор с 34 годишен професионален шофьор.Спират го на пътя, проверки на всичко, всичко изрядно.Проверяват светлините, и полицая казва, че не му свети заден десен стоп.Искал 10 лева или фиш.Момчето обаче подпряло с крик *** и слязло-стопа светел
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако уволни всички корумпирани катаджии, трябва да уволни целия кат.
30
2
 
9
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Колеги, прав е 28 - нека научим добре закона и правилника, нека ги спазваме и да не даваме подкупи. Тогава лесно всяка злоупотреба на катаджиите лесно може да се докаже. Достатъчен е запис с мобилен телефон на случая и са готови.
29
9
 
15
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Аз съм доволен, Цветанов действа в правилната посока и върши много повече работа от всички предишни взети заедно! А вие си вийте за шесте панелки и се ловете на уловките на Алексейчо!
28
3
 
7
 
! Отговори
do 30 преди 13 години
АМА НЕщО НЕ НИ Е СМЕшНО ...
27
4
 
17
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Стар виц:Пътен полицай се жени,и колегите му умват какъв сватбен подарък да му поднесат:-Печка?-Пералня?-Телевизор?-Колеги- казал началника-предлагам да го пуснем една седмица на магистралата да глобява, без да го сменяваме, а после той ще прецени с парите какво да си купи!-Много му е на тоя новобранец една седмица-изревали старите полицаи-три дена са му достатъчни!
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
чувал съм от близък познат, собственик на камион, че в София катажии са му искали пари и понеже е нямал нищо в себе си, са му взели данните от картата и са го заплашили, че ще му дойдат на гости вкъщи.
25
7
 
34
 
! Отговори
Пари НЕ давам преди 13 години
Ами колеги катаджиите вземат защото им давате....!!!!! Насила няма как някоя фуражка да ми измъкне 50лв от джоба. След като сте нарушили ЗЗП просто си понесете последствията а не да пълните гушите на полицаите айде стига все другите ви виновни.......