Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива

Прокуратурата удължи мярката за задържане на Илко на 72 часа
Обновена: 1 мар 2012 14:53 | 1 мар 2012 14:00,
626
Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива
Блокът, в който убиха 19-годишния студент. Снимка: Булфото

С постановление на Софийска градска прокуратура мярката за задържане на 19-годишния Илко Радев от Добрич е удължена на 72 часа.

На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР.

Илко Радев беше задържан заради убийството в Студентски град, където след скандал беше убит 19-годишният Марио Данчев.

Илко, който е съквартирант на убитото момче и на брат му близнак Мартин, е бил с 0% съдържание на алкохол в организма, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, "но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край".

Останалите младежи, участвали в скандала, вчера бяха разпитани и освободени.

Още по темата

В нощта на инцидента двамата близнаци отишли в дискотека "Black house", където са се почерпили с алкохол.

Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов и е започнала свадата.

"Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи Цветанов.

Според него проблемът сред младите хора е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото", смята Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора.

"В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", посочи още вътрешният министър.

Назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства от мястото на убийството.

Работата на разследващия екип по тежкото криминално престъпление в Студентски град продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
23
 
1
 
! Отговори
ЗА 94 преди 12 години
СПОКО, В ЗАТВОРА ЩЕ МУ НАМЕСТЯТ НЕРВИТЕ НА ИЛКО.
84
3
 
31
 
! Отговори
2552 преди 12 години
студентите да се обединят в защита на Илко
83
0
 
36
 
! Отговори
Столичанин преди 12 години
Един вика още двама да бият трети, който спи и изобщо не знае кво става ... е къв човек трябва да си тогава ... смотани винкели
82
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Втоя случай бабаитите са си го търсили и искарали извън нерви"убиеца".Принудели са го да стане убиец и жалко ,че му са провалили живота алкохолици ***.
81
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МИ НАРУШИЛИ СА МУ ПОЧИВКАТА И ТОВА ЗА НЕГО Е БИЛО ДОСТАТЪЧЕН ПОВОД ДА УБИЕ НЯКОГО ЗА ДА МУ МИНЕ ЯДА. ДОБРИЧКА ПОРОДА Е ТОВА, НЕ Е ШЕГА. И БЕЗ ПИЕНЕ СЕ ТРЕПЯ.
80
37
 
4
 
! Отговори
перник преди 12 години
Абре хора,вие добре ли сте? Той може момчето да е свестно,тия тримата пияници да са виновни,ама значи ли това,че Илко трябва да остане на свобода??!Утре,както си почива,някой от съседните стай ще му "попречи" ,ще вземе ножа и ше осакати половината блок. Няма оправдание за този,който вади оръжие!
79
2
 
38
 
! Отговори
adn преди 12 години
момчето Илко е оказал неизбежна самоотбрана. В друга страна ще бъде онивенено веднага. Но тук , не се знае. Зависи, кой колко пари има.
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88те са трима бе
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да се учудя накрая ако излезе,че тримата са решили да колят Илко и понеже са били толкова пияни не са знаели кого колят в суматохата. И в крайна сметка резултата е налице. Като са намерили ножа защо не го проверят за отпечатъци.
76
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако момчето не беше дало отпoр, щяхме да четем за пребито момче починало в Пирогов от вътрешни разkъсвания или черепна травма... после 10 години щяхме да чакаме да се разбере кой от тримата *** са нанесли фаталния удар, докато хубостниците продължават да безчинстват свобoдни и безнакaзаани... е и някой магистрати щяха да облажат между другото...
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
58 - и ти си за затвора, загубеняко!
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ясно защо Мартин е блъскал по вратата и е викнал брат си Марио и Владо, след като е имал ключ и е можел спокойно да си отключи и да влезе или в краен случай да извика даже портиера и да си влезе пак спокойно. Пиянството и насилието никога не водят до добър край.
73
0
 
6
 
! Отговори
към 70 преди 12 години
Пошдига ми се от такова като теб
72
0
 
30
 
! Отговори
k@ преди 12 години
но дори и трезвото момче да е убиеца,трябва да бъде оправдан-по чл 12 от НК.а третото момче от перник,което не е живеело там,трябва да бъде съден-чл 170,ал 2 от НК.и директора на студентски столове и общежития на унсс иван чавдаров трябва да бъде съден...живял съм в общежития на унсс и знам какво е(като се има предвид че има и по-лоши блокове).
71
4
 
5
 
! Отговори
до "умния" преди 12 години
Теб като те ***, вазелина сам ли си го слагаш или разчиташ онождащия да го носи? Понякога е по-добре човек да си държи устата затворена, защото вмирисва цялата околност!!!!
70
2
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Абе, селянино, намери си поле за изява другаде...тук не е мястото...
69
1
 
48
 
! Отговори
Pertinax преди 12 години
Това показва,че човек колкото и съвестен да е както е в случая,не знае какво ще му сервира живота.Момчето сигурно цял ден е учил,ляга си навреме за да е бодър и с планове за другия ден без да тормози никого и изведнъж идват някакви си пиянки посред нощ и правят зулуми.Едва ли Илко си е легнал с нагласата да убие някого.Дано съдиите имат разум.
68
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
583 пияни според теб дали са щели само няколко шамара и ритници да раздадат ?!аз не мисля така !!! още повече, че има сведения за систематичен тормоз и скандали в тази стая.
67
2
 
10
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
Ти като си много умен , защо раздаваш присъди без да си запознат с поробностите. От такива като тебе черпят сили за полицейски изцепки и произвол. Има си съд да си чувал за това?
66
16
 
7
 
! Отговори
Aлов преди 12 години
Искал е да почива ,но е починал Мартин... Хе -хе...