Пенсионерка хвърли през терасата над 5 000 лв. на измамници

Задържан е един от измамниците
10
Пенсионерка хвърли през терасата над 5 000 лв. на измамници
Снимка: БГНЕС

83-годишна жена от Пловдив стана поредната жертва на телефонна измама. Възрастната жена е била подмамена по добре познатата схема с уж настъпила катастрофа и задържани роднини.

Последвалото полицейско разследване е установило един от извършителите, който е задържан и вече е привлечен като обвиняем.

Случаят е от 9 юни.

Пострадалата жена живеела в Пловдив. На 9 юни тя получила телефонно обаждане от непознат мъж, който се представил за полицай. Той обяснил на пострадалата, че синът й заедно със съпругата му са задържани, тъй като са участвали в настъпило пътнотранспортно произшествие и трябва да платят 40 000 лв.

Пострадалата обяснила на мъжа, че има само 5300 лв., които можела да даде. В изпълнение на указанията на обвиняемия, с когото разговаряла по телефона, пострадалата поставила 5300 лева в торба и ги пуснала през терасата на жилището си, където бил задържаният мъж. Той взел парите и се отдалечил от жилището на пострадалата. В хода на разследването самоличността му била установена.

Той е на 63 години и е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Пловдив в качеството му на помагач. Престъплението е по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 4 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Крими
Иззеха стоки с лога на защитени марки на магистрала "Марица"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
Рендето преди 2 дни
""""Пенсионерка хвърли през терасата над 5 000 лв. на измамници""" ------ Имала - дала!!! Кът немаш акъл, даваш пари!
9
1
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 2 дни
Защо всеки път приемате че парите са от пенсии? Много странно... Все пак 20-30 са метнали през терасата, а не милиони пенсионери.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Даааааааааааааааааа, а статията за пенсионерите дето едва свързват двата края?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мен вече ме е страх да минавам под тераси. Ще вземат да ме изпраскат с някой вързоп пачки каймета.
6
2
 
5
 
! Отговори
х преди 2 дни
Половин час по-рано писахте как пенсионерите едва свързват двата края, а тази тук мята пачки през терасата. Няма логика.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А какво да кажем ние Образцови те Абонати на дружество Топлофикация на Централното Отопление . Живеем и се трудим целогодишно на ЗАПАД / САЩ , Европа , Великобритания ,Канада/ . Десетки години не ползваме отопление в България както и 90t вода. Винаги с платени сметки за имотите ни заключени !!!!!!???? И никой не каза добри думи за нас. Да живее Запада , че ни дава $ и .
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Дърта м.искинка - другия път нема да има 5 бона да дава :)))
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не им ли омръзна да пишат глупости!Ясно е, че са заплашили бабата, че ако не хвърли парите, ще влязат и ще я пребият !Но понеже адвокатите са им казали, че ако жертвата доброволно си даде парите , не могат да ги осъдят и те са платили и на журналята да пишат глупости!Няма *** дори и ба 85г, освен във форумите
2
3
 
7
 
! Отговори
Боко Т. преди 2 дни
Ама много малко бе, бабо! При тия високи пенсии, само толкова ли успя да заделиш?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ето това е печеливш бизнес модел в беге, пример за работещ малък бизнес. Като няма билетчета за *** се мятат торби с пари през терасите.