Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива

Прокуратурата удължи мярката за задържане на Илко на 72 часа
Обновена: 1 мар 2012 14:53 | 1 мар 2012 14:00,
626
Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива
Блокът, в който убиха 19-годишния студент. Снимка: Булфото

С постановление на Софийска градска прокуратура мярката за задържане на 19-годишния Илко Радев от Добрич е удължена на 72 часа.

На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР.

Илко Радев беше задържан заради убийството в Студентски град, където след скандал беше убит 19-годишният Марио Данчев.

Илко, който е съквартирант на убитото момче и на брат му близнак Мартин, е бил с 0% съдържание на алкохол в организма, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, "но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край".

Останалите младежи, участвали в скандала, вчера бяха разпитани и освободени.

Още по темата

В нощта на инцидента двамата близнаци отишли в дискотека "Black house", където са се почерпили с алкохол.

Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов и е започнала свадата.

"Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи Цветанов.

Според него проблемът сред младите хора е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото", смята Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора.

"В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", посочи още вътрешният министър.

Назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства от мястото на убийството.

Работата на разследващия екип по тежкото криминално престъпление в Студентски град продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
38
 
! Отговори
Подкрепям 40 и 49 преди 12 години
Нищо чудно, наистина, оживелият близнак или третото перничанче да са размахвали ножа и пострадалият сам да се е нахендрил на него в калабалъка.
104
42
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен, това си е планирано предумишлено убийство. Нещо им се е дразнил на братята, знаел е, че ходят по заведения и се прибират късно и се е възползвал от това. Другото е лесно - пияни, без рефлекси, бам с ножа и после самоотбрана, все пак трима на един, пък той въоръжен. Алиби отвсякъде.
103
2
 
19
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Дааа ето ги плодовете на "демокрацията" от 89-та, млади хора, които би трябвало да са цвета на нацията се държат като каруцари! Напили се като кирки, станало мелето и един млад живот е погубен. Някога ние на техните години бяхме в казармата, беше ни поверена военна техника за милиони, 24 часа в денонощието бяхме с автомати с бойни патрони и не е имало никакви инциденти. 90% от "демокр." поколение - наркомани, пиандурници, бандюги от различен калибър, сега полицията им виновна, властта и т.н.
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88 - ти си бил голям биткаджия! С винкел ли работиш?
101
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има вина и домакинката на общежитието, която не е изгонила от общежитието двамата братя от Перник след като не спазват правилника и заповедите на кмета на София и се прибират след 22 ч. и нарушават обществения ред. След 22 ч. студентите спят или може само да четат за изпити и то ако другите им съквартиранти не са против и не им пречат да спят. Който не изпълнява правилника на общежитието и заповедите на кмета на София, се изключва от общежитието.
100
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е отговорността на мръсната мутренска банда която ни управлява нали се бяха преборили с престъпността. Хаоса е навсякъде. Корупцията се е увеличила два пъти в сравнение с предходното правителство и три пъти в сравнение с правителството на Царя. Битовите престъпления и те 2р5 пъти. Хората измряха от глад и безработица, фирмите са пред фалит и нищо чудно че взехме да се избиваме помежду си. Жалко и за двете момчета - едното в гроба другото в затвора защото очевидно не е бандит или милиционер
99
4
 
19
 
! Отговори
невинен е преди 12 години
Децата, дошли от провинцията, се държат, като развързани кучета.Ако е на село се съобразява с порядките, а има и родителски контрол.Тук стават анонимни и събрани на едно място, без никакъв контрол, изпадат в подобни ситуации.Жалко за детето, жалко и за детето убиец. Родители от провинцията, моля отделете още малко пари, наемете квартира, все пак децата ви ще са сред възрастни комшии.Ще има някакъв контрол.Студентски град е една голяма детска градина с пияни хлапета.
98
1
 
30
 
! Отговори
do 58 преди 12 години
Овча главо, като тръгнеш да нападаш някой трябва да си подготвен за евентуален отпор отсреща с други думи се нарича САМОЗАЩИТА, сега ако ситуацията се изясни като самозащита трябва да осъдят живия близнак за нападение, а Илко да си ходи да си гледа ученето, че аман от тихи младежи пияни до козирката дето се мислят за безсмъртни!Звучи гадно, но това е реалното положение!
97
1
 
16
 
! Отговори
97899 преди 12 години
Живота е несправедлив!Или си някакъв жесток,безмозъчен *** който няма никакви качества освен да събира съкварталните бабаити и да унижава и пребива по-затворените,неагресивни плахи хора.Или да си от другата страна примирен,търпящ!Момчето е проявило смелост,но и e извърщено криминално деяние.Не съм против алкохола,но да не се прекалява,дори една глътка по-малко може да спаси живот(не говоря за този случай конкретно).
96
36
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙ ПЛАЩА ЗА КАМПАНИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА УБИЕЦА?
95
40
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждате ли какви са юнаци от Добрич. Само некой ако смее да ги събуди и веднага го трепят. Те затова са така заспали и целият им *** град.
94
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Илко сега, въпреки че от прочетеното излиза, че е единствения читав ще му лепнат присъда за убийство. А онези пиянски *** ще излезат жертвата, в милата ни родина все така става.
93
2
 
27
 
! Отговори
Апис преди 12 години
До 88. ,това ли е мъжко трима да влизат да бият един, защото му се спи в 3 през нощта? Събирате се на групи и ако ви заколят или гръмнат ревете като онеправдани. ***!
92
16
 
6
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
Ами много просто - Илко се е заключил и е оставил ключа на ключалката - така не можеш да си отключиш. И аз съм бил 5 години в студград и знам какво е като не се разбирате със съквартирантите си. В смисал най-вероятно компанията на близнаците е пила здраво, а Илко е бил трезвеник и не е могъл да ги търпи. И понеже е селянче комплексарче се е запасил с нож за всеки случай. Представям си колко пъти са пили в стаята и Илко е бил принуден да ги търпи, а е нямало каде да отиде.
91
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙ ПЛАЩА ЗА КАМПАНИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА УБИЕЦА?
90
0
 
25
 
! Отговори
.. преди 12 години
по новините казаха снощи че близнаците влезли с висок успех в унсс,а сега четох че са влезли с 4.00 и 4.20... това висок успех ли е?!?! другото момче е финанси, а финанси се влиза с поне 5.60... не знам какво е станало ама от фактите е ясно кой е виновен. на един приятел в 13 блок съквартирантите му са от монтана и перник миналата година се напиха, нарязаха масата и столовете и ги хвърлиха през прозореца.
89
26
 
3
 
! Отговори
ЗА 96 преди 12 години
Кой плаща за кампанията за защита на убиеца ?
88
10
 
6
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
Чалга-поколението на *** от 60-ти до 75-ти набор не става за нищо, освен за каторжен труд. Докато родителите им паразитират смучейки ДДС, бонуси, крадат пари по европрограми, не плащат данъци и осигуровки, децата им безчинстват и убиват за кеф.
87
2
 
11
 
! Отговори
До 88 преди 12 години
Явно си ял доста бой по главата с винкела и вътре нищо не е останало, не намирам друго обяснение за изказването ти.
86
0
 
7
 
! Отговори
Tragedija преди 12 години
Edna nelepa tragedija, ostava6ta tolkova mnogo strada6ti....Ne mi se vjarva zadarjanoto mom4e da e ubiec !