Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?

Дъщерята на жертвата твърди, че той е летял със 150 км/ч
17 май 2024 11:00, Нели Христова
448
Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?
Снимка: БГНЕС

С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата с Кирил Петков край Аксаково в четвъртък, в която загина мъж, а жена е с опасност за живота. Това се коментира широко в социалните мрежи и от експерти, пишат от "24 часа".

Тежката катастрофа стана около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. От "Продължаваме промяната" съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство.

От снимки се вижда, че туарегът, в който е пътувал Кирил Петков, се е врязал в "Ауди А4" от шофьорската му страна. Ударът е бил толкова силен, че е запратил Ауди-то в канавката и е смачкал лявата му страна до неузнаваемост.

Още по темата
В цивилната кола са пътували мъж на 60 години, който загина и 58-годишна жена, която е в болница с опасност за живота. В социалните мрежи се коментира, че там има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището, а очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои дори твърдят, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата.

Военната прокуратура в Сливен ще разследва катастрофата заради участието на НСО, които са част от въоръжените сили. Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев коментира пред БНР, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

"Елементарна математика:

120 км/ч, 100м видимост = 3 секунди => катастрофа+смърт

60 км/ч, 100м видимост = 6 секунди => всички са ок", това пише във Facebook Тома Николов.

Четиримата участници в катастрофата, сред които и Кирил Петков, са разпитани.

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев.

Във фейсбук жена на име Татяна Тодорова пише:

"Уби баща ми. С 150 километра са карали при разрешени 50".

Мнозина смятат, че автомобилът на НСО има вина, въпреки че се е движел по път с предимство. Някои направиха аналогия с катастрофата на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Инцидентът с Местан стана на 14 април 2019 г. край село Загорски. Политикът опитал да се включи в главния път за ГКПП Маказа, отнел предимството на автомобил, идващ от Кърджали и последвал сблъсък. В катастрофата загина бебе на 6 месеца, което е било в колата, идваща от Кърджали.

Обвинени бяха както Лютви Местан, че е отнел предимство, така и бащата на загиналото бебе - карал с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма начин колата на НСО да се е движила с неразрешена скорост - те не са такива хора
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тука много екперти бе! От професор нагоре!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не се пита, освен разни жълти и казионни медии и сайтчета, и техните тpoлове
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Страх ли ви е от мутрите, вече изтрихте коментара ми. Да - тези са сатанинскиИзроди. СамоИзрод може да убие някой невинен и да го обвини че му се е изпречил на пътя и затова е виновен да умре. Трийте, има и други сайтове където не може да триете. Изкарайте си сребърниците през началника
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Президента е прав както винаги :Управляват ни , Мутри и Шарлатани !
46
1
 
11
 
! Отговори
пици с наркотици преди 4 месеца
Киро е бил окрилен от предстоящата победа и му се е поискало малко да пофърка .
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано да не убият и дъщерята на жертвата. Но сигурно ще стане, както винаги.
44
1
 
7
 
! Отговори
Авиоексперт преди 4 месеца
110-130 км/час
43
1
 
7
 
! Отговори
Отг преди 4 месеца
На Киро не му трябват наркотици. Той си е дрогиран по рождение...
42
0
 
14
 
! Отговори
Кък стаа таа работа преди 4 месеца
Килър Петков още съвсем в началото говореще, че ще ходи в Парламента пеш, с колело или трамвай...., а години по късно още го возят главорезите с жипки!?
41
0
 
5
 
! Отговори
До коментар 9 преди 4 месеца
Явно и ти не знаеш. При движение в специален режим се сигнализира ! Ние не знаем да е имало такова нещо. А при кръстовища, винаги звуков сигнал. Иначе , К.Петков като пасажер, на неправилното място в неподходящ момент. НСО да отговорят защо е охраняван, но има достатъчно причини в закона да се обосноват, все пак той е бил бивш министър председател.Бог да прости човека.
40
3
 
13
 
! Отговори
Асен преди 4 месеца
Кирчо се разхожда безплатно за наша сметка из България и убива хора.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре,че Киро не е бил зад кормилото.На Буци това беше редовен номер,когато се возеше в коли на нсо.Има доста снимки за хвалба какъв велик водач е...
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно аудито се е отитало да се включи в главния път, защото шофьора вижда, че таурега е далече, без да прецени, че той се движи бързо и ще е при него за 2-3 секунди. като наблюдаваш далечно идваща кола насреща не можеш да прецениш нейната скорост. ако таурега се е движил нормално нямаше да стане катастрофата, защото аудито щеше да се е изнесло от кръстовището.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За Харвард няма закони! Те са над конституцията даже, вие за закона за движение издребнявате!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А тест за наркотици няма ли да направят? Или чакат на Киро "да му мине", че тогава?
35
0
 
9
 
! Отговори
Асен Кокорчов преди 4 месеца
Има два важни въпроса - била ли е в специален режим на движение колата на НСО? Отговорът е не - на снимките не се вижда буркан. При липса на обозначаваща специален режим на движение сигнална лампа правилата на движение на автомобила са същите като всички останали участници на движението. Втория въпрос се доказва по-трудно - инструктиран ли е водача на автомобила на НСО от Кирил Петков да кара със скорост значително надвишаваща разрешената. Ако да, на какво основание е защо няма буркан?
34
0
 
15
 
! Отговори
Журналистите преди 4 месеца
не мълчете, защото утре вие може да сте на мястото на този човечец. Няколко въпроса само - измерен ли е спирачния път на скъпата бронирана мутренска джипара? Всичките джипари на мутренската агенция, която ние им плащаме парите са оборудвани с видеорегистратори. Алкохолна проба от мутрата убиец. Защо някакво лице ПростоКиро се охранява като държавна ценност, кой е той в момента? Повдигнато ли му е обвинение като съучастник на убиеца, защото оня е бързал по негова заповед. Питайте, ***...
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Очевидно е. Човек, който и да няма ден стаж зад волана, а само е запознат с физическите закони, не може да бъде измамен, че това е след удар 60 км/ч. "Заповядал" или "не" скоростта, Кирил Петков е лицето с тежест в тази кола. Ако не е допускал опасно шофиране, то е нямало как да стане...При тези условия, това свръхнагло същество говори, че няма да агитира с профилна снимка с номера на бюлетината. Кръв, с кръв е платен всеки глас.
32
1
 
13
 
! Отговори
Киро е Убиец преди 4 месеца
Както и цялата му сатанистка партия!