Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?

Дъщерята на жертвата твърди, че той е летял със 150 км/ч
17 май 2024 11:00, Нели Христова
448
Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?
Снимка: БГНЕС

С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата с Кирил Петков край Аксаково в четвъртък, в която загина мъж, а жена е с опасност за живота. Това се коментира широко в социалните мрежи и от експерти, пишат от "24 часа".

Тежката катастрофа стана около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. От "Продължаваме промяната" съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство.

От снимки се вижда, че туарегът, в който е пътувал Кирил Петков, се е врязал в "Ауди А4" от шофьорската му страна. Ударът е бил толкова силен, че е запратил Ауди-то в канавката и е смачкал лявата му страна до неузнаваемост.

Още по темата
В цивилната кола са пътували мъж на 60 години, който загина и 58-годишна жена, която е в болница с опасност за живота. В социалните мрежи се коментира, че там има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището, а очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои дори твърдят, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата.

Военната прокуратура в Сливен ще разследва катастрофата заради участието на НСО, които са част от въоръжените сили. Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев коментира пред БНР, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

"Елементарна математика:

120 км/ч, 100м видимост = 3 секунди => катастрофа+смърт

60 км/ч, 100м видимост = 6 секунди => всички са ок", това пише във Facebook Тома Николов.

Четиримата участници в катастрофата, сред които и Кирил Петков, са разпитани.

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев.

Във фейсбук жена на име Татяна Тодорова пише:

"Уби баща ми. С 150 километра са карали при разрешени 50".

Мнозина смятат, че автомобилът на НСО има вина, въпреки че се е движел по път с предимство. Някои направиха аналогия с катастрофата на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Инцидентът с Местан стана на 14 април 2019 г. край село Загорски. Политикът опитал да се включи в главния път за ГКПП Маказа, отнел предимството на автомобил, идващ от Кърджали и последвал сблъсък. В катастрофата загина бебе на 6 месеца, което е било в колата, идваща от Кърджали.

Обвинени бяха както Лютви Местан, че е отнел предимство, така и бащата на загиналото бебе - карал с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
3
 
6
 
! Отговори
Фют преди 4 месеца
До Анонимен 285. Значи, шофьора спира на бензиностанция, ограбва я и продължава по пътя си, а тази личност не е длъжен да гледа какво прави шофьора му? Въпроса не е в това да гледа , а в това, че трябва да обучават шофьорите си относно поведение на пътя. А и спора с теб е излишен. За ПП- тата винаги другите са виновни. А и скоро в София един такъв ППец предизвика катастрофа и избяга.
269
2
 
2
 
! Отговори
Монтьор преди 4 месеца
До 271А, *** ти си бил сержант от НСО?
268
4
 
8
 
! Отговори
въпрос без отговор преди 4 месеца
На какво основание Киро е транспортиран на предизборни мероприятия със държавен транспорт и охрана от държавни служители ?
267
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само това е функцията на бг медиите - да сипят помия по поръчка
266
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде пак помията се изсипа
265
4
 
3
 
! Отговори
578 преди 4 месеца
Киро е бързал, че го чакал човек на легло и е заставил държавните служители да нарушат закона. Всичко е ясно. Ако е зависило от НСО нямаше да хвърчат, а да се мотат, работното време тече, а и те имат семейства. Винаги е виновен куфара на задната седалка.
264
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знае ли се :Кой е шефът на НСО , и на коя институция е подчинен ?
263
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Фют Как си представяш това "да задължи шофьора да спазва правилата за движение"? Вие наистина ли си мислите, че някой сяда на задната седалка на предствителна кола и започва да гледа какво прави шофьора му?
262
2
 
3
 
! Отговори
Astarot преди 4 месеца
@255Млъкни, бе ***! Тези координати си ги натикай, дето слънце не огрява.Точно след баира е първата отбивка за Аксаково. Нататък има още 2.Изкарай още координати да покажеш, че няма катастрофа, няма коли, няма път, няма жертви...
261
4
 
5
 
! Отговори
еу преди 4 месеца
Няма страшно, кака Лена ще фалшифицрла с фотошоп протокола от КАТ
260
0
 
6
 
! Отговори
Фют преди 4 месеца
До Анонимен 265. Чета колко и какви права имали, а нещо за задълженията да кажете?
259
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До селянин - вижда се бре ))
258
1
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
АКО НЕ БЪРЗАТ МИНИМУМ 180КМ/Ч , АКО БЪРЗАТ 240/260 КМ/Ч
257
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 268 Не е ли болестно състоянине да използваш едно чисто ПТП за политическа бухалка?
256
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Петков използва държавна кола за лични цели Наьо какво търси в тази кола а Лена редовно се вози с Киро Безочливи шарлатани нагли лицемери а ти техният защитник си същият като тях Шарлатаните вече през трупове минават без да и мине окото
255
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 239 Имаше 1000 снимки как е било! Цитирам ти само фактите! Свтомобилът на Местан бе ударен ЧЕЛНО, и в НЕГОВАТА ВЕЧЕ, ДЯСНАТА ЛЕНТА, СЛЕД като бе взел ЛЕВИЯ завой! А другият с джипа е карал с 92 км в час, при ограничение 50, и завой!!!
254
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НСО е една безотговорна структура и това трябва да се промени. Не може да продължава така. Имаше много случаи на безразсъдно шофиране с техни автомобили и вече смъртните случаи по тяхна вина започват да се появяват. То е въпрос на време това да се случва все повече след като началниците на службата не ги интересува нищо. И не трябва да е военизирана структура а цивилна след като пазят цивилни лица. Като някакви мутри си карат както искат по пътищата.
253
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Монтьор "че Аудито не е спряло на Стопа?" Няма значение дали е "спряло на стопа", ако е отнело предимството! Абе, какви шофьори сте, като не знаете елементарни неща? Или ти си мислиш, че спазваш даването на предимство, ако за секунда задържиш на полусъединител на знака, преди да се изпречиш на идващия по основия път?
252
5
 
4
 
! Отговори
Лена Борислава преди 4 месеца
Аз бях в колата и ви казвам че Киро не е виновен. Не видях как стана катастрофата,защото през целия път бях наведена ниско долу.
251
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма значение, Лена ще оправи документите и докаже невинността им. Какво правят тези измамници в държавна кола по време на избори?