Животът на простреляния от полицай младеж е вън от опасност

Служителят на МВР е временно отстранен от длъжност
7 юни 2024 08:00, Петър Бойчев
77
Животът на простреляния от полицай младеж е вън от опасност
Снимка НОВА

Няма опасност за живота на 19-годишния младеж, който бе прострелян от полицай миналата нощ в Плевен, той е опириран и в стабилно състояние.  

В Районната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му, предаде за БТА говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен зам.-окръжен прокурор Дияна Илиева.

В автомобила е имало още младежи, които твърдят пред Нова тв, че полицейската кола е била цивилна, без отличителни надписи или светлини. Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.

По техните думи те са били преследвани от автомобила, а когато се опитали да избягат, чуват изстрела. Оказва се, че едно от момчетата е уцелено.  

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, води се от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства, добави Илиева. При огледа са намерени и иззети две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други. Разследването се продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Плевен.

Инцидентът е станал в района на бул. "Христо Ботев" в близост до Медицинския университет, каза още прокурор Илиева.

След дълго мълчание и МВР пусна официално своята версия по случая. Полицейският служител, прострелял младеж в Плевен, е временно отстранен от длъжност. Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Ситуацията се е разиграла около 02:30 часа тази нощ на булевард "Георги Кочев" в Плевен. Служители от ОД на МВР дали знак за спиране на лек автомобил "Фиат". Когато тръгнали към колата за проверка, водачът потеглил с висока скорост и напуснал мястото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
14
 
! Отговори
Засега преди 3 месеца
се чува само мнението и гледната точка на едната страна. Добрата журналистика трябва да публикува и другото мнение. Нека го чуем, пък тогава изводите. Иначе става много първосигнално, типично за 80% от населението!
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
да осъдят полицая и то за опит за убийство не за телесна повреда, а после и МВР ако го защити, то когато е с униформа си има протокол за спиране и стреляне та камо ли в обратния случай
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До НаГаньо респектиране според теб публични разстрели ли означават ? Ти не си *** ти си ***
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не разбирам какво толкова се злобите как полицайте трябвало да разстрелят ония .И като ги застрелят какво? Още едни мъртви за нищо.Вие лично по-богати ли ще стнете по-щастливи ли по-добри ли? Що не се възмущаватае когато някаква провинциална мутра заграби цял град.Или когато някакъв с 25 присъди си кара джипът с полицейски ескорт?
38
3
 
23
 
! Отговори
Защо преди 3 месеца
Никой не следи за външният вид на полицайте и униформите,в полицията е пълен бардак...
37
5
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Това което разказват младежите е скандално,полицията е в тежка криза и е опасна за хората.
36
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако полицаите са били без униформи, с кола без обозначения като полицейска и не са показали документи, че са полицаи, младежите са си били в пълното право да избягат. Кой ги знае и кой гарантира, че наистина са полицаи? Вярно е, че разследващите си ходят с обикновени дрехи, но точно затова са длъжни да се легитимират. Преди години имаше и полицаи - ментета, с крадени униформи....
35
7
 
21
 
! Отговори
До защо така преди 3 месеца
Тези младежи са пълнолетни и могат и цяла нощ да са навън закона не го забранява.Според теб който е навън по това време трябва да бъде прострелян от пияни и дрогирани полицаи.
34
13
 
16
 
! Отговори
На преди 3 месеца
Гani0 угодия няма. От една страна ,,Къде е полицията? Защо не респектира и не взема мерки? Тия наркомани са за убиване! При бай Тошо такива ги правеха инвалиди от бой, или ги хвърляха на прасетата в Белене" От друга ,,Какво е това полицейско насилие? Всички полицаи са престъпници" и т. н.
33
9
 
17
 
! Отговори
До Защо така преди 3 месеца
Като цяло могат да правят кавото си искат. Ако не си спомняш, младите излизат, забавляват се , перчат се, ч.кат . Няма нищо по-нормално от това. Стига с този псевдо морал на леля комунистка.
32
3
 
23
 
! Отговори
Родната Полиция преди 3 месеца
За съжаление все повече се размива границата между полицай и престъпник. В случая полицая е изглеждал и държал повече като мутра престъпник отколкото уважаван полицай. Да стреляш по 19 годишни младежи като ги засичаш по улиците и се държиш като мутра, няма как да е за адмираций. Затвор за полицая и чистка на всички такива индивиди.
31
3
 
14
 
! Отговори
ДАДА преди 3 месеца
Лелеее колко *** народ има майко мила!Тези младежи ги засича цивилна кола от която слизат двама назобени,татуирани с пистолети!Нормално е да се опитат да избягат.Стрелеца,защо не е арестуван,защо не са му взети проби за алкохол и наркотици.Ако сега съм на улицата и се разхождам с пистолет в ръка дали няма да ме заключат на секундата.А сутринта даваха и началника на милицията в Плевен ами той е полуграмотен страшно е!!!
30
2
 
9
 
! Отговори
Фин преди 3 месеца
До Защо така....Те са бъдещи лекари умнико - може да не спят нощем, за да се грижат за такива типични Киробрейковци като теб. Какъв соц тъпчо трябва да си, за да защитаваш престъпници полицаи. То в Плевен са традиция този тип полицаи.
29
23
 
20
 
! Отговори
Защо така преди 3 месеца
Тези младежи какво правят в 2.30 по улиците? Бащата го давате по телевизията и ми говори как сме щели да ги задържим в България, щом ги тормозели полицаите? И че се събирали по паметници да играят карти и чоплят семки. Все едно правят голямо дело. И всички съдят полицая. Пичове, ако това беше в САЩ, дори без да бяга щеше да бъде арестуван, докато се свържат с родителите да обяснят какво прави в 2.30 по улиците. Ако пък бяга, вече щеше да е на оня свят.
28
7
 
11
 
! Отговори
Мързи преди 3 месеца
ме да изброявам, но има 24 държави в света, начело със САЩ, РФ и Израел, където при неспиране на МПС след подаден сигнал от полицейски служител следва преследнане и след това стрелба по автомобила!
27
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ми кво други, ако не дилъри? Бягат от полицията по нощни доби, престъпници, награда и повишение за полицая, браво, само така!
26
9
 
10
 
! Отговори
Награда за полицая преди 3 месеца
Много хубаво, ама е можело и да му тегли куршума, не да го влачат по арести и съдилища келемето като панаирджийска мечка по съдилища и арести и накрая пак да продава дрога на децата.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 12 пак си избягал от "заведение то ".
24
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този не трябва да е временно отстранен от длъжност, а в ареста...
23
4
 
15
 
! Отговори
запознат преди 3 месеца
Е то с тез беемвета как да не станат джигити тия милиционери.