Пеевски предаде записи с репликите "кеш в торби" и "президентът с кеша"

Той настоява за проверка на автентичността им
26 юли 2024 09:18, Петър Бойчев
93
Пеевски предаде записи с репликите "кеш в торби" и "президентът с кеша"
Снимка БГНЕС

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати в МВР, ДАНС и Прокуратурата записите, в които се чуват реплики като „неофициален кеш“, „кеш в торби“, „президентът с кеша“, незаконно финансиране на избори, овладяване на парични потоци, които бяха разпространени от медии и социални медии, включително и публикуваните във фейсбук-страницата на ППДБ през месец май. Това съобщи пресцентърът на ДПС.

В сигнала на Пеевски се настоява за проверка на автентичността на записите, както и за установяване на конкретните лица, участници в разговорите.

В случай, експертизите установят, че записите са истински, компетентните органи следва да предприемат задълбочено разследвани дали са налице факти и обстоятелства за извършени престъпления.

Пеевски напомня, че е недопустимо в една европейска държава подобни шумни, публични скандални разкрития да не бъдат разследвани, а ако има виновни – да не бъдат наказани, което е много лош сигнал за състоянието на борбата с корупцията по високите етажи на властта към евроатлантическите партньори на страната и най-важното - че трябва да се работи последователно и непоколебимо за връщането на доверието на хората в законите и институциите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: МВРзаписикешаПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този е толкова компрометиран, че всичко може да е инсценировка, но нищо няма да му помогне вече, той ритна столчето, на което седеше и което между другото му осигури точно Доган, реши премиер да става
65
6
 
7
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
До ??? Вече го писах няколко пъти, но явно само пишете, а не четете! Законът "Магнитски" има правна сила ЕДИНСТВЕНО И САМО в САЩ. Целта му не е да вкара някого в затвора, както ви се иска на вас, а да попречи на корумпирани и/или опасни личности да влязат на територията на Щатите. "Магнитски" НЯМА ПРАВНА СИЛА в ЕС! Запомнете го! Не е признат и в държавите извън ЕС, но намиращи се на континента Европа!
64
4
 
10
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Техните злоупотреби не са доказани,но твоите са и като говориш за нормална държава аз да попитам в коя нормална държава има политик председател на парламентарна група,който е в списъка Магнитски ?
63
0
 
16
 
! Отговори
Нещо предстои преди 1 месец
Всички в НС са изнервени до крайност. Фактът че така напират за еврозоната и вадят нови компромати, не е на хубаво. Имотен балон, инфлация, промени Конституция на коляно и законодателство. Нещо предстои. Какво са правели 15 години ГЕРБ и служебните на Василев не знаем, но нещо не е наред. Или държавата е пред фалит, или не могат да поделят порциите.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стана тя каквато стана.
61
5
 
1
 
! Отговори
Rom преди 1 месец
Da Jivee DPS i Peevski.Machbar deribeyite!
60
3
 
5
 
! Отговори
Пудела преди 1 месец
Някои са повече угоени от мен.
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бухалката на Пеевски вече е в ход.
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А записите с ало Ваньо и с пачки и кюлчета в чекмеджета дали ги е предал, а за далаверката КТБ предал ли ги е в прокуратурата, щото сам е писал, че е недопустимо шумни скандали и разкрития да не бъдат разследвани.
57
4
 
21
 
! Отговори
Тантум Вердев преди 1 месец
Пpomuвнuя nлoнgup пак скалъпи нещо а ла Евгени Канарчето, в стил "По-добре танковете да дойдат" ,които при сегашното ниво на компютрите е фасулска работа. Но колкото и да се пъне Пpacчo да плюе по другите ,вече е пътник ! Щото единственият който го уважава , е той самият ...
56
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе Магнитски,не виждаш ли,че всички са отвратени от теб?Даже и тези,които са те изпратили да лаеш срещу опонентите им с цел извличане на дивиденти на следващите избори.И те са те хвърлили на кучетата,ама още не се усещаш.
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелян е бита карта. Сам човек каквото си направи, никой не може да му направи. Няма още дълго да си разиграва коня. Ще го сринат политически и икономически, въпрос на време. Вземайте пуканки и гледайте!
54
0
 
20
 
! Отговори
Съкровището преди 1 месец
Пеевски е доста долен интригант. Не знам генетично ли му е, придобито ли е, но - казано с други думи, "мирише лошо".
53
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Паржу! Все пак трябваше да го направи някой.
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази словесна ди.ария е отчаян опит да измие ду.пето си от ла...та,в които сам е затънал.
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски има 300 милиона в банката, но победата му ще се размине, понеже се е надскочил и се е захванал с играчи над неговия калибър. Няма да надвие Доган или Борисов. За тях залога е съществуването им, а те са се окопали добре. В момента Бойко се надява да му се размине. Пеевски и Доган да се борят, а той после да работи с който надделее. Моята прогноза е, че Пеевски ще е извън страната преди края на годината.
50
0
 
18
 
! Отговори
Болката на Пеевски е преди 1 месец
Че КТБ е като пушка на сцената.Щом е там,значи ,че ще гръмне.Със сигурност.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой се е добрал до обкръжението на президента за свои собствени користни цели,защо той трябва да носи отговорност за това?Казвам го,в случай,че има въобще нещо вярно в тези записи.
48
1
 
19
 
! Отговори
Пеевски е изнервен, преди 1 месец
Още откакто не мина правителството с ГЕРБ,на което той щеше да дърпа конците .Както дърпа конците и на служебното правителство на Главчо.
47
1
 
23
 
! Отговори
Ха,ха преди 1 месец
Тези "записи" бяха публикувани навсякъде.Защо Прокуратурата не се самосезира?Или чакаше Шиши да и нареди?