Пеевски предаде записи с репликите "кеш в торби" и "президентът с кеша"

Той настоява за проверка на автентичността им
26 юли 2024 09:18, Петър Бойчев
93
Пеевски предаде записи с репликите "кеш в торби" и "президентът с кеша"
Снимка БГНЕС

Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски изпрати в МВР, ДАНС и Прокуратурата записите, в които се чуват реплики като „неофициален кеш“, „кеш в торби“, „президентът с кеша“, незаконно финансиране на избори, овладяване на парични потоци, които бяха разпространени от медии и социални медии, включително и публикуваните във фейсбук-страницата на ППДБ през месец май. Това съобщи пресцентърът на ДПС.

В сигнала на Пеевски се настоява за проверка на автентичността на записите, както и за установяване на конкретните лица, участници в разговорите.

В случай, експертизите установят, че записите са истински, компетентните органи следва да предприемат задълбочено разследвани дали са налице факти и обстоятелства за извършени престъпления.

Пеевски напомня, че е недопустимо в една европейска държава подобни шумни, публични скандални разкрития да не бъдат разследвани, а ако има виновни – да не бъдат наказани, което е много лош сигнал за състоянието на борбата с корупцията по високите етажи на властта към евроатлантическите партньори на страната и най-важното - че трябва да се работи последователно и непоколебимо за връщането на доверието на хората в законите и институциите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още по темата: МВРзаписикешаПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А прокуратурата защо не иска да се занимава с Пеевски?А с чекмеджето,пълно с кюлчета и пачки?Реторичен въпрос.
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски напомня, че владее прокуратурата. Явна атака срещу Радев, но и не особено завоалирана заплаха срещу Доган, Борисов и прочее. Един вид "трябва да останенем лоялни един към друг, понеже утре може прокуратурата и ДАНС да проверят и Росенец или централата на ГЕРБ". Нещата са доста навързани. ГЕРБ, ДПС, БСП, всичките са една усукана маса, която не може да се откаже от част от хората си, без да потъне цялата. Пеевски иска да напомни, че е един от тях. И не само, че е главен герой.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някога Иван Костов беше казал:Ако някой ви иска пари,или ви предлага услуги от мое име,не му вярвайте.Винаги ще се намери някой,който да използва името ви,ако сте на висока позиция за свои облаги,но това не ви прави виновен.
43
0
 
20
 
! Отговори
Най-интересното е, преди 1 месец
Че Пеевски е разпоредил на своите тро...лове,да пишат по форуми и сайтове,че е човек на Америка.Откакто го изджаскаха със санкции,направо си е вече правнук на Джордж Вашингтон.
42
0
 
19
 
! Отговори
Ех, преди 1 месец
Бедни ми,бедни Феноменчо,защо не си остана в младежкото НДСВ?
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди дни беше публикуван доклад на ЕК за липса на осъдени корумпета по високите етажи на властта.Та,толкоз за прокуратурата.
40
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От шиппар, за дебел лебед ли се мисли тоя? Щом и на ДПС скочи - единствените, които ъи позволиха през годините да вилнееш на воля. Следващите избори няма да е в парламента, но единственото хубаво нещо, което направи е, че разцепи ДПС.
39
2
 
16
 
! Отговори
До 35 Пян_Гъ преди 1 месец
Наясно съм с лъжите на Бил Браудър около магнитски - който първо беше представен като адвокат за човешките права - нясно съм обаче и как тлъстака от статията взе заеми от КТБ и после банкрутира банката и ние трябваше да плащаме на вложителите. Тоя потен комунистически *** заслужава всичко което ще му се случи.
38
1
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 1 месец
Прокуратурата ще реши това,за което и е платено най-много.Сега сещаш ли се?
37
1
 
21
 
! Отговори
Пеевски си преди 1 месец
Отмъщава на всеки,който смята виновен за текущото си състояние-намагнитен и изоставен.
36
1
 
24
 
! Отговори
AbbyWintersss преди 1 месец
Грух-грух първо да уточни пред обществото какво стана със *** ТАБАК И КТБ.
35
0
 
10
 
! Отговори
ккк преди 1 месец
И защо е тази шумотевица и фойерверки. Всеки може да предаде каквото си иска на прокуратурата. По-важно е тя какво ще реши.
34
3
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 месец
Колко от вас са за познати с историята на създаването на закона Магнитски, неговата философия и претенции за екстериториална легитимност??? А със становището на ЕС по последния въпрос? Хайде първо да почетете 1-2 месеца като за изпит, а после да развявате всякакви фолклорни тези? Без имена, не вземам страна - само казвам.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чужд сред свои,а вече не е и свой сред чужди.Ех,мъка,мъкааа.
32
1
 
20
 
! Отговори
Мазното преди 1 месец
Защо ли виждам голямо сходство между действията на Пеевски и Гешев. Защо мълчахте и двамата, докато се разхождахте като петли сред кокошки? Сега вади доклади! Пеевски, този език с който говориш, вече и в маалата не го използват! Ниско, много си ниско коленичил и сега не можеш да се изправиш!
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е модела Доган да рухне, назначения на хора на висши постове, без необходимите качества и умения, натиск върху институциите да издават решения и становища по негов вкус и дано повлече крак,та и ГЕРБ да рухнат.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелянчо,на следващите избори ще си извън играта и няма президента да ти е виновен за това.
29
0
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Е то нали заради тия парични потоци и Пеевски е там. Какво, не могат да се разберат за потоците ли?
28
4
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 1 месец
ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ, ЧЕ СМЕ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!!! САМО ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е ЧУВАЛА И НЕ ЗНАЕ ЗА КЕША И ПРЕЗИДЕНТА С КЕША!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата на Пеевски ще разследва президента?!Я да идва Кьовеши,че вече ми писна!