Нищо не може да спре продажбата на райски газ

Той се продава напълно открито по улиците
Обновена: 2 сеп 2024 17:04 | 2 сеп 2024 17:00, Нели Христова
60
Нищо не може да спре продажбата на райски газ

Законодателни промени, полицейски акции - нищо не може да спре продажбата на райски газ, дори съвсем открито по улиците.

Вечер на централната пешеходна алея с куп заведения в Слънчев бряг момчета и момичета предлагат веселите балони на минувачи, необезпокоявани от никого.

Акциите на МВР явно не респектират достатъчно

Явно акцията на ОДМВР Бургас от 9 юли, когато бяха хванати 18 000 флакона с диазотен оксид (райски газ), не действа превантивно на нарушителите, които са решили да продават балони със "смеещ се газ".

Часове по-късно, при изгрев слънце, балонесите вече са си по домовете, улиците са прилежно изчистени, но не всички следи са заличени. Черни балони, в каквито най-често се продава райският газ, има по пясъчната ивица и по алеите. Ненужни вече празни бутилки от райски газ могат да бъдат забелязани в тревните площи.

Свободна продажба в интернет

Флаконите с райски газ са достъпни и онлайн. От различни сайтове предлагат и промоции - бутилка от 640 гр., достатъчна за 80 балона, може да се купи за 49 лв, съобщават от Bulgaria ON AIR.

"Тази бутилка ще ти осигури страхотно преживяване за твоя купон, рожден ден, бал или парти!", пише в рекламата на един от сайтовете.

От МВР предупреждават, че дълготрайните последици върху тялото и психиката след употребата на райски газ могат да бъдат замайване, звукови и визуални халюцинации, намалена чувствителност към болка, дезориентация и объркване, мускулни спазми, изтръпване и отпускане на мускулите,  влошена координация и липса на баланс, параноя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от НОТИФИКАЦИИ
Приятелката на Митко Русия: Той е пенсионер по болест
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Edin tam преди 6 дни
Най-лошото е, че употребта на райски газ без допълнително кислород води до задушаване на мозъка. При прекомерна употреба настъпва необратима увреда. Претопяването на България върви с пъкна сила под носа на народа.... То се вижда и по улиците, де. Честито на всички!
54
0
 
1
 
! Отговори
А преди 1 седмица
МОЖЕ-САМО ЧЕ НЕ ИСКАТЕ-НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА АМБАСАМАЦИ
53
0
 
2
 
! Отговори
centurio преди 1 седмица
A, може, може...
52
1
 
1
 
! Отговори
На кой пречи преди 1 седмица
райския газ? То е ясно. На наркодилърите. Продажбите на трева и амфети спадат а това е лошо за цялата мафия на чело с тиквата и прасето. Затова и се пращат милиционерите да гонят някакъв си газ. Ако човек иска да се надруса - взима 2 сметани по 3 лева от билата и готово. Тоя газ го продават от край време за правене на сметана. Тревата и амфетите да не са по-полезни за организма от райския газ? Или миcиpкитe пак изпълняват поръчка на шефа си - прасето за да пропагандират тежките наркотици ?
51
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Проста сметка защо е печеливш бизнес. От 1 флакон 640 грама, който по сайтовете струва 40-50 лв макс, а на едро ако се вземе е дори по евтин, могат да се направят около 80 балона. 1 балон се продава по принцип за 6 лева, тоест печалбата от 80 продадени балона е...сами си направете сметката :)
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами не може да се забрани защото и газ който се ползва навсякъде в индустрията. Все едно да забранят продажбата на CO2. Тук проблемът не е райският газ. Проблемът е хората по начало искат да с друсат. Ако няма райски газ ще намерят друго. Има стотици начини. Има много наркотици които са непознати на нашия пазар и тепърва ще навлизат. Хората просто искат да се друсат. Винаги са искали. Още от ден първи. Още от пещерите са се друсали с гъби и канабис и дмт растения.
49
0
 
9
 
! Отговори
Хммм преди 1 седмица
В САЩ са се справили само с едно пистолетче "Колт" . Пред него всички стават равни .
48
0
 
15
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 седмица
В *** България никой нищо не може да спре , защото няма държава !
47
0
 
16
 
! Отговори
Има разбира се! преди 1 седмица
Лошото е, че в България хората са зли, пр0стии и зле образовани! Ако живеехме в друга действителност ..... щеше да бъде спряно много лесно :)
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
но пък да отнемат лична собственост (автомобил) при ПОДОЗРЕНИЕ след неточен дръг тест, могат... интересни закони интересно безсилие на държавата
45
15
 
4
 
! Отговори
Генерал Петров преди 1 седмица
Българите сме свободен народ. Стига да не се пречи или вреди на другите, няма причина да се забранява нищо.
44
1
 
8
 
! Отговори
ОАЕ преди 1 седмица
Там, където се крият височайши престъпници- как са се справили с наркотиците?
43
0
 
8
 
! Отговори
Що за из преди 1 седмица
мет управлява ***?Наркотици, катастрофи, здравеопазване, измами ...Като с нищо не може да се справите, поне в името почистването може да с пробвате!
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може, с автомат Калашников.
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нищо не може да спре продажбата на наркотици, защото полицията е с мафията а вие за райски газ пишете....
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не може да се спре?? Има държави, където има ред и продажбата е спряна успешно. А да не говорим в държавите, където важат законите на Шериата - там и да си помислиш такова нещо не можеш!
39
1
 
8
 
! Отговори
Позитивния оптимист преди 1 седмица
Нищо, нека се тровят и да намаляват отрепчиците. Като станат като зеленчуци след някоя година, дано са им живи роднините да ги гледат иначе ще умрат опикани в мизерия и самота, защото никой нормален няма да се грижи за такива отпадъци.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе интересно ми е, тая газ, дето още от 4-ти клас я слшахме, а 4-ти клас бяхме 93-та, как така вчера стана опасна?
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 33 - Tака ще постигнат, цената му да стане тройна, а търсенето петорно.
36
1
 
10
 
! Отговори
А преди 1 седмица
Кой го вкарва този газ? Спрете него. Не потребителите. Или е от парламента и не може да се пипа.