Гърция даде срок на ЕС за Западните Балкани

Призив от Кириракос Мицотакис
10 юни 2022 23:00, Росен Стойчев
125
Гърция даде срок на ЕС за Западните Балкани
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че ЕС трябва да предложи интеграция на всички държави от Западните Балкани, съобщи Катимерини.

Премиерът определи това, като смела, но необходима стъпка.

Още по темата
Добави, че се вижда важността от бързи решения за сближаването на Сърбия, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина и Косово с ЕС.

Според него това трябва да стане до 2033 г. Гърция очаква ЕС да предложи визия, която да реализира.

Всички страни от региона трябва да имат предложена интеграция. Той се надява, че това може започне скоро.

Надява се след две седмици да бъде даден старт на европейските преговори със Северна Македония и Албания. Мицотакис призова да се вземат реални решения.

Добави, че Гърция се опитва да разшири своята роля на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ГърцияЕСБалкани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
49
 
! Отговори
Ай стига бе преди 2 години
И тия ли се включиха в антибългарската оргия ??! Никой не е забравил колко време се наложи точно тях да ги чакат !!!!!
36
1
 
24
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Ами 5 -ко какъв е проблема да изпълните условията,ей,че сте интересни,македонизма ви блъска в главите.По добре ли е държава - фалшификат със стотици лъжи в учебниците по история с които са ви пълнили главите да сте днешните зомбита?Вече сте смешни!Ами стойте си при Великия с който нямате нищо общо?И гърците тогава са били завладяни,но не са станали македонци и др. държави за кратко,един поход от 13 г.и след това всичко се разпада.Ама,бил велик,е бил и какво от това,нямате нищо общо.Там е Тракия
35
0
 
0
 
! Отговори
До Древните СИНИ преди 2 години
Коя зодия си?
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е стига с този тормоз,натиск ,каква интеграция на РСМ ,гърците двулични,а Киро При нямам думи от неговите манипулации,предателства и двулични игри.Тръгнал с две кобри ,едната агентка антибългарка от години,тая Чернева и другата дето " надграждаща".Наградиха,таратанци,създадоха впечатление в ЕС че ги пускаме ,и то политици мошеници РСМ,които крепят властта си на македонизма.Престанете да ни досаждате!Как се интегрира болшевишка държава,която дори не иска да впише коренно население в Конституция
33
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не му трябва таралеж вгащите и крадци на история. Блокада, както направиха византийците. Блокада на крадиците с трактори, блокада и пред Брюксел. Нищо добро не чака България, ако шиптари и някакви, наричащи се македонци бъдат натикани от зор в ЕС.
32
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мицотакис, има Господ макар ти да не вярваш в него!
31
1
 
27
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 2 години
Да го баря този гнусен грък-етиопец, слуга на евреите, продукт на Хабад. Ще си заплатите за опорочаването на Християнството, ще изчезнете заради лъжехристиянството - гърчохристиянсво.
30
1
 
15
 
! Отговори
Morski преди 2 години
Какво е "Невъзможно"? Евреин да върви по пътя и да хвърля пари зад себе си, а зад него да ги събира грък и да ги дава за благотворителност! НЕВЪЗМОЖНО!
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мицотакис да си държавата, че скоро време островите може и да не са вече в ЕС, а в Турция.И какво обо имаме Ние с приемането на Сърбия, Черна гора, Бих, бих казал и Албания.Да припомним само, че Сърбия и Черна гора от 6-7години са започнали преговори и са стигнали до.. никъде, а това не е вина на България.
28
1
 
14
 
! Отговори
Morski преди 2 години
5-ко льо млАчи си бре маке неориентирано!, че си срам за комитите! Артилерията падУва, ама не у наЗе! А ти се не БРИГАЙ за наЗе... ние ЧЕ се опрвиме, ама вие че ручате дрЪвото оти сте родоотстАпници и Яне и Гоце в гробовете се въртят заради вас и НАШИТЕ ПРОКЛЕТИ ***, ДЕТО ПРЕДАДОХА МАКЕДОНИЯ!
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39Що си мислиш, че гърците са тежка артилерия, и от къде си сигурен, че ЕК няма да ви натисне да признае те истината за Македония до 1945г.
26
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са гърците, че да казват въобще нещо? Макетата и след 100 години няма да са готови за ЕС. Сърбите и те. Тези хора са изостанали със 100 години от нормалния свят.
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция даде срок? И ако не се случи каквото искат те в срок - какво? Ще плачкат ли?
24
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без руски газ, петрол, метали, дървесина, пшеница и т.н. Европа ще се срине икономически.
23
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако санциите останат зимата ще е най-тежката от 1945-46 година ще има глад и студ, а тоя ми говори за западналите балкани. Германия не може да произвежда танкове дори да иска без руските метали.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разширяването на ЕС трябва да спре. Накъде да се разширява повече. Към Африка може би.,....... От Ванкувър до Владивосток.... Тогава единствената заплаха за отбранителния съюз НАТО, ще остане Папуа Нова Гвинея.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разширяването на ЕС трябва да спре. Накъде да се разширява повече. Към Африка може би.
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мошето се кахъри, не може да спи... Сара го пита кво му е. - Притеснявам се, че не мога да върна парите на Аврам. Сън не ме лови. -Чакай малко, вика Сара и излиза. Връща се, пита я Мошето къде е ходила. - Ходих при Аврам да му кажа, че не можеш да му върнеш парите. Нека сега той да се притеснява, а ти лягай да спиш.,......... Те, така и с гърците и техния дълг.
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как Гърция ще си изплати дълговете. Ние сме 6 милиона и изпднахме в паника защото дългът ни вече е над 30% от БВП а гърците изядоха и изпиха всичко в кръчмите и дългът им е 150% от БВП. На *** език все едно запалата ти е хиляда лева на месец а вноската по кредита в банката е 1500 лева. И как се живее така? Ами с нови кредити и рефинансиране на старите и така дългът расте като лавина. Но доста сиртакита изиграха и много чинии счупиха навремето.
18
1
 
14
 
! Отговори
Врач преди 2 години
до 2033 я камилата я камиларя, гледа човека да си заработи парите, явно нищо не прави горкия.