Ердоган: Турция не очаква нищо от ЕС, чакаме вече 60 години

Определи като несправедливо отношение издаването на визи
Обновена: 1 окт 2023 21:44 | 1 окт 2023 21:35, Анисия Иванова
117
Ердоган: Турция не очаква нищо от ЕС, чакаме вече 60 години
Снимка: БГНЕС

Турция не очаква нищо от Европейския съюз относно членството на страната в блока, заяви днес президентът Реджеп Тайип Ердоган в реч на откриването на новата сесия на парламента. В речта си Ердоган говори и за днешния атентат в Анкара и заяви, че терористите "не постигнаха целите си и никога няма да ги постигнат", цитиран от турските медии.

"Ние нямаме никакви очаквания от Европейския съюз, който ни кара да чакаме вече 60 години. Ако те се откажат от несправедливото си отношение (към Турция), особено по отношение на издаването на визи, ще поправят грешките си. В противен случай ще загубят правото си да очакват каквото и да било от нас", подчерта турският президент.

Турция започна официално преговори по присъединяване към ЕС през 2005 г. Към днешна дата 16 от 35-те преговорни глави остават затворени, тъй като страните не могат да постигнат съгласие по тези въпроси, като например кипърският проблем.

На срещата на върха на НАТО през юли във Вилнюс Турция заяви, че е готова да подкрепи присъединяването на Швеция към алианса в замяна на премахване на пречките в преговорния процес с ЕС, засилено сътрудничество в рамките на митническия съюз и либерализиране на визовия режим. В същото време беше постигнато споразумение с ЕС за актуализиране на пътната карта за отношенията в рамките на митническия съюз. (С. Георгиева, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
8
 
7
 
! Отговори
Филип преди 11 месеца
Турция никога не трябва да Влиза в Европа. Мисюмани не ни трябват. Плюс това Турция е в Азия. НЕ ИСКАМ ТУРЦИ В ЕВРОПА
57
2
 
7
 
! Отговори
Този Който преди 11 месеца
Никой не ще потуррлаци за ортаци. Неслучайно има граница между БГ и Туркия и Гърция и Туркия. Защото това е границата на цивилизования свят. Само незнам защо нашата не я направиха 3 пъти по-висока.
56
0
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 11 месеца
Айде, този пак намекна за траншове с пари . Цял самолет с долари, достави в Италия, да изпере парите, сега иска още и още. Ама е хитрец, знае как да гъделичка швабите, пак ще пълни кесията. Нали затова инсценира преврата, да премахне евентуалните противници, за поста му.
55
9
 
17
 
! Отговори
Никос преди 11 месеца
Ако Турция иска да бъде заличена като държава, традиции, култура и обичаи да продължи да търси присъединяване с тъпия ЕС.Имат си всичко и без ЕС и то много по - хубаво и стойностно. Не им трябват чужди регулации.
54
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, точно сега вече не ви трябва ЕС. Тази организациика се самозакопа.
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не бъди наивник Турция никога няма да бъде приета в ЕС и на малките деца е ясно стига претопля манджата 😃
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонименВ развитите страни гражданството се връчва, селд като докажеш, че можеш да си плащаш данъците и наема. Езика даже не е задължителен, еле пък церемонията да била тържествена :D
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тук само умни са се събрали. Машаллах!
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
77 Същото се отнася и до северномакедонците, кокто и до всички други, които искат българско гражданство. С оглед руската агресия и употребата на руски заселници за сепаратистични цели, от страна на Кремъл, за руските граждани трябва да има забрана, за даване на българско гражданство и да могат да купуват имоти в България.
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България трябва да престане да издава българско гражданство на трето, четвърто, поколение български турци, които не са родени в България, никога не са я посещавали и не говорят български. Българско гражданство следва да получат лица с доказани български корени, които говорят български език и които познават българската история. Кокто е в развитите страни. Връчването на гражданството става с тържествена административна процедура.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Турция води самостоятелна политика на световен играч и като такава, неможе да стане членка на ЕС, където държавите членки възприемат единна външна политика, на Европейския съюз.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Демокрация Ястреб, ..просто населението намалява скорпостижно....ценности
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимка преди 11 месеца
То даже не е нормално България да е в ЕС, но сме все пак за щастие. Погледнато от Запада, разликата в манталитета и културата между българи и турци е незабележима. А, и в Европа се говори много повече Турски, от колкото Български.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За 60 години колко фашистки правителства направихте?? Какво да правите в ЕС??
44
1
 
5
 
! Отговори
ЕС ли! преди 11 месеца
Джони Бърч: Не Разумът определя Расата, а Расата определя Разума.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ердо има акъл в главата.Не е сега момента да влиза,защото ще плаща част от дълговете на укрите.И няма да ядат насекоми.
42
2
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 11 месеца
Ами погледнете се кои сте,и какви сте.От 85 млн. население,я има 5-10 млн. читави,я-не.Каква Европа,какъв християнски свят?Нали вашия свят е прекрасен,защо искате при нас?
41
1
 
12
 
! Отговори
Аноним преди 11 месеца
Съвсем нормално Турция да е извън ЕС. Това е вратата на Азия ! 30-40 милиона кюрди, пакистанци, араби, мюсюлмански фанатици - османци, авфганистан и. И всякаква там необразована *** само чакат да налазят из цяла Европа. Не говорим за големите развити градове, отидете от Анкара надолу, и ще разберете какво става...
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 37 . Ами тези от ЕС защо не и го казаха направо. Изпълни това, после изпълни друго. Лицемери
39
4
 
6
 
! Отговори
ПОДРЕДЕНАТА ЕВРОПА преди 11 месеца
Е МЕЧТАТА НА АЗИАТЦИ И АФРИКАНЦИ И РУСНАЦИ, ЖИВЕЕЩИ В ХАОС И РАЗРУХА НА ДИКТАТОРСКИ ДЪРЖАВИ...... НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ ЗА ТОВА ЧЕ ВСИЧКИ СА СЕ ЮРНАЛИ КЪМ ЕВРОПА... А РУСИЯ СЕ Е ЮРНАЛА С ОРЪЖИЕ В РЪКА ДОРИ....ЯВНО Е ГОЛЯМ ГЛАД ПРИ ТЯХ