Ердоган: Турция не очаква нищо от ЕС, чакаме вече 60 години

Определи като несправедливо отношение издаването на визи
Обновена: 1 окт 2023 21:44 | 1 окт 2023 21:35, Анисия Иванова
117
Ердоган: Турция не очаква нищо от ЕС, чакаме вече 60 години
Снимка: БГНЕС

Турция не очаква нищо от Европейския съюз относно членството на страната в блока, заяви днес президентът Реджеп Тайип Ердоган в реч на откриването на новата сесия на парламента. В речта си Ердоган говори и за днешния атентат в Анкара и заяви, че терористите "не постигнаха целите си и никога няма да ги постигнат", цитиран от турските медии.

"Ние нямаме никакви очаквания от Европейския съюз, който ни кара да чакаме вече 60 години. Ако те се откажат от несправедливото си отношение (към Турция), особено по отношение на издаването на визи, ще поправят грешките си. В противен случай ще загубят правото си да очакват каквото и да било от нас", подчерта турският президент.

Турция започна официално преговори по присъединяване към ЕС през 2005 г. Към днешна дата 16 от 35-те преговорни глави остават затворени, тъй като страните не могат да постигнат съгласие по тези въпроси, като например кипърският проблем.

На срещата на върха на НАТО през юли във Вилнюс Турция заяви, че е готова да подкрепи присъединяването на Швеция към алианса в замяна на премахване на пречките в преговорния процес с ЕС, засилено сътрудничество в рамките на митническия съюз и либерализиране на визовия режим. В същото време беше постигнато споразумение с ЕС за актуализиране на пътната карта за отношенията в рамките на митническия съюз. (С. Георгиева, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 26. От ЕС не я искат Турция ама ако тя се заиграй с Русия по-надъбоко Англия ще натисне ЕС да я приеме.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На колко години е Ердоган? Да не мисли че ще живее с орлите? Да я кара по-кротко и да си гледа сребърните години
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 31. Ха ха ха а в Европата питаш ли ги.
35
1
 
2
 
! Отговори
Тука сме много с Ту преди 11 месеца
Рция . Смесени бракове, помаци . Ердоган се обръща не към Урсула а към помаците
34
1
 
6
 
! Отговори
А ЕВРАЗИЯ..?? преди 11 месеца
НАЛИ СТЕ ОТТАМ.. НАЛИ Е ПО - ХУБАВО В МЮСЮЛМАНСКИЯ СВЯТ... ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ НАТИСКАТ ДА ДОЙДАТ ПРИ ХРИСТИЯНИТЕ В ЕВРОПА..??.... ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА... А В ЕВРАЗИЯ - ВСИЧКИ СА ТОТАЛИТАРНИ ДЪРЖАВИ....
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия ако ги пуснат в ЕС без бой ще завладеят Европа.Сега само в Германия живеят 5 милиона турци.За после не ми се мисли.Ще залеят Европа.
32
4
 
9
 
! Отговори
бля бля преди 11 месеца
Икономически развита Турция чака 60 години за да бъде приета в ЕС а Украйна ще я приемат без да отговаря на условията . За какво ви е тази Украйна държава от престъпници олигарси. Нищо не става от тези .
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не може една азиатска държава да иска в ЕС.Не и е там мястото.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 26. И за какво руския флот ще блокира Босфора? Някои хора съвсем са изчаткали, навсякъде им се вижда руска заплаха. Хахахи . Бре много страшна тая Русия бе. Вземете да мислите по-рационално, бе. Или завиждат на Турция и не искате да си признаете че ние заменихме кон за кокошка. Хихиху
29
0
 
4
 
! Отговори
До 29 и 30 преди 11 месеца
Почакай и ще видиш.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди месец бях в Истанбул за няколко дни. Какво да ви кажа... Тоя вой на чакали от минаретата по пет пъти дневно не се издържа! Първите койоти почват да вият малко след 5 часа сутринта. Имах чувството, че съм в Кабул! Бил съм в града преди години, преди тоя фанатик Ердоган, сега е ужас! Див Ориент!
27
8
 
3
 
! Отговори
до 26 Адмирал Ушаков преди 11 месеца
Трудна работа с тоя т.нар. руски военнен флот. Те щом не смеят да се доближат до Украйна, дето и флот нямат.. само някоя и друга подводница се показва за момент, пуска 2-3 ракети на сляпо в градовете и хайде обратно. Димящия Куза и корита от 60-те и 70те години не са флот, а само цифри за уикипедия.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Братя турци, не спирайте опитите! Това е най-важното!
25
6
 
4
 
! Отговори
Адмирал Ушаков преди 11 месеца
До Анонимен 24 Може да си мислят, че са приятелчета с Кремъл, но когато Босфорът осъмне блокиран от руски военен флот, Бай Ердо и компания на бърза ръка ще станат европейци без някой да ги пита дали искат това или не искат и без дори да се налага да стават членове на ЕС.
24
4
 
9
 
! Отговори
Странен път избраха преди 11 месеца
Напирайки към ЕС решиха да направят на джамия църквата, известна като "Майката на всички църкви". Докато "Света София" не започне отново да функционира като църква (не като музей!) и докато мощен камбанен звън не зазвучи над Босфора, не се надявай на ЕС, господине. Така или иначе един ден Истанбул пак ще се казва Константинопол. Затова е най-добре още сега да се съгласите да стане международен град, а не турска касаба. Тогава може би ще има известна благосклонност спрямо Тюркие.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да ходи да се среща с путин, нали са приятелчета. За каква Европа става дума?!
22
6
 
10
 
! Отговори
Еврогеец преди 11 месеца
Турците са изостанал народ, където мъжете им все още правят секс с жени. Анадолците нямат място в Юропата на Кончита Вурст!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво ни интересува? Или сега трябва да са членка, за да търсят пари за щетите от земетресенията?
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тръгнали към Европа с ислямска забрадка?!
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да чакат. Нали сега са приятелчета с рашистите. Не стават така тези неща.