Марк Рюте официално е новият шеф на НАТО

Той ще поеме поста на 1 октомври
26 юни 2024 12:30, Нели Христова
74
Марк Рюте официално е новият шеф на НАТО
Снимка: БГНЕС

Марк Рюте е назначен официално за следващият генерален секретар на НАТО, предаде АФП.

Посланиците на всички 32 държави членки дадоха зелена светлина на кандидатурата на нидерланския премиер.

Рюте ще поеме поста от настоящия генерален секретар Йенс Столтенберг, след като мандатът му изтече на 1 октомври.

Миналата седмица 57-годишният Рюте спечели надпреварата за лидер на военния алианс, след като единственият друг претендент - румънският президент Клаус Йоханис, се отказа.

Опитният нидерландски лидер, който скоро ще напусне премиерския пост в страната след почти 14 години начело, ще поеме ръководството на НАТО в ключов момент.

Рюте ще трябва да се бори с тежките последици от войната на Русия в Украйна и с потенциалното завръщане на Доналд Тръмп на президентския пост в САЩ след изборите през ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от ЕС
Сингапур остава най-скъпият град в света, Хонконг е след него
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 дни
Марк Рюте е бездетен гей и за него тези деца са пропагандни бъдещи жертви на войните на НАТО. Нищо друго.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не беше ли изхвърлен току що за некадърност, вреда и слугуване на ненормални милиардери?
50
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 дни
конграчолейшон !..Новия шеф на СТАРОТО НАТО !..."Пременил се Илия,погледнал се-пак в тия"..
49
4
 
14
 
! Отговори
МаоЛенинСталин преди 4 дни
Поздравуваме ЕвроАтлант ДемоКратите - при тях Кандидатът е Винаги Един и Съответно бива Избран с 100% от Гласовете - това дори и ние - Милиони Избихме - но Не Можахме да Постигнеме такова Офчъи Послушание от Стадото!
48
2
 
13
 
! Отговори
Ром'с преди 4 дни
Голяма конкуренция за поста на НАТО ,дори е имало и втори кандидат)))НАТО е под диктоката на Вашингтон ,,какаото речат оттвм,Това ще става в Европа ..Урсула ,значи ще Урсула ..Рюте,значи ще "изберат" Рюте-русофоб до костите .
47
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Искам да знам името на нашия представител, който е гласувал за Рюте и незабавно да бъде отзован, това е голяма излагация, да гласува за човека който цяло десетилетие ни спираше за Шенген, СРАМ!
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Руте е педигрее. Ако ще продължава сегашната САЩ-Нато-Ес-Сорос неонациста политика,от която страдаме и Българите както в България така и по прехвалвният запад, Предпочитам Ядренната война знам че не е най хубавия вариянт но за съжаление няма друг.
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
как може България да подкрепя Рюте за шеф на НАТО, Главанаака с коя политическа сила е консултирал подкрепата, това е позор за нас, човек който води години наред ксенфобска политика спрямо нас, да го подкрепяме ПОЗЗОР!
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гeennuuu, rpuнgpuтe! Пpaйgyвaйтe, npaйgyвaйтe!
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Добре е че сме вече в НАТОТО че иначе с тоз шеф в Нато щяхме да влезнеме кат цъфнат налъмите на Руте
42
2
 
15
 
! Отговори
Световното зло преди 4 дни
"Рюте ще трябва да се бори с тежките последици от войната на Русия в Украйна и с потенциалното завръщане на Доналд Тръмп на президентския пост в САЩ след изборите през ноември." -------------- Значи Рюте ще се бори с последиците от война, предизвикана от САЩ и подкрепяна от НАТО и ще се бори срещу Тръмп, който НЕ ПРЕДИЗВИКА въпросната война???
41
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аз мисля, че Рюте поне не е нацист, като оня. А НАТО действително не трябва да се намесва в Украйна, това е грешна политика, наливането на оръжия за Украйна е също крайно грешна политика! В Украйна де факто се води гражданска война, един и същ народ, воюва срещу себе си, подтикван насила от запада, да воюва! Извършва се геноцид срещу украинци, руснаци, славяни, не може да допуснем това, Украйна да се прибира в Русия и толкоз, след това, да си възстановим и мирните търговски отношения!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
мистър Тръмп, когато дойде, ще им връчи такава сметка, че на тези свят ще им се завие.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дали няма да е последният?
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ПРОСТО НОВО МУШКАТО В САКСИЯТА...
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Голем позор за правителството на Главчев, как може да подкрепят за шеф на НАТО, човек, коийто в продължение на години спираше нашето членство в Шенген, без абсолютно никакви основателни причини, веднага да бъде привикан в НС да дава обяснение, как може, това е безобразие!
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Учете историяДа, учили сме история и знаем как с Ньойските договор окастриха жестоко териториите с българско население и ги дадоха на чужденци, след което новонастанилите се, убиваха българите или ги прогонваха, за да им вземат земята и домовете, как ни отнеха и излаза на Средиземно море , как създадоха от българите македонска "нация" и други неща по дати и документи знаем.
35
2
 
14
 
! Отговори
Шиш Мангал преди 4 дни
НАТО е основният виновник и причина за бедите, които сполетяха към Украйна и украинския народ. НАТО провокира братоубийствената война и донесе опустошение на Украйна. Командването на украинските въоръжени сили има шанс да сложи край на варварската политика на пендосите и да започне техния кръстоносен поход срещу НАТО. Днес НАТО е основният враг за мирното и проспериращо бъдеще на Украйна, Балканите и Yankee must go home.
34
11
 
1
 
! Отговори
Рюте преди 4 дни
Прашчай немитая Расиа!
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НАТО е нелегитимна организация, отдавна трябваше да се разтури заедно с Варшавския договор!