Украйна пролива кръв за европейските ценности

Татяна Станева: Ситуацията там е умора
Обновена: 2 юли 2024 20:56 | 2 юли 2024 20:50, Анисия Иванова
265
Украйна пролива кръв за европейските ценности
Снимка: Bulgaria ON AIR

Украйна поема своя път към Европейския съюз заедно с Молдова. Новината е от световен мащаб и в последните дни често е коментирана. В същото време обаче по нищо не личи да идва краят на военния конфликт в региона.

"Ако мога да опиша ситуацията в Украйна с една дума, тя ще е умора. Това се чувства и при войниците, и при цивилното население. Не може три години да пребиваваш в едно и също информационно поле, да те е страх три години. Не може просто да пребиваваш винаги в бомбоубежищата, не може да имаш оптимистично настроение като преди", коментира журналистът, режисьор и сценарист Татяна Станева в студиото на предаването "Директно".

"Започнахме най-накрая да разбираме какво наистина става при нас. Първите дни с паниката имаше много въодушевена вяра, че победата ще е бърза. Всички бяха наясно, че ние сме правите, ние сме в несправедлива война, но като започнахме да разбираме, че на никого не му пука за нас... Да, има някаква грижа, без европейската и западната помощ нямаше да се справим. Оръжие ще дадат, финанси ще дадат, но никой няма да върне нашите хора, които загинаха и проляха кръв за европейските ценности", заяви Станева.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от Русия
Русия използва Калининград, за да прекъсва сателитите на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Къв Евросъюз бе ! Разпазпадащият евро-съюз до 2 години го няма бе алооооо неграмотници
155
6
 
20
 
! Отговори
Fena преди 4 дни
Украйна си избраха това. Никой не им е виновен. Можеха да се разберат с руснаците и да си живеят в Европа, ама не... Запънаха се като мaгаpeта на мост и сега са пред заличаване на цяла една нация.
154
3
 
19
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 дни
Кви ценности бре?! Орбан отиде на мач на Евро 24 и после каза това вече не е Германия.... Франсетата ги видяхме ...Макрон е чао . Тея Брюксел Холандия Дания Финландия тея са извратени и подпират само гласуването в ЕС. За тея Литва, Латвия, Естония тея са в каменната ера ..... е тва е Европа
153
4
 
3
 
! Отговори
До 166 преди 4 дни
Е само ,че аз не вярвам на всичко и сравнявам,а и руския не го разбирам много добре та да тръгна да чета нещо.Гледам сравнявам и си вадя заключения
152
2
 
14
 
! Отговори
До 166 преди 4 дни
Ами щото не ми харесва да си пробутваш украинската простотия тук
151
2
 
5
 
! Отговори
До 164 преди 4 дни
Е той Пригожин каза ,че ще се кандидатира и за президент на Украйна и още куп глупости ,а ти се хващай като удавник за сламка на всичко , което ти изнася.Ами Фройд го е казал .Хората с нисък интелект нямат нужда от истината,те вярват в това,в което искат да вярват, защото имат нужда от илюзии без, които не могат да живеят
150
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 163. Като не си ми длъжен, защо се занимаваш с мен. Чети си руските фейкове и си живей живота. Какво си тръгнал да се правиш на интересен? Аз поне гледам Австрия - Сърбия, мача. Пък ти си ходи нервен. Чао!
149
9
 
2
 
! Отговори
за проливането преди 4 дни
1 украинец за 8 рашиста . Статистика.
148
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 161 И тази опорка се оказа кьорфишек. Пригожин ти го каза, даже Рам(а)за потвърди за преоблечените руски наемници, в самата Русия гражданите се светнаха за путинската провокация, приближените на Путин вече не ползват опорката след разкритията, че са те. Само тролеи като теб се мъчат да изкарат някоя рубла със стари фейкове. Не вярвам Митрофанова да ти плати баш за този ти коментар. Пробвай с друг.
147
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 159 Не слагай цензура на по-умните от теб. Мина времето на Бай Тошо. Ти си никой и не ставаш. Аз съм европеец, пиша, където си искам. Тук не ти е Русия. Има свобода на словото, ако не си забелязал. А рекламата на стоки и услуги (руско-педофилски) се заплаща. Ти си рекламирай дупедавството другаде. Аз украинци не съм рекламирал, но вие, копейките, не спирате да рекламирате Путин, Орбан, Сев. Корея, Китай и какво ли не. Ако съм на собствениците на сайта, ще ви карам да си плащате рекламата.
146
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
хмм, да си беше седяла мирно , защо трябваше да напада мирното население в Донбас през 2014, загинаха цивилни от които деца- така ли се следват европейските ценности? аи сиктир
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Toni Ivanov. Жалък си, ама не се усещаш. Такива глупости може да напише някой с много ограничено мислене (и битие). Моите съболезнования!
144
3
 
2
 
! Отговори
До 155 преди 4 дни
Ами ти сега не разбираш от метафори ,а тоя украински локуми ги разтягай на друго място
143
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен Много си се оплел. Сегашният фюрер живее в Русия, а тя, доколкото знам, е предимно мюсюлманска. Ориент. Християните и са под 50 % от населението. Простено ти е незнанието. Все пак си илитерат, при това нервен. Личи по неграмотното ти писане и крясъците (писането с главни букви означава крещене при знаците и безсилие в опита си да надвикаш някого).
142
2
 
10
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 дни
Украйна са големи загубеняци, ако се бият за някакви евроатлантически ценности. Трябваше преди войната да питат народите на Нигер и Нова Каледония за евроатлантическите френски "ценности".
141
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 153. Айдеее, и ти като Орбан! Не така, ами онака Ами защо си канил украинци у вас? Вкъщи не са идвали. Срещал съм нагли руснаци, които се държаха в страната ни като в бащиния и се отнасяха с българи на улицата като към обслужващ персонал, мани, мани, защото копейки като тебе ги бяха свикнали така. Да ги черпят и да им се подмазват. Във всяко стадо има има ***, но в руското в момента тя преобладава. Като разкарат Путин и спрат войната, може пак да станат нормални, а не зомбирани крепостни.
140
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 147 Продължаваш да ревеш по изгубената си социалистическа младост, но директивите от нам кои конгреси на БКП и КПСС няма да ти помогнат. Нито огромната армия от руски гейски педофилски и.т.р.епки по света ще те спаси. По-добре се образовай и спри да давиш мъката в пиене. Пише се с "О": експлоатация, експлоатиране. Жалка работа!
139
3
 
7
 
! Отговори
До 148 преди 4 дни
Ами метафора ти е неуместна,защото това ,че ме харесвам наглите украинци няма нищо общо с Русия и много други като мен също не ги харесват.Е ти ще харесаш ли някой, който ти идва в къщата и почва да се държи нагло
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Станева, бесарабска българка ли е? Майки губят синовете си, деца бащите си, а осакатените, как се живее така, а тази ми говори за ценности - президентският мандат на зеленски, заградотрядите на азовци, високите заплати на провалени в собствените си страни политици които определят съдбата ни в европейската администрация
137
2
 
3
 
! Отговори
До 146 преди 4 дни
Е едно е да живееш в крайните квартали на града ,а съвсем друго.нещо е там някъде у края.Когато хората от селата се преселват в градовете се нарича урбанизация,с когато от центъра на града се изнасят в крайните квартали се нарича субурбанизация. Това се учи по география