Скандалът с трансбоксьорките в Париж е падение на спорта

Двете състезателки бяха извадени от Световно първенство
2 авг 2024 14:53, Анисия Иванова
36

Скандал на Олимпиадата в Париж. Международният олимпийски комитет (МОК) допусна до участие две състезателки - алжирката Имане Хелиф и Лин Ю-Тин от Тайван, въпреки че има съмнение за биологичния им пол. Вчера италианката Анджела Карини се отказа след само 45 секунди игра срещу Хелиф в мач от осминафиналите в категория до 66 кг. Карина се разплака и заяви, че никога преди не е била удряна толкова тежко.

"Има много неясноти, които в следващите дни ще излизат, свързани с пола. Единият вариант е да са чисти измамници, другият вариант и наистина да става въпрос за сексуални проблеми в развитието, които са описани вече в науката. Големият проблем е, че МОК е взела бокса на ръчно управление. Стана голям скандал с техния президент, руснак, той ядоса шефовете на МОК. Той е приближен на Владимир Путин, беше изхвърлен от МОК", коментира спортният журналист Ивайло Йолчев в "България сутрин".

Още по темата
Ударите на транссексуални жени са с около 160% по-тежки от тези на биологичните

"Все едно 90-килограмов човек с 60-килограмов да се боксират. Опасно е за живота. Гафът се получи оттам, че тези двете състезателки бяха извадени от предишното Световно първенство и сега МОК, поради тази неразбория с президента на федерацията, просто ги проспа и ги допусна", обясни Йолчев.

Спортният журналист Росен Ангелов описа ситуацията на ринга с двете състезателки като "падение на спорта".

"Основата на спорта е да има противоборство между равни начала. Тук няма равни начала. Това не са неща от сега. Това е новото нормално. Оправданието, което дава МОК, е смешно, че в личната карта пише "жена". Много от жените състезателки са наказвани от допинг ченгетата за анаболни стероиди. Получава се конфликт на интереси", каза Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Според тях скандалите са неизбежни и отнемат от чара на Олимпийските игри.

Относно българското представяне Йолчев коментира: "Притеснява ме единствено Карлос Насар, който е безспорен феномен, дано издържи на напрежението. Той е психически силен, подготвен е за златото. Има много тежки спортове. Основната цел на един щангист или гребец е олимпийският цикъл, което означава четири години труд".

"Имаме шансове, Игрите са на половината. Липсват отборните спортове, на които отсъстваме. Вярвам, че ще се получи", увери  Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/6 "Как ли би реагирал чичкото с мустачките, ако на Олимпиадата в Берлин през 1936 г. беше възникнал такъв проблем?" - на Олимпиадата в Берлин 1936, колкото и демократичната преса да пише за наци Германия и недоволството на Хитлер от победите на Джеси Оуенс, атлетът е в един хотел с белите, което му е отказано в Уолдорф Астория в Ню Йорк и Хитлер му стиска ръката, поздравява го и му праща личен подарък. Президенът на САЩ НИКОГА не го посреща. Толкоз за демокрацията и ценностите и.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както има параолимпийски игри, да им направят транс нещо си олимпиада и поне да се състезават на равни начала. В края на краищата това е едно от важните неща, състезание муежду равни, а не кой за какъв се имал.
12
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До БЪЛГАРСКА СЛЕДА има/8 "Българските бъксьорки ядат бой и си мълчат," - защото са евроатлантички и гласуват за евроатлантическите ценности. Също както политиците и медии мълчат за правата на българите в Украйна след като 2014 им се скараха от посолствата.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Митю "Рокера" се самоопредели за колоездач и спечели колоездачната обиколка на Франция!
10
4
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Може да е падение в спорта, но е триумф на евроатлантическите ценности за които 85% у нас гласуват. така че не виждам, какво недоволствате!
9
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е и Гринго да обяви, че приключва с тениса. Кой го хване го бие и вече става за смях.
8
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКА СЛЕДА има преди 1 месец
Обаче в други сайтове плъзна новината, че тези две мъжо-жени са участвали в боксови състезания у нас през 2013 и 2018 г., като едната спечелила златен медал. Какво излиза? Българските бъксьорки ядат бой и си мълчат, а чуждестранните протестират. Защо не сме чули за недоволство, изразено у нас през 2013 и 2018 г.? Не са ли знаели, че това са мъже, представящи се за жени?
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 66 кг това мъж ли е.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ли би реагирал чичкото с мустачките, ако на Олимпиадата в Берлин през 1936 г. беше възникнал такъв проблем?
5
0
 
24
 
! Отговори
Саня преди 1 месец
Пак руснак и Русия са ви виновни, гъзоблизци на гейски ценности😡😡Земя като една човешка длан, родил толкова продажна ***🤮🤮
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Аз - Вече имаше добро предложение тук днес, към друга статия по същия въпрос. Нека тези хора с неясен пол да се състезава на параолимпийските игри. Защото в крайна сметка при тях е налице някакъв вид малформация.
3
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям фън става тука. Франсетата всекидневно снабдяват русофилите с опорки за да дращят тука и да вият на умрело. Да не забравяме, че Макрон е единствения западен лидер, който има що годе позитивно отношение към Путин. Аз като ви разправям, че Франция е the last hole of the kaval in западния свят, вие не вервате.
2
3
 
22
 
! Отговори
Бай ви Тодор преди 1 месец
Да ви е честита демокрацията и евроатлантическите ценности
1
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Просто да направят трета категория! Това е абсурдно. Нямат място нито при биологичните мъже, нито при биологичните жени.