Медалистите ни от Париж - спортисти, изградени в своите страни. Проблем ли е това?

България като държава няма кой знае каква роля в техните успехи
9 авг 2024 16:10, Анисия Иванова
59

Феноменален олимпийски ден за България! Атлетите ни завоюваха 4 медала на Игрите в Париж в четвъртък. Семен Новиков, Кимиа Ализаде, Божидар Андреев и Хавиер Ибаниес представиха достойно страната ни.

"Чувствата са разнопосочни - от една страна 4 медала, имаме олимпийска титла. Гимнастичките още не са си казали последната дума. Но от друга страна тези медали са спечелени от състезатели, които се състезават за България. Те са изградени като спортисти в своите страни. По една или друга причина се състезават за България, в което няма нищо лошо, но по-глобално ако погледнем, нещата са по-скоро песимистични. На практика в момента единствено Божидар Андреев е българският спортист, който е спечелил медал за България", каза изпълнителният продуцент на Спортът ON AIR Александър Рангелов в "България сутрин".

Според него разчитаме на отделни спортисти да спечелят отличие за България.

"При Карлос Насар ситуацията е по-различна. Той е спортист, който е изграден в България. Докато и при Новиков, и при Рамазанов, и при Ализаде, и при Ибаниес нещата са малко по-различни. Новиков вероятно е тук заради войната в Украйна. Подобна е ситуацията с Ализаде заради нарушаването на човешките права в Иран. Спортът преди беше държавна политика, имаше спортни училища. Да стигнеш до медал на Олимпиада е изключително постижение, но България като държава няма кой знае каква роля в техните успехи", допълни Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Изпълнителният продуцент на Спортът ON AIR на е на мнение, че конкуренцията на Игрите е много жестока, особено в плуването и леката атлетика.

"В плуването максимумът, който можеха да постигнат нашите плувци, бе участие във финал. За медали много трудно. И Деси Ангелова влезе във финала при дебютното си участие. Не трябва да омаловажаваме успехите, въпреки че сме имали олимпийски шампионки в гребането, откъдето имаме и много златни медали", поясни той.

Със сигурност очакваме още един медал от Олимпиадата в Париж, категоричен е Рангелов.

"Рамазанов ще се бори за титла. При всички обстоятелства ще имаме още един медал - дали златен или сребърен. Боряна Калейн влиза в битка за медалите в художествената гимнастика. За съжаление Стиляна Николова отпадна изненадващо, не можа да се класира, но от Боряна Калейн също очакваме медал.

Карлос Насар само се моля да не прегори, защото очакванията към него са много големи. Това малко или много може да те зареди с прекалено голямо напрежение", добави журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
еми като за последни Олимпийски игри добре беше
51
1
 
3
 
! Отговори
Юроатлантично е... преди 1 месец
И демократично... Хубавото е поне,че все още медалистите ни са бели хора.След още 10-15 години Евроатланти3Ъм и Неолибера3ия няма да останат изобщо българи на тази територия,някога гордо наричана България.
50
0
 
4
 
! Отговори
Ми Не Знам преди 1 месец
Защо питате Нас,а не попитате Председателят на МОК за България? Мисля че това е най-правилно.
49
1
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 1 месец
въпроса е, че за българско гражжданство трябва да положат изпит по български или това не важи за всички
48
2
 
6
 
! Отговори
Патриарха преди 1 месец
Само пълни неудачници се вълнуват и гордеят с постиженията на хора, които не познават.Между другото това може да служи за тест за интелигентност. И за твърдост на характера.
47
2
 
10
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
До Анонимен"украйнеца говори ужасно" А ти след две години пребиваване да речем в Украйна или Унгария сигурно ще говориш украински или унгарски перфектно. Не ставай смешен! В Щатите почти всеки си говори с някакъв акцент и това не е никакъв проблем, обаче в България български трябва да се говори от всеки чужденец перфектно.
46
0
 
16
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Всъщност истинският проблем е,че БГ-спортът е в упадък и се налага да се купуват спортисти отвън!
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така тези хора са взели българско гражданство след като и иранчанката и кубинеца не знаят бъкел български, украйнеца говори ужасно, другите не съм ги чувал. Българския език не е ли задължителен за гражданство
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма лошо да се даде възможност на хора избягали от държавата си по някакви причини да са под наш флаг, дали сме им шанс. Но точно в такъв случай да се говори като за постижение на българския спорт е смешно и жалко. Колко медала има ми е все тая, ей го Кокаин Боевски с доживотната пенсия, това правят извън спорта, не са пригодени за реалния свят. Естествено има и успели, но малко.
43
0
 
13
 
! Отговори
Спортистите преди 1 месец
ни от Париж не са и никога няма да бъдат българи, макар да имат наше гражданство и се състезават за България! Повечето от тях не говорят добре и български език. С какво да сме горди, че чужденци печелят медали за нас?
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хаха 32 Явно си изостанал с материала. Все още има колонии.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати.. Няма ли вече да свършат олимпгейските "игри" на париж - прайд 2024... с тия медали от старо джилязо, дето уж било от айфеловата кула.. можеше и по един кафяв кефал с динени семки от сена да сложат в ония кутии...
40
3
 
16
 
! Отговори
Кралят на Бонго преди 1 месец
Не разбирам защо всички ние трябва да плащаме за разни професионални спортисти да се състезават. На мен лично не ми дреме дали някой е скочил с 2 сантиметра по-високо или по-далеко от друг. Това не ме прави горд с държавата ми.Държавата трябва да се кръжи за масовият спорт, а който иска да е професионалист - да си намери спонсори.
39
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До фалшиви медали: на никой нормален не му дреме на патерицата..
38
1
 
19
 
! Отговори
Чужденец преди 1 месец
Спортът преди бил държавна политика и какво печелим от това? Щото в Сингапур не спортът, а образованието е държавна политика и може би заради това тази държава на едно от първите места в Света по качество на живота, а Бг е дааалеееч назад.
37
2
 
6
 
! Отговори
? преди 1 месец
Какъв е проблема? Нискоквалифициран персонал се взима от треторазрядни страни. Какво може да върши този спортист? Може да програмира ли? Да оперира човек? Да проектира двигатели и самолети?
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИМАМЕ НСА, а вземаме готови спортисти тренирани другаде.Кой е лудия дето яде или дава зелника?
35
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Спортът преди беше държавна политика, имаше спортни училища"-----------------Сега държавна политика е да се раздават милиарди на Украйна, на разни африкански държави, но не и за спорт, здравеопазване...
34
0
 
5
 
! Отговори
Помня преди 1 месец
До до 1 26 Първия семестър в Националната спортна академия имаше 11 изпита.БКП и десетобой.
33
0
 
17
 
! Отговори
фергюсън преди 1 месец
Много голям проблем е ,че купуваме готови шампиони ,а се крадат милиони от парите за спорт , и виновни няма !! Защо перуката е на свобода !!!!