Урсула фон дер Лайен: Украйна се движи към присъединяване към ЕС с невероятна скорост

Европа винаги ще бъде с Украйна, заяви тя
24 авг 2024 15:35, Нели Христова
151
Урсула фон дер Лайен: Украйна се движи към присъединяване към ЕС с невероятна скорост
Снимка: БГНЕС

"Украйна се движи към присъединяване към ЕС с невероятна скорост".

Това заяви председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен във видеообръщение, публикувано в социалната мрежа Х.

"Европа винаги ще бъде с Украйна, защото Украйна е Европа. Вашата свобода е нашата свобода. Вашата сигурност е нашата сигурност“, каза Фон дер Лайен по случай Деня на независимостта на Украйна.

"И сега вие се движите с невероятна скорост към присъединяване към ЕС. Ние сме зад вас от първия ден и ще продължим да го правим, докато трае. Слава на Украйна“, добави тя.

Украйна официално стана кандидат за членство в ЕС през юни 2022 г., четири месеца след мащабното нахлуване на Русия в страната.

Първият кръг от официалните преговори за присъединяване се проведе през юни тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от ЕС
Министри от ЕС обсъждат да изпращат ли военни инструктури в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отвратителна леля. Представям си колко щастие ще ни сполети, ако украта се присъедини към ЕС. Това ще да е някое глобално щастие, каквото и не сме подозирали.
69
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Невероятна скорост с по 300+ човешки загуби на ден !
68
2
 
26
 
! Отговори
мак преди 3 седмици
Тази не е добре, да се маха с невероятна скорост, в противен случай ще загроби целия ес, ако вече не го е загробила.
67
2
 
22
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Значи да се назобаш със заеми и постоянно да просиш те вкарва в ЕС. Колкото повече заеми просия и да унищожаваш народа си си готов за ЕС. Видя се истинското лице на ЕС. Всякакви полове мизерия и пошлост и си готов. Да ви таковам на ЕС.
66
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен "Европееца все повече НЕНАВИЖДА " стари муцуни" от " ръководството" на ЕС като тая примерно!!" - как правиш такива заключения? 90%, ако не и повече от хората в западна европа, обиновените хора мислят точно така както Урсула, и подкрепят всички "европейски" ценности. БМВ - реклами с лесбийки, Мерцедес - с гейове, навсякъде улиците изрисувани с дъгата и хората се радват и подкрепят, и Украйна подкрепят.
65
1
 
18
 
! Отговори
Айляк преди 3 седмици
Да, с невероятна скорост стрина Урсулина яха метлата. Тия горе от ЕСССР лъжат, та се кинат. И ще лъжат до последния окраинец.
64
0
 
2
 
! Отговори
anonimwn преди 3 седмици
op op ===
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Европееца все повече НЕНАВИЖДА " стари муцуни" от " ръководството" на ЕС като тая примерно!! ЕС се Изгуби във времето някакси,заради това ,за което беше създаден!!-:( Май ще си Поискаме Пак СССР!!!
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Икономиката на Европа се разрушава и без разграбването на Русия не може да се възстанови. Такъв е бизнес модела на Европа, основава се на постоянно разтящо производство с евтини енергии и ресурси. След като ЕС победи Русия територията и ще бъде превърната в концлагер който ще работи за ЕС и ще снабдява Европа с евтини енергии, ресурси и работна ръка. А укронацистите и бандеровците ще играят ролята на надзиратели в концлагера. Така си представят бъдещето, и няма друг възможен план Б.
61
2
 
8
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Глупости
60
1
 
14
 
! Отговори
хихи преди 3 седмици
Да видим след днешната заря по случай денят на "независимостта" на 404 какво ще остане на картата...
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само да уточни коя точно Украйна,че не е ясно
58
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По-скоро ЕС се движи към Украйна с невероятна скорост отколкото обратното и то благодарение на празноглавието ти .
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако НАТО загуби в Украйна без Русия да използва ядрено оръжие, това означава стратегическо порежение за Запада - и НАТО и ЕС ще се разпаднат, цялата западна система заедно с долара си отива, а САЩ ще са само една регионална сила като Бразилия. И точно това ще стане, когато фронта в Донбас се разпадне. Така че Курск няма да е последната провокация, ще направят всичко възможно да принудят Русия да използва ядрено оръжие, само това може да спаси запада.
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ядрен удар е единственото спасение сега - ще измрът няколко десетки хиляди украинци - голяма работа, те и сега измряха към милион и без ядрен удар, а радиацията е в Украйна и бързо ще се разнесе. И тогава Западът ще каже, ами ето, направихме всичко за Украйна, помагахме, ама какво да се прави, диктатора Путин пусна атома, какво сега и ние всички ли да умрем, ами дайте сега да се обединим, са укрепим НАТО и ЕС, да укрепим долара. Само ядрен удар може да спаси НАТО и запада, за това ще има още други провокации да предизвикат Русия.
55
2
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 седмици
Аз пък мисля че Украйна се движи към гъбено остъкляване с пълна пара! Русия загуби стотици хиляди млади мъже и милиарди пари и оръжие, за да позволи унижението от загубата. За капак ако загуби войната, следващата фаза е унищожението на самата Русия. Путин няма да остави той да е човекът зачеркнал тази свръхдържава. Абсурд.
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички разбират, че Украйна не може още дълго да продължи да воюва, и най-вероятно още тази година ще приключи. САЩ вече си правят разчетите, че 2025 г. Украйна няма да я има, а ако остане нещо от нея - това е бонус.
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ние сме зад вас, а на първи позиции от есента ще бъдат 20 годишните нали, след като гласуват в края на лятото за нова 500 хилядна мобилизация? Изтрепаха цял един в опитите си да отслабят Русия. Луда работа.
52
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Модерни времена - вместо 3иг хaйл - слава украине... И пак от устата на немскоезичен диктатор. Дано и този свърши като предишния.
51
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна няма право да съществува, украинците се провалиха. Получиха всичко, Русия им даде плодородна земя, даде им икономика, 90те години имаха икономика сравнима с тази на Франция, всичко им беше дадено, и всичко разсипаха. Самото съществуване на Украйна е опасно и вредно защото се явява причина за война. Украйна е държава терорист. Не само Западът е виновен, и украинците са виновни.