Вучич повтаря лъжите на Скопие: България спира Македония за ЕС

Сръбският президент говори на форум в Прага
1 сеп 2024 13:11, Петър Бойчев
227
Вучич повтаря лъжите на Скопие: България спира Македония за ЕС
Снимка БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич използва международния форум „GLOBSEC2024“ в Прага за да повтори антибългарските лъжи на режима на Християн Мицкоски в Република Северна Македония.

В дебата за „Присъединяването на Западните Балкани към ЕС“ след като изрази съмнение, че държавите от региона ще станат част от Европейския съюз преди 2030 година Вучич каза следното:

„Вярвам, че Сърбия, Албания, Черна гора и надявам се, ако българите разрешат на /Северна/ Македония да се присъедини, надявам и те да се присъединят, но това ще стане след като Украйна стане част от блока. В това вярвам, ще видим дали съм прав или не“, каза Вучич.

Това негово извление бе предадено от северномакедонската държавна агенция под заглавие: Вучич: Ако българите ѝ разрешат, вярвам че Македония ще стане член на ЕС, но не преди 2030 година, както и самите нас.

С това си изказване сръбският президент повтаря антибългарската кампания и истерия от последните години на сегашния премиер Християн Мицкоски, който говори за „български диктат“, „българска блокада“ на РСМ по пътя ѝ към ЕС.

Започването на предприсъединителните преговори на РСМ за членство в ЕС изцяло зависи от извършването на необходимите реформи в много сектори и от т.нар. „френско предложение“, което е одобрено от всички страни-членки на ЕС. /Дарик
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от ЕС
Унгария иска пълно присъединяване на Румъния и България към Шенген
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Видиш ли сърбин ,дори и на снимка ,бий му два шамара !!! Това , сърбите ,са едни от най - долните народи в света !!!!
177
6
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 седмици
Психопатите от пплгдб+ махнаха ветото, тези батаци са заради тях ;)
176
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
175 Но ти пишеш на български северномакедонецо и то в български сайт! Което не може да направи българин, в сръбски и северномакедонски сайт. Сърбите са геноцидна и сепаратистична нация, гласуваха наскоро в ООН. Сърбия и РСМ са под руския ботуш, доброволно. От Москва им се задава дневтия ред. Нямаме общо с такива ренегати и васали на руския агресор, като Сърбия, и РСМ. Последната нова минидържава РСМ, следва да си изпълни договора с България, утвърден от ЕС, иначе, вето!
175
6
 
31
 
! Отговори
?!? преди 2 седмици
Това са си лъжите на Сърбия и на Вучич. Ясно е, Северно Македонската политика се води от Сърбия и тяхната пропаганда срещу българското е много отдавна в С Македония. И тя произтича от руските интереси на балканите. Разединителят на нацията Радев е част от това той е същият предател като Г Димитров. И това е. Нищо ново, нищо изненадващо. Нашата борба срещу Тея и запазването на българското в Македония е пак наша отговорност. Пишете умно без злоба, з.ащитавайте българите там
174
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сърбите никога не са ни обичали,както и македонците.Да говорят каквото си искат,нека да не им обръщаме такова внимание.
173
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Явно отново руски интереси са замесени в спирането на Македония за членство в ЕС , от страна на БГ. Видно е, че България става все по-ориентирана към Русия отколкото към ЕС и това не вещае нищо добро за страната !
172
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Супер, и ще продължаваме да ги спираме за ЕС.
171
1
 
20
 
! Отговори
Македония няма преди 2 седмици
Да бъде в ЕС
170
36
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Нищо грешно не е казал. Политиката на бугарските смешници е тотално про сташка и губеща. Това са кло уни, които провалиха отношенията с Македония, давайки предимство на Сърбия, в угода на Путин. Смрадливия Зелен чорап, който нема нищо под фуражката и торбата слай на от Банки. И сега имат нахалството да говорят за "режим" в Македония. България е на път да стане за посмешище на всички. Също като Просията стана с Украйна.
169
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Македония ще бъде член на ЕС, и това не зависи нито от България, нито дори от Македония, ами защото това е вoлята на САЩ. И България тук няма думата, ако българите се репчат може да стане много лошо за тях. Македонците дадоха възможност на българите тихо да клекнат без да бъдат унижавани, но явно българите искат да клекнат като опитат и унижението. Бугарска работа, както биха казали в Maкедония.
168
4
 
25
 
! Отговори
Ритам сърби преди 2 седмици
Безплатно
167
16
 
5
 
! Отговори
междувременно преди 2 седмици
Територията на Украйна намалява с всеки изминал ден. Русия систематично изсмуква силите на Украйна и може да води такава война още 100 години без да се отрази на икономиката и.
166
8
 
35
 
! Отговори
От България с любов преди 2 седмици
Чета коментарите и установявам, че много от хората живеят в България, а всъщност я мразят и се чувстват сърби или северни македонци. Ами идете си в Белград и Скопие и се радвайте на хубавите им държави! Ама не искате. Реално няма разлика между вас и афганистанците, които идват в Европа, ама я мразят.
165
0
 
18
 
! Отговори
До 169 преди 2 седмици
Всеки може да спрем! По сегашните правила!
164
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
България не може да спре Македония за ЕС, това не се решава от България.
163
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Македония когато влезе в ЕС ще бъде с Унгария и Сърбия, против Брюксел и против Германия и Франция, защото македонците са народ, а не надупвачи като българите.
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вучич поне е себе си ,не лицемери като хърватчето дето му е под кръста както всички останали.Няма за кво да ни обичат ,може би и ние,всеки си гони интереса.Че е заклет кому.н.ист и се опитва да изтрие татус от гузице на любимия уТин,друг въпрос.Скоро ще го...Признавам,ще ми липсват сички снимчици с евролидери и оня с куфара дето си кривят вратлетата да му стигнат погледа))
161
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имам един по-практичен въпрос към Вучич. Кога ще пуснете Сретен Йоцич на свобода? Доста се залежа.
160
22
 
5
 
! Отговори
Маргинален българин преди 2 седмици
България трябва да се раздели на три части, една за Сърбия, една за Турция и една за Македония.
159
1
 
12
 
! Отговори
Богатир преди 2 седмици
Вучич е колкото две Путин!