Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти

Искаме тишина и спокойствие, казват те
3 сеп 2024 13:15, Нели Христова
191
Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти
Снимка: БГНЕС

В малкото селце Карлсдорф няма нито бар, нито магазини, нито дори лекар. Автобусът се движи тук толкова рядко, че графикът на спирката е напълно обрасъл, пише BILD.

На последните поземлени избори в това село партията на канцлера Олаф Шолц ГСДП (Германска социалдемократическа партия) получи само един глас и никой не гласува за СвДП (Свободната демократическа партия – либералите) и Зелените изобщо. Дори левият кандидат Маркус Глайхман, който е разследван за детска порнография, получи повече гласове в това село от управляващата коалиция. 72% от хората пък дадоха вота си за "Алтернатива за Германия".

"Хората работят усилено, но в замяна искат тишина и спокойствие. Вместо това поминъкът им е изложен на риск. Почти всеки трябва да инсталира биосептична яма за 10 000 евро, защото старите външни тоалетни не са свързани с канализационната мрежа“, казва водопроводчикът Холгер Бауер.

Брат му Андреас няколко седмици разпространява листовки в подкрепа на Алтернативата за Германия (АзГ) и направи специално пътуване до съседен град, за да присъства на речта на лидера на партията в Тюрингия Бьорн Хьоке.

"Хората тук не са нацисти, а представители на средната класа. Те виждат АзГ като единствения шанс да сложат край на патернализма. Аз и много други гласувахме за (Хелмут) Кол след обединението на [Германия]. Бих гласувал отново за ХДС, но нищо не се случва“, казва Андреас Бауер.

Бившата медицинска сестра Даниел Вернер, 40, се оплаква, че твърде много нелегални мигранти идват в Германия.

"Не е проблем, че чужденците идват в страната, за да градят живота си, но често те просто експлоатират нашата социална система“, казва Вернер.

Ситуацията в Карлсдорф далеч не е изолирана. Като цяло АзГ получи абсолютно мнозинство (над 50%) в 45 общини в Тюрингия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от ЕС
Високи цени на полети, хотели... наблюдават се признаци на умора от пътуванията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
23
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 седмици
Дано се вразумят германците. Германия е единствената страна в света, която два пъти е започвала световни войни , без никакви собствени ресурси. Естествено ги е загубила. Сега, ако не се вразуми, САЩ ще я вкара в трета световна война, която съвсем естествено пак ще загуби.
153
0
 
18
 
! Отговори
Руя преди 2 седмици
На Шолц му идва края.Тоя ненормалния ,заедно със САЩ ,Великобритания и Франция закопа немската икономика.Дано немския народ да се осъзнае и ги махне тия национални предатели.
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
пуснах една сълза и после се из...дях та сега трябва и да проветрявам
151
0
 
12
 
! Отговори
емо преди 2 седмици
гласуването за "Алтернатива за Германия" - които не са нацисти, и искат прекратяване въоръжаването на украйна, възстановяване на икономическите връзки с русия, които са в основата на германския просперитет, а нарушаването им - в основата на сегашната икономическа криза, е симптоматично, а част от коментарите към статията са на безмозъчни хора.
150
0
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 2 седмици
Вижте сега, ми.сирки, нацистите са в Киев и са ръководени от западните им кукловоди. Алтернатива за Германия, Национален сбор, Възраждане и др. са хора, които обичат родините си и искат да ги спасят, защото неолибералното глобалистко иго, което не е нищо друго освен проекция на американския империализъм, превъплътен в световна корпоративна диктатура, е пагубно както за националните държави, така и за ЕС, а в крайна сметка ни тласка бързо и към следващия и последен етап на Третата световна война
149
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това село е с помалко от 1000души население.И какво гласували 600-700души.Германия е 85 милиона.Доста *** статия.
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Западна Германия още са с външни тоалетни.
147
0
 
21
 
! Отговори
Кирчо преди 2 седмици
Те медиите станаха по нацистки от хората...
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Европа става все по-социалистическа. Дори термините се променят, спрямо статуквото- националсоциалисти са заменени с нацисти. Да не би някой да помисли, че днешните зелени *** са същите като онези преди 90г.
145
7
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Не на шовинизма!
144
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И как преценихте, че Човек който не иска да бъде бит или ограбен а жена му или дъщеря му изнасилена и убита от "бежанец" е Нацист? Кой е нацист този който обича семейството и държавата си или тези в Брюксел, които крадат от гражданите за да финансират войни по света? Тези които финансират с оръжие, боеприпаси и амуниции тези от Азов, Айдеар, Десен Сектор? Урсулите са най-големият бич за Европа - те и техният слугинаж пред ЛГБТ-БЛМ ориентиран фашистки САЩ!
143
11
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Ето, сега неонацистите ще изградят на селяните от "средната каса" по една септична яма - мечтата на путинистите в Русия ще се сбъдне!
142
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Неолиберали, гответе дyneтата! :D
141
1
 
7
 
! Отговори
az преди 2 седмици
До Божеее... Защо приравнявате ямата с външна тоалетна? И в Бг много села нямат свързани с канализацията тоалетни - но са си вътрешни! Тоалетните могат да се свържат към канализацията само ако селото има пречиствателна станция!
140
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нацисти сър!
139
10
 
6
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 седмици
В Германия ползват външни тоалетни през 21 век!? Мислех, че само в Русия и Модерно предградие са останали такива!
138
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НАЦИСТИТЕ СЕ ПРЪДЛЯВАТ ПАК
137
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шолц е фашист като приятеля си Зеленски ,германците се събудила ,всички мигранти вън от ЕС и България най вече украинските гадове
136
0
 
10
 
! Отговори
до 139 преди 2 седмици
да, вчера се върнах от Германия и днес и за говидях "Сocos & Choco"-то на цена от 6.99 лева и се хванах за главата - в Германия - цена към вчера от 1.49 евро или няма и 3 лева, т.е. дори и досегашните 3.99лева са пак 1 левче или 50 евроцента отгоре, а сега при 6.99 лева - според мене - Борда е пред Падане, т.е. Лева е така Обезценен - това вече не е просно Инфлация, че 2 лева за 1 евро - е просто нереално. ако стока 1.49 евро в Германия е 6.99 лева такя, то излица 1 евро е между 4 и 5 лева!
135
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Германия притежава значителна власт през водачеството си в жк ЕС. САЩ не могат да ги пипнат.