Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти

Искаме тишина и спокойствие, казват те
3 сеп 2024 13:15, Нели Христова
191
Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти
Снимка: БГНЕС

В малкото селце Карлсдорф няма нито бар, нито магазини, нито дори лекар. Автобусът се движи тук толкова рядко, че графикът на спирката е напълно обрасъл, пише BILD.

На последните поземлени избори в това село партията на канцлера Олаф Шолц ГСДП (Германска социалдемократическа партия) получи само един глас и никой не гласува за СвДП (Свободната демократическа партия – либералите) и Зелените изобщо. Дори левият кандидат Маркус Глайхман, който е разследван за детска порнография, получи повече гласове в това село от управляващата коалиция. 72% от хората пък дадоха вота си за "Алтернатива за Германия".

"Хората работят усилено, но в замяна искат тишина и спокойствие. Вместо това поминъкът им е изложен на риск. Почти всеки трябва да инсталира биосептична яма за 10 000 евро, защото старите външни тоалетни не са свързани с канализационната мрежа“, казва водопроводчикът Холгер Бауер.

Брат му Андреас няколко седмици разпространява листовки в подкрепа на Алтернативата за Германия (АзГ) и направи специално пътуване до съседен град, за да присъства на речта на лидера на партията в Тюрингия Бьорн Хьоке.

"Хората тук не са нацисти, а представители на средната класа. Те виждат АзГ като единствения шанс да сложат край на патернализма. Аз и много други гласувахме за (Хелмут) Кол след обединението на [Германия]. Бих гласувал отново за ХДС, но нищо не се случва“, казва Андреас Бауер.

Бившата медицинска сестра Даниел Вернер, 40, се оплаква, че твърде много нелегални мигранти идват в Германия.

"Не е проблем, че чужденците идват в страната, за да градят живота си, но често те просто експлоатират нашата социална система“, казва Вернер.

Ситуацията в Карлсдорф далеч не е изолирана. Като цяло АзГ получи абсолютно мнозинство (над 50%) в 45 общини в Тюрингия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от ЕС
Високи цени на полети, хотели... наблюдават се признаци на умора от пътуванията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не бива да има някакви големи очаквания от Германия и германците. Хората не се променят. Германия днес управлява цяла Европа, а тъкмо това е била визията на хер Хитлер. И съвсем не е вярно, че Германия се съобразявала със САЩ. Съобразява се, само когато и изнася. Така например по време на мандата на Доналд Тръмп, германското правителство въобще не се съобразяваше със САЩ и не се притесняваше да ги заявява публично и да си прави каквото си реши.
133
11
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 2 седмици
Ама какво ми давате за пример някакво абсолютно невзрачно малко селце в Германия за кого били гласували! Ами то и тука в Горно Нанадолнище може всички да гласуват за партия на Митьо Пищова.
132
3
 
7
 
! Отговори
Нов Ценови Удар преди 2 седмици
от Вече Наистина НеВиждани Измерения: в едно от ХиперМаркет Веригите ни - пакет БаунтиПодобни хапки от 3.99лева след всички Увеличение, от Днес Вече - 6.99лева или над 75% увеличение на Вече Увеличенията, друг шоколад от 5.49 лева на 7.99 лева, шоколадова глазура - от 2.19 и това след всички Увеличение - от днес - 4.99лева. изобщо всичко що има дори и коричка само от Шоколад - от 50% до 100% - увеличение и това върху вече Увеличениято последните 2-3 години - няма Такива Цени - Никъде по Света!!!
131
0
 
22
 
! Отговори
Asassin преди 2 седмици
Хората искат да бъдат защитени, а не като във Великобритания - неясен субект коли деца, а после 12-годишно дете е осъдено бъде в поправителен затвор, само защото е участвало в протестите срещу убиеца. Във Великобритания подвеждат под отговорност и 10-годишни деца, но не й навлеците....
130
2
 
21
 
! Отговори
САЩ да изпуснат преди 2 седмици
От конрол Колонията си Германия с най голямата военна база в Европа Рамстайн и американско военно присъствие е като Русия да изпусне Крим с военната база там..По скопо САЩ ке взриви Германия или Северен Поток отколкото да я остави на свобода!
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След като чичо доналд спечели, лижералните мариотенетни правитества на Обама и Килъри отиват в тоалетната
128
0
 
8
 
! Отговори
Що триете, бе, преди 2 седмици
Цялата редакция ли сте ромолюби???
127
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А аз си мислех, че външни тУЪлетни има само в руските села. Па то я виж ти, дори в напреднала Германия имало такова животно. Отиде им упорката на атлантическите троляце.
126
1
 
17
 
! Отговори
Източна Германия преди 2 седмици
Се усеща, но Западна Германия е 80 години под американско иго! Представете си нивото на медиина манипулация и контрал и промивка на мозъка! Цяло поколение не може до си представи Германия да е суверенна държава!!
125
2
 
17
 
! Отговори
По принцип преди 2 седмици
Правителството на Шолц е приключило ( 10% доверие).. но ще се влачи по корем и по черва още една година да разруши ако още нещо е останало!
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Тия Хитлер също е преследвал ЛГБТ.
123
4
 
2
 
! Отговори
Не позна преди 2 седмици
До Днес Не позна.
122
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До паф Ц, демокрацията си я има, което не пречи на мечтаещите си за това да живеят в диктатура постоянно да се ос т и после да обвиняват демокрацията за проблемите си. Като Румъния и България. Румъния беше далеч зад нас 89та година, но 89та се очистиха от бандитите от техните тайни служби (отвориха и досиетата и забраниха на агенти да заемат важни обществени постове) а в България ДС само се преустрои. Сега България диша прахта на Румъния, а руските наколенки обвиняват "демокрацията".
121
2
 
22
 
! Отговори
Днес преди 2 седмици
Всеки в Германия, който е против войната и иска Мир го наричат нацист..
120
1
 
23
 
! Отговори
Понятието нацист преди 2 седмици
Се използва от нео либералните партии на власт в Германия доста широко- всеки който не иска да бъде набучен на нож, или не прати детето си на ЛГБТ мероприятие, всеки който критикува Улаф Шолц или Урсула Фон Дер, всеки, който се къпе с топла вода и отоплява през зимата е Нацист!
119
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нацисти са тези, които дават оръжия на нацистите в Украйна.
118
0
 
10
 
! Отговори
Тия преди 2 седмици
Ако забранят и гей пропагандата ще ги призная за неофце!
117
1
 
6
 
! Отговори
паф преди 2 седмици
лелеяната демокрация стана като светлото бъдеще - просто една утопия!
116
9
 
1
 
! Отговори
Крепостни?? преди 2 седмици
Лидерът на АзГ Бернд Хьоке обясни ли на тези "гласоподаватели" каква е символиката на това, че е пристигнал на обявяването на резултатите с Лада, или на крепостните не се дължат обяснения?
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
През цялото време на съществуване на комунизма стандарта на живот в социалистическия лагер беше равномерен навсякъде и беше много по висок средно от капиталистическия свят, но сравняваха само със САЩ и западна Европа, но не и Южна Америка, и Африка, и Азия, които също са част от капиталистическия свят.