Скандал с паспорти хвърля сянка върху номинацията ни за ЕК

"Политико" се позовава на евродепутата Никола Минчев от ПП-ДБ
10 сеп 2024 14:01, Елка Василева
158
Скандал с паспорти хвърля сянка върху номинацията ни за ЕК
Снимка: архив, БГНЕС

Скандалът с издаване на български паспорти срещу пари преди шест години може да постави под въпрос кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар, съобщава "Политико".

Още по темата
"Предвид факта, че сред приоритетите на Фон дер Лайен е върховенството на закона, обвиненията хвърлят сянка върху кандидатурата на Захариева", заявява пред изданието българският евродепутат Никола Минчев от ПП-ДБ и либералната група "Обнови Европа", чийто кандидат Юлиян Попов бе отхвърлен.

"Политико" цитира също изданието "Юрактив", според което бивш служител на отдела за миграция обвинил Захариева, че докато е била правосъден министър в периода 2015-2017 г., е участвала в схема за предоставяне на гражданство срещу заплащане, предаде БНР.

Самата Захариева отрече обвиненията и за нея нямаше последици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от ЕС
Не дали, а кога: САЩ изоставя Европа, независимо кой ще е президент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От партия от доносници (ПП-ДБ) какво да се очаква? Само като видиш кмета им на София от какво комунистическо котило е, веднага става ясно какви бивши номенклатури са се събрали.
49
3
 
11
 
! Отговори
До гербер преди 1 седмица
Скандалът за продажбата на паспорти е от 2019 г.В продължение на пет години 2015 -2019 точно по времето на ГЕРБ,паспорти са продавани на македонски граждани за по 5000 евро.В касата на БАЧГ бяха открити 300000евро .И по настояване на Борисов и за да се заличат следите,Агенцията беше закрита.
48
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са комунистически доноси отишли платили за тая статия Защо сега са се сетили за това Шайката шарлатани са доносници ПАК бяха плащали статия в Политико да очернят България не и е за пръв път ШАЙКА шарлатани с ала бала овладяла властта 4 години саботажници безнаказано
47
4
 
3
 
! Отговори
Вервам преди 1 седмица
Щом Путинико съобщава!
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тичайте да гласуватеза шайката тичайте да ви лъжат да ви грабят да разрушават държавата ни тичайте
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има ОГРОМНА разлика между злонамерени комунистически доноси, когато някой разпространява клевети за друг човек пред властите, с цел очернянето му пред обществото, разчистване на лични сметки и с цел да съсипе живота му. Сигналите за корупция, и то за министри, не са доноси. Подкупите са престъпление. Ако е клевета, според мен винаги може да се докаже.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 41 а Ицо Хазарта даже образование няма но такива като него го пратиха в Брюксел Разграничавам се от такива Хазарта и негови гласоподаватели
43
2
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 седмица
Утре онази с мустаците Полин Паунов и тя ше вземе крайна позиция срещу назначаването на Захариева:):):)
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Злобари некадърни сте колкото и да очерняте отивате в канала Вън Вън Вън сте
41
4
 
10
 
! Отговори
последици?!?! преди 1 седмица
Е как да има последици за Екатерина, като е от първата редица на герб, с Бойко бяха и са биз-бизе. Нямам представа дали е виновна или не! Твърдя друго - истинският препъни-камък за нея е самото й членство в герб и близостта й с Бойко. Няма начин да няма начин да се е обогатила покрай него, както впрочем цялата гербаджийска шайка. Еврокомисар ли? Отново богато заплатена чиновническа служба, че й е малко натрупаното досега.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грабежи невиждани от облачните има тук вече 4 години но нали са овладели всички позиции никой и нищо не може да и търси отговорност
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шайката колкотои да Лъжете колкото и доноси да пишете колкото и да плащате отвращавате от себе си БЕЗСРАМНИЦИ
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Калинка Захариева пак я уредиха.Боко добре се грижи за послушковци те.Една я прати в КС,друга я уреди за шеф на НС,третата ще разтяга локуми в ЕК.А вие си блейте като кротки овчици и псувайте в кръчмата всички политици.
37
1
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 1 седмица
те поне подадоха Декларации като ЛЗВПД (Лице Заемащо Висша Публична Длъжност) към КПКОНПИ, щото знаеш ли, кое е по-интересното, че 2 от 3-мата ЕвроДепутати на Възраждане, а именно Рада Лайкова и Станислав Стоянов - Не Просто Декларациите им ги няма, ами по-странното ги няма в "Списък с ЛЗВПД неподали в срок декларация", т.е. сякаш са Подали Декларации, но не са Публични, т.е са ЗаСекретени по някаква причина - за това Един Разследващ Журналист - няма!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 29 А З рапортувам по комсомолски 29 че шарлатаните лъжат плащат си за да очернят България рапортувам 29 че правят ала бала с президента Рапортувам че Киро уби човек веднага асфалтира неговият кмет мястото и край Киро пак лъже Киро е нагъл и шайката около него 29 рапортувам по комсомолски нали
35
4
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 седмица
Е са това което го прават ППДБЛГБТ,ако не е пеераска работа здраве му кажи:):):)
34
6
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 1 седмица
До 29. ГЕРБ нито са управляващи, нито разни компромати и подли внушения БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА са начин за борба с корупцията.
33
8
 
7
 
! Отговори
Катя преди 1 седмица
Злобни,мръсни,некадърници Не могат да живеят ако не омърсят всеки достоен българин Техния Ицо Хазарта е много ценен?! Негодници!Отвратителни!
32
8
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 1 седмица
До 26. А как беше доказано, че тя има нещо общо? Променлив гаден шушляк!
31
4
 
6
 
! Отговори
Йордан преди 1 седмица
ППДБ са новото БСП. Друго освен да плюят по България не знаят. Жалко, че все още има заблудени българи, които гласуват за ППДБ.