Захариева получи "ресора на бъдещето”, приоритетен е за Комисията

Андрей Ковачев, евродепутат: РСМ не желаят ЕС и търсят виновник
21 сеп 2024 21:30, Инна Ангелова
45

Управляващите в Република Северна Македония не желаят да продължат по пътя на европейската интеграция и си търсят виновник. Такова мнение изрази в предаването “Брюксел 1” евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. Той разясни своя геополитически прочит на ситуацията и определи казуса със снимката на двамата президенти Гордана Силяновска и Румен Радев като “смехотворен елемент със знамето“.

Според Ковачев провокацията е направена нарочно, за да може и ние да отговорим. “За мен просто не желаят да продължават по пътя на европейската интеграция и си търсят виновника, който да го дадат на публиката в РСМ и да кажат "Ето България е виновна за това, че ние не можем да продължим по пътя. България е най-лошата“ с всички тези епитети, които използват. И ние, за съжаление, нямаме друг възможен изход от това да отидем с Китай, да вземем 500 млн. евро заем чрез Будапеща, да спрем Коридор номер 8“, каза Ковачев.

Относно искането на евродепутати от ГЕРБ да се стартира процедура по изключването на ВМРО-ДПМНЕ от Европейската народна партия, Ковачев уточни, че това ще е последна стъпка.

“В ЕНП си има процедури, инструменти, етична комисия, замразяване на членство. Ако няма никаква друга възможност, ако няма извинение, ако няма подаване на ръка отново за добросъседство и приятелство, то няма как да сме повече заедно. Но това е последната стъпка. Но нека все пак да видим защо се стигна до там“, каза евродепутатът пред Bulgaria On AIR.  

Евродепутатът подчерта, че добросъседските отношения са ключови за европейското бъдеще на РСМ. Този път това им е припомнено не само от България, но и от Брюксел, подчерта още Ковачев.  

Той коментира и ресора "Стартъпи, проучвания и иновации", който Екатерина Захариева получи в Европейската комисия. По думите му това е основен приоритет за Комисията.

"Голям проблем е, че от първите 10-20 най-големи компании в света няма европейски. Бавим се и в IT сектора – няма европейски интернет платформи. Имаме крещяща нужда да инвестираме в по-ефективна икономика, която да привлича инвестиции“, категоричен беше Ковачев.

Ако искаме да преживеем в този глобализиращ се и променящ се свят, ние трябва да се адаптираме, каза евродепутатът.
 
"Смятам, че този ресор е ресорът на бъдещето, гръбнак на европейската икономика. След 5 години трябва да се носи отговорност дали сме се справили", допълни Андрей Кочавев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от ЕС
Надежда Нейнски за провокацията на РСМ: Кампания, водена дълго време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Брей, преди 12 минути
...Копейките гледат само заплатата на Захариева , а не как се е доказала и каква работа ще върши ! Доста примитивно, но и характерно!
34
0
 
0
 
! Отговори
циций преди 32 минути
единственото бъдеще на този ресор е заплатата на Захариева и нейната пенсия а ние българите ще правим това което се прави с гореща супа :)с поздрави ахмет
33
0
 
0
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 45 минути
...пъпкодебарките са в активен ступор......горките....а колко етнически клетви отнесе горката Захариева от тях по свой адрес....Цирк с харвардските недоосъдени демократи!
32
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 45 минути
До Анонимен....НЯКАКВА ДРУЖИННА ПРЕДСЕДАТЕЛКА ЗАВЪРШИЛА НЕМСКАТА В ПАЗАРДЖИК И ПУ-ТО ПОЛУЧАВА РЕСОР КОМПЮТРИ И КОМПОТИ! -----////------ Грешка. Не получава компютри и компоти. Получава правото да подарява милиарди срещу обещания за пари и компоти.
31
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 47 минути
"Стартъпи, проучвания и иновации" -------///------- Това е ресор, измислен и подсказан от банкянската торба с лаи на, за да се краде като за световно и да напълнят касите на ГЕРБ и след това да корумпират всьо и вся. Този ресор ще раздава пари на всеки мошеник, който скалъпи фалшив "бизнес план" и когато парите потънат като вода в пясък, няма да има виновни. Всичко ще е направено "с добри намерения". Прости тутката Захариева ще краде като багер от данъците на европейците.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Haвлeчe cu oмpaзaтa нa eнuчapuтe в Ckonue u в aмepukaнckuтe HПO-тa тyka... Ta, зaтoвa й ce cлyчвaxa cлyчku gokaтo бeшe външeн мuнucтъp!
29
3
 
2
 
! Отговори
He тpuй, copocouge! преди 1 час
Ekaтepuнa 3axapueвa нe e copocoug u gokaтo бeшe мuнucтъp нe gonyckaшe външнa noлuтuka gukтyвaнa, kakтo oт "Aмepuka зa Бълrapuя", тaka u oт Kpeмъл, nopagu koeтo noнece gocтa ygapu u oт двeте cтpaнu...
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Смра.длива марионетка
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
3kaтepuнa 3axapueвa нe e copocoug u gokaтo бeшe мuнucтъp нe gonyckaшe външнa noлuтuka gukтyвaнa oт "Aмepuka зa Бълrapuя", нuтo oт Kpeмъл, nopagu koeтo noнece gocтa ygapu u oт двeте cтpaнu...
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Само. дето ни повтаряха, че евродепутатите и хора с позиции в брюксле, служат на ЕС, а нена техните си срни ... ем едни среден!
25
0
 
5
 
! Отговори
Бoжaнkoв преди 2 часа
Щoм нe e Лopep u/uлu Лopepuцa, знaчu oбeзaтeлнo щe nлюя u щe ям /\aйнa тyka cpeщy нeя... Xu-xu ..
24
3
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 часа
ПУТИНЕ ЕЛА ЧЕ ИСМРЕМЕ !
23
2
 
1
 
! Отговори
Роскосмосс преди 2 часа
,...............България........Руският Троянски Кон в ЕС и НАТО..........
22
2
 
2
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 часа
Заплатата и е 50 хиляди евро.......НАЧИ Е С ШЕ ГО НЕМА ОШТИ ПО СКОРО ! 50 000 ЕВРАКЯ ЗА 50 ГРАМС МОЗАК !
21
3
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 часа
ШО ЗАПАДА НАЧИ Е С РАЗЧИТА НА ЕДНОАКТНИ БУФОНАДИ КАТО ТАЯ ?
20
2
 
3
 
! Отговори
Държавната софра преди 2 часа
Заплатата и е 50 хиляди евро
19
3
 
1
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 часа
АГОНИЯТА НА Е С Е КАТО ДЕСЕРТ ЗА НЕКРОФИЛИ !
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
В последното изречение е казано всичко - ако през следващите 5 години гръбнакът на европейската икономика се прекърши, ще бъде виновен провалът в ресора "Стартъпи, проучвания и иновации", което по същество е експерименти и проби във всички области на живота. Важен е за европейската икономика защото би донесъл гигантски печалби от какво? Печалби от проби и неизбежни грешки, които ще бъдат замазани с нови проби. Затова евентуално им трябва българин/българка. Няма да е германец, нали?
17
1
 
6
 
! Отговори
Ами преди 2 часа
...че то е ясно, че Китай им плаща на Скопие, да саботират 8-ми коридор, и да строят пътя от Пирея към Виена... А продажните макета се напъват да изкарат България виновна, че са си отдали трътките под наем! Ясно е че ако са искали ,отдавна да са в Европа! А пригласящите Копейки не ги броим , те отдавна са доказали че са антибългари!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
РЕСОР СТАР ***...ВСИЧКО СЕДНАЛО НА КОМПЮТЪРА И СИ ЦЪКА И СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ!!!РЕСОР СТАР ***,КОМПЮТРИ И КОМПОТИ!