Мицотакис получи наградата "Гражданин на света" на Атлантическия съвет

Определиха лидера за "скромен", но спазващ обещанията си
24 сеп 2024 17:37, Инна Ангелова
2
Мицотакис получи наградата "Гражданин на света" на Атлантическия съвет
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис получи наградата "Гражданин на света" на американския мозъчен тръст Атлантически съвет от главния изпълнителен директор на "Пфайзер"д-р Алберт Бурла, съобщи агенция АНА-МПА.

Това е международна награда на Атлантическия съвет, която се присъжда на избрани личности, като сред тазгодишните наградени са също италианският премиер Джорджа Мелони, президентът на Гана Нана Акуфо-Адо и южнокорейският филмов продуцент Мики Лий.

Бурла описа Мицотакис като “далновиден шампион на нова ера на икономически просперитет, лидер, отдаден на своята страна, спечелил доверието на гърците. Скромен лидер, чието преизбиране показа, че спазва политическите си обещания, като в същото време има уважението на световните лидери".

Получавайки приза, Мицотакис заяви, че "тази награда принадлежи най-вече на всички гърци за тяхната устойчивост и постоянство, и за това, което са постигнали през последните години".

“Това, което постигнахме в Гърция, е да покажем, че действително може да управлява от политическия център. Че може да се води политика, която подкрепя растежа, но е и финансово отговорна, заяви Мицотакис.

Гръцкият премиер допълни, че човек може да бъде фокусиран върху силната отбрана и в същото време да защитава границите на страната си, "но може да бъде и социално либерален, съсредоточен върху предоставяне на висококачествени обществени блага, но и върху намаляване на неравенствата“.

Мицотакис допълни, че преизбирането му е послужило като модел за това как популизмът може да бъде победен, отеквайки извън границите на Гърция.

Мицотакис се спря и на американско-гръцките отношения, като подчерта, че "Гърция е стабилен съюзник на САЩ и стълб на сигурността и стабилността в един турбулентен регион".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Русия
Германия - политическият екстремизъм и рисковете за Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 минута
Ще го наградят, ами! Нали въведе гей браковете.
1
3
 
0
 
! Отговори
нищо ново преди 1 час
Евреинът Бурла наградил евреина Мицотакис. Исторически погледнато, на това се крепи цялото им "превъзходство".