Цените на петрола с ръст заради напрежението в Близкия изток

Американски и израелски представители се готвят за преговори
25 окт 2024 19:12, Анисия Иванова
6
Цените на петрола с ръст заради напрежението в Близкия изток
Снимка: БГНЕС

Към ръст се насочват цените на петрола и са напът да постигнат седмично покачване от над 1%, докато напрежението във водещия петролен регион в света - Близкия изток, и възобновяването на преговорите за прекратяване на огъня в Газа през следващите дни държат трейдърите на нокти, предава "Ройтерс".

Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 18 цента до 74,56 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол прибавят 15 цента до 70,34 долара за барел. И двата бенчмарка отбелязаха спад от 58 цента за барел в предишната сесия, след като цените проявиха колебания на фона на очакванията за засилване или намаляване на напрежението в Близкия изток.

Американски и израелски представители се готвят да възобновят преговорите за примирие и за освобождаването на заложници в Газа през идните дни. Предишните опити за постигане на сделка се провалиха.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви, че САЩ не искат продължителна израелска кампания в Ливан, а Франция призова за прекратяване на огъня и внимание върху дипломацията.

Инвеститорите очакват и повече яснота за политиките на стимулиране на икономиката, които ще предприеме Китай, въпреки че експертите не очакват подобни мерки да подкрепят значително търсенето на петрол от Китай.

Целият материал - в investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: петролцени
Още от ЕС
Гръцки църкви прали пари в... нощни клубове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 часа
СТАТИЯТА Е ТОТАЛНА ИЗМИСЛИЦА! ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА Е НА 3 ГОДИШНО ДЪНО В МОМЕНТА! КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА ТРЯБВА ДА Е С ОЩЕ 10% ПО-ЕВТИНА НО ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА СЕ ПУСКАТ ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ СТАТИИ ЗА ДА НЕ СЕ СМЪКНЕ!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ами пращайте сметките на Изсраел да ги плаща.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Гледайте на борсата как върви цената на златото. Ако се качва, значи САЩ и Израел в компанията на верните им слуги Великобритания и Франция, се готвят за война.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
B cтатията пише така: "Американски и израелски представители се готвят да възобновят преговорите за примирие и за освобождаването на заложници в Газа през идните дни." - Израелците все повтарят като папагали "Освободете заложниците!". Да, ама уж заложниците бяха 100-тина души, а Израел досега са убили над 50 000 цивилни. И кво правим, ако вече няма живи заложници? Ще убият всички араби на света ли? Никога няма да спрат? То това беше целта. Евреите сами си отвлякоха хората. Всичко е театър.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Перфектно за Путин и РФ.