Берое свали на земята Левски с победа на "Герена"

"Зелените" спечелиха с 2:0 в София
25 окт 2024 21:02, Красимир Ангелов
18
Берое свали на земята Левски с победа на "Герена"
Снимка: Lap.bg

Берое победи Левски като гост с 2:0 в мач от 13-ия кръг на Първа лига и продължава възходящия си прогрес с трети успех в последните четири мача. Това бе и втори успех в два мача на новия треньор на "зелените" Хосу Урибе.

"Сините" от своя страна, показаха слабости в защита и тотална липса на идеи в атака, и така и не успяха да затруднят сериозно направилият силен мач на вратата на старозагорци Артур Мота.

В 25-та минута Джавад Ел Джемили опита да изненада вратаря на гостите с насочен удар по земя, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Седем минути по-късно Колев комбинира с Лима в наказателното поле, последва удар на бразилеца, който обаче бе спасен от Артур Мота.

Малко след подновяването на играта взаимодействие между Сангаре и Джемили изведе последния на стрелкова позиция, но Артур Мота отново реагира добре, за да спаси. Гостите отговориха с удар с глава на Скуадроне, който бе спасен с една ръка от Маркович. В 63-та минута гостите дочакаха своя миг и след центриране отдясно Пинеде бе достатъчно настойчив и на далечната греда вкара от няколко метра, давайки аванс на Берое.

Попадението стресна "сините" и те се втурнаха в атака в търсене на гол. Действията в последната част на атаката бяха припряни и безидейни и доведоха до няколко далечни удара, които бяха спасени уверено от Артур Мота.

В 83-та минута дойде и мигът в който гостите организираха бърза контра извела на стрелкова позиция Сантиаго Годой, който с лекота преодоля Маркович за 0:2.

Така старозагорци се доближиха на точка от шестия в класирането Арда (Кърджали), докато "сините" загубиха второто място след победата на Ботев Пловдив по-рано днес.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: БероеЛевски
Още от Страната
Сериозни мерки в Стара Загора заради компаньонки и сутеньори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Лъвът преди 2 минути
Абсолютна трагедия, много отдавна не съм виждал толкова слаб Левски, имахме чувството що мечът е нагласен, вярно че и Берое не са слаби, но и съдията с такова бутане че по едно време гледам дали това са Берое или лайногорец, но Левски беше трагедия, много жалка картинка, ще видим следващия мач как че го бъде и ще вземем мерки
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7 ливада, ниско затревено място край река, свободно за пасище място на добитъкк, на края на село. Земете се гръмнете бе говведа.
16
0
 
6
 
! Отговори
Герен преди 51 минути
Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7 ливада, ниско затревено място край река, свободно за пасище място на ***, на края на село. Земете се гръмнете бе говведа.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
Обратното броене за говедата започна ама те все още са в облаците.
14
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
къде е цуци. на кое място е Етрополе.
13
0
 
14
 
! Отговори
Допингът преди 1 час
От мача с ЦСКА сега ги направи дрипи.
12
0
 
12
 
! Отговори
Генчев: преди 1 час
Още един отбор отпадна от борбата за титлата.
11
0
 
18
 
! Отговори
Червен фен преди 1 час
И каква стана тя сега? Айде малко да слезете на земята че много нещо навирихте рогите нагоре. Пийте по една студена Загорка и бегайте да спите
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тия сммешници носят името на великия Васил Левски, а името на стадионът им е турското герена(нива на български) ще се гръмна направо и некви нарисувани нацисти ги подкрепят муахахаха.
9
0
 
13
 
! Отговори
edin ot... преди 1 час
Драганов:"Сини авери не мога всеки мач аз да ви бутам със Седмокласника и Таксиджията"!Генчев на брифинга след мача :"Накъдето и да се обърна виждам сини трупни петна"!Колев и Гъзът :"Е...те си мамата сини г.о.в.е.д.а"!!!!
8
1
 
15
 
! Отговори
Боко-чекмеджето преди 1 час
Сини приятели в Неделя всички дружно за мен или краен случай за моя авер шиши иначе шъ ядеме дървото и вие заедно с нас.Обещавам ако напълня пак новите чекмеджета ще има и за вас сини бракя.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Как хубаво опънаха *** :)) Браво на Берое! По-добрият отбор.
6
1
 
17
 
! Отговори
Съдията преди 2 часа
Накажете говедата! Веднага на украинския фронт! Нали искаха да ритат мечи ду пета !
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Биройи! Биройи! Биройи!
4
0
 
19
 
! Отговори
Ъъъъъъъъъъъ преди 2 часа
а аз се чудя що е толко тихо в квартала :)
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Cow sillence. Роги да гласувате за най-върлият си фен - еднокнижника от Банкя
2
1
 
20
 
! Отговори
Zagorka Retro преди 2 часа
Ай наздраве с две загорки! Хахаха хохохо
1
1
 
29
 
! Отговори
Макето преди 2 часа
Е па немаше ли там съдия бре?За ЦСКА намериха , а за едно Берое не!СРАМОТА!