5 здравословни причини да отглеждате растения у дома

Ускоряват процесите на оздравяване
4
5 здравословни причини да отглеждате растения у дома
Снимка: istock

Ползите от растенията в дома са наистина многобройни. Ще се спрем предимно на пет от тях, за да изтъкнем най-важните сред причините да имате поне едно растение вкъщи. Стайните растения и цветя могат да подобрят значително здравето ви, да стимулират паметта и концентрацията ви, да намалят стреса в тялото ви и да повдигнат настроението ви. Без значение дали живеете в малко или голямо жилище, растенията ще ви помогнат да се чувствате по-добре в тяхната компания.

Кои са петте основни ползи за здравето от домашните растения?

1. Подобряват качеството на въздуха.

Както знаем, качеството на въздуха е от съществено значение за здравето. Растенията са естествените пречиствателни системи на планетата, които филтрират замърсяванията от въздуха и контролират количеството на въглеродните емисии, тъй като чрез фотосинтезата въглеродът участва в синтеза на кислород, който растенията освобождават. Затова погрижете се да имате в дома си най-малко 2-3 растения. Те действат като природни овлажнители и ароматизатори. Не са ви нужни изкуствени, които вредят на здравето.

2. Подобряват концентрацията.

Когато имате растения в дома си, те ви помагат да поддържате паметта и концентрацията си в добра форма. Грижите за тях обикновено изискват стриктност и постоянство, които държат ума ви активен. Винаги сте нащрек да не забравите да полеете растенията си, да ги наторите, пресадите, пренесете от течението на терасата или от студа навън. Всички тези грижи косвено помагат на паметта ви да е в добра форма за по-дълго.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
Мухъл&плесен преди 4 години
И в по-големи саксии, за да има къде да пикае котката.
3
7
 
2
 
! Отговори
ЕКО-ГЛУПОСТИ преди 4 години
няма нищо по-вредно от това да държите растение в жилището си и особенно в спалнята си !!!1) почвата на растението и самото растение пулно със всякакви губички и спори2) през ноща растението консумира кислород - долна еко- лъжа е че растенията произвеждат кислород !!! кислород произвежда единственно и само синьото водорасло
2
3
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Особено полезно е ако растението е марихуана
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гъби по тапетите си гледаме също. Не ги поливаме, кой ги знае с какво живеят.