Напитките, които трябва да изключим от менюто си след 40

Тялото все по-трудно се бори с вредните вещества в тях
13 юли 2024 09:30, Нели Христова
22
Напитките, които трябва да изключим от менюто си след 40
Снимка: Pixabay/NourRomeo

С възрастта трябва да наблюдавате здравето си още по-внимателно: метаболизмът ви се забавя и тялото ви вече не е същото. Кожата трябва да сияе, килограмите да изчезнат, а здравето ви да се подобри. Много хора обаче забравят, че трябва да се направят "реформи“ сред масово консумираните напитки.

Повечето от тях, подобно на храната, съдържат огромни количества захар, добавки и трансмазнини. В петото ви десетилетие всички тези консерванти могат да доведат до непредвидени усложнения и заболявания, пише dama.bg.

Лате със сироп за закуска, пиене на кисело мляко през целия ден и няколко алкохолни коктейла на вечеря с приятели... Преди 10-20 години подобни "грехове" можеше да не повлияят по никакъв начин на състоянието ви. Но след четиридесет години всичко е много по-сложно и за тялото вече е по-трудно да се пребори с вредните вещества, които се съдържат в огромни количества във всички тези напитки.

Искате ли да останете здрави и красиви след петдесетте? Забравете за следващите 10 напитки:

- кисели млека за пиене;

- кокосова вода с добавки;

- диуретични чайове;

- сметана в кафето;

- обезмаслено мляко;

- енергийни напитки;

- лате със сироп;

- кафе в големи количества;

- диетични газирани напитки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Здраве
Масло от праскова - за красиви и здрави кожа и коса
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
От менюто си преди 3 седмици
Трябва да изключим всичко купено от мазнина ЗАЩОТО Е ВНОСЕН ЗАПАДЕН Б...ЛУК КАТО ТЯХ САМИТЕ!!!! ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗАЩО НИ ХРАНЯТ С ВРЕДНА ХРАНА ПРИЧИНЯВАЩА РАК,СЪЩОТО КАТО ПРИ КОВИД СЪЗДАДЕН ОТ ЧОВЕК ЗА ЧОВЕКА ДА НИ ИЗБИВАТ!!!ДАЛИ НАПИТКА ИЛИ ХРАНА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НА КАКВА ВЪЗРАСТ СИ ТЯ ТИ ВРЕДИ!!!
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Свичко кисело е вредно, и млеко и туршии, мало и млекото от преживни много е опасно, слънчогледи с олиото си и маргарино и маслините със заехтино и захар и сол. Ааа и хлеб от хубава пшеница нема също да ядете, само ръж и ечемик, заедно с кюспето и люспето.:))
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Модерно и безопасно. Яжде само бубалечки и то сурави, без пражене, чините ги пражат у много палмово масло.:))
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цитат: (Повечето от тях, подобно на храната, съдържат огромни количества ЗАХАР, добавки и ТРАНСМАЗНИНИ. В петото ви десетилетие всички тези консерванти могат да доведат до непредвидени усложнения и заболявания, пише dama.bg.) Нищо не яжте, е всичко това е навсякъде в храните. А казва ли някой, че без захар мозакът си отива и не само, без сол много лошо за цялото тяло, без мазнини тялото не може, е що така без най вкусните неща.:))
16
1
 
35
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 3 седмици
ама то явно 40 години е Краят на Света и треба да Спрете да Живеете, според тая Статия!
15
0
 
32
 
! Отговори
toni преди 3 седмици
значи бири и водка може
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На някой хич не му се е работило по статията. Да бяха споменали защо не са полезни. За кафето след определена възраст дори го препоръчват (без да се прекалява).
13
1
 
29
 
! Отговори
Парадокс преди 3 седмици
От кога киселото мляко и обезмасленото прясно мляко станаха вредни? Дали не е свързано с "борбата с глобалното затопляне" и кравите които *** метан?Иначе за подсладените млечнокисели напитки съм съгласен. Те са убити (пастьоризирани) и съдържат много захар. Никаква полза за здравето.
12
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Над 40 съм, но от айряна не се отказвам, особено пък в тая жега. Вие сериозно ли?!
11
2
 
19
 
! Отговори
Пушкаров преди 3 седмици
Аз пия само гроздове с хубава салатка
10
6
 
11
 
! Отговори
Старец преди 3 седмици
Повдигнатият въпрос има и точен отговор: Когато бяхме в Коми,всяка вечер пред нашия супермаркет се трупаха руснаци които ни молеха да им купим нещо от магазина. Ако им откажеш имаше и сопа,ама по малко!! а молбата им винаги беше за - водка,кока кола,кисело мляко,бира загорка,колбасии всички видове безалкохолни,защото бяха много по-хубави от техните. Е, па Я не видоу некой да е гибердясал!!!
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Що е то лате със сироп? Киселото мляко не е кисело по света. кефирите се водят полезни за чревната флора.
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 4 Ти си пропуснал важна новина, която дори съобщиха по телевизията миналата година. След като са били проверени всички марки кисело мляко, които се произвеждат днес у нас, установили, че само в едно от тези млека се съдържа прословутият полезен бацил. Но нито съобщиха кое е това кисело мляко, нито успяха да задължат останалите производители на слагат на кофичките с уж-кисело мляко надписа "Имитиращ продукт".
7
1
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 3 седмици
Особено пък ако е капиталист с тъмночервен произход. Потомците на семейства,които са били богати или поне твърде заможни още отпреди Освобождението, знаят много добре как трябва да се грижат за онзи,който им работи, за да нямат неприятности и да печелят признателност. Внуците на гольовците-мандраджии са израснали с привилегии и с убеждението, че каквото и да си позволят, тежко наказание няма да има. Затова вилнеят така, както само башибозукът си е позволявал някога. Те са днешните бг-капиталисти
6
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След 40 даже трябва да спрете да дишате този мръсен въздух. Само трябва да бачкате за да може капиталиста да трупа пачки на ваш гръб.
5
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На киселото мляко за пиене не му ли казваха айрян? То пък американците нямат айрян и за това пият кисело мляко за пиене.
4
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само не разбрах защо киселото мляко е вредно,след като нашето е уникално със състава в него на ЛБ булгарикос?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Pusta sopa pusti dayak
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сода, както американците, от където е взета й статията, наричат кока колата.
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бера 2L на ден :)))