Трите най-добри съвета за отслабване

Тренирайте редовно с тежести
11
Трите най-добри съвета за отслабване
Снимка: Istock

Отслабването е едно от най-трудните предизвикателства, но съвсем не е невъзможно. За да отслабнете не ви трябват бързи диети, обещаващи моментални резултати. За да отслабнете и да успеете да задържите теглото си е важно да промените някои неща в ежедневието си, без да се налага да гладувате и да се лишавате от всичко любимо.

Има много съвети за отслабване, но не всички са здравословни и определено не всички са адекватни. Затова сме подбрали някои от топсъветите, с чиято помощ да успеете да се настроите за промяната, която ще ви доведе до успех.

Кои са най-добрите съвети за отслабване, на които да се доверите по пътя към стройната фигура без глад?

1. Не премахвайте хранителни групи от менюто си.

Една от най-големите грешки, които много хора правят в стремежа си да отслабнат е да премахнат цели хранителни групи. Сред тях най-често са мазнините и въглехидратите. Тази грешка пречи да постигнете резултати, а и освен това застрашава здравето. Всеки макронутриент има своите ползи и място в метаболизма. Предназначението на мазнините и въглехидратите е незаменимо във всеки процес в организма, затова премахването на хранителни групи е лош съвет, който да не следвате.

Мазнините например отговарят за разтварянето на мастноразтворимите витамини А, К, D, E в тялото. Ако в менюто ви не присъстват здравословни мазнини, усвояването на тези ценни витамини е минимално. Мазнините отговарят и за синтеза, преноса и усвояването на хормоните в активните им форми. Ако се лишавате от мазнини, рискувате да си докарате хормонален дисбаланс.

Въглехидратите не са наш враг, както много хора смятат. Те са най-естественият и бърз източник на енергия за тялото. Премахването им може да има негативен ефект върху здравето, енергийните нива, настроението, да предизвика внезапни пристъпи на глад. Премахването на простите и рафинирани въглехидрати е добър избор. Но всички останали полезни източници на въглехидрати трябва да присъстват в храненето. Сред тях са плодове, зеленчуци, бобови култури, пълнозърнести храни, ядки.

Източник: Най-добрите 3 съвета за отслабване
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
Не плюскайте сладко и цезаркохолни и други ***. Освен това берете грозде на доброволни начела за справка и условия на ЛС.
8
0
 
0
 
! Отговори
фитнес преди 1 месец
Въглехидратите обратното, са пълни с енергия. Когато са в повече се обръщат на и складират в тялото като триглицериди, холестерол и прочее. Помагат също велоергометъра, бягащата пътека, плажа.
7
0
 
2
 
! Отговори
фитнес преди 1 месец
Хвърлете тротинетките на *** и си купете колело, но не електрическо, а обикновено. С него изкачвайте баири, слизайте от него и бягайте. После пак яхате колелото. И така, кардиото е много важно за отслабването. Освен това пийте често кафе и оригинален чай. Засилват метаболизма, засилват и перисталтиката на червата. Което води до понижено усвояване на хранителни вещества. Повече мускули при мъжете=по-голям разход на енергия. Протеините от храната поглъщат енергия за разграждането им. Въглехидр
6
0
 
1
 
! Отговори
@@@ преди 1 месец
Почваш да празнуваш като за последно, свършваш парите, почваш да бачкаш гадна работа и да гладуваш, резултат по минимум 10 кила минус на година.Справка, снимките на нацистките летни лагери, няма ни един дебел, всички са като клечки.
5
0
 
4
 
! Отговори
Стария Джо преди 1 месец
Започнете да спортувате най накрая и спрете вафлите и газирани напитки. И не казвайте че нямате време за спорт защото имате време да висите в мола и заведения, имате време да гледате телевизия но нямате време за себе си и спорт
4
3
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
това са 3те съвета с които никога няма да отслабнете!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако много говориш... ходиш гладен!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствен и безотказно действаш съвет е да затваряш устата, т.е. да спреш да се тъпчеш.
1
2
 
18
 
! Отговори
Диетолог преди 1 месец
Съвет едно - спри да тъпчеш кат животно, поемай колкото калории е необходимо ! Съвет две - спортувай .Съвет три - спазвайте първите два съвета ! С тези З съвета , ако мозъка ви работи - Може Да отслабнете , да запазите теглото си или да натрупате мускулна маса.