6 ползи от водата с лайм

Богата на основни хранителни вещества
13 сеп 2024 15:25, Михаела Лазарова
4
6 ползи от водата с лайм
Снимка: Istock

Един от най-свежите цитрусови плодове е лаймът. Обичаме да го добавяме към фрешове, смутита, сорбета, коктейли. Но лаймът е здравословна добавка и към чаша вода.
Вижте за какво е полезна тази напитка.

За добра хидратация и освежаване

Поддържането на подходяща хидратация е от решаващо значение за поддържане на оптимално здраве. Знаем че консумацията на вода е от голямо значение. Ако не обичате вкуса ѝ или искате да повишите енергийните си нива, добавете към свежа вода и пресен сок от лайм. Това е идеалната напитка за хидратация, утоляване на жаждата и ревитализиране на тялото.

Богата на основни хранителни вещества

Свежият лайм е богат на основни хранителни вещества, които поддържат цялостното здраве. Той ни осигурява витамини и минерали като калий, витамин С и желязо. Калият е от решаващо значение за поддържане на правилната сърдечна функция и регулиране на кръвното налягане. Допринася и за по-малкото задържане на излишни течности в организма.

Витамин С е антиоксидант, който повишава имунитета, насърчава синтеза на колаген, поддържа здрава кожа. Желязото е от съществено значение за производството на червени кръвни клетки и помага за намаляване на риска от анемия. Ето защо към здравословния начин на хранене бихме могли да включим и вода с лайм, за допълнителни ползи.

Източник: 6 ползи от водата с лайм
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: водалаймвитамин С
Още от Здраве
Вродените сърдечни заболявания в детска възраст
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Докога с тези веган простотии!?
2
0
 
4
 
! Отговори
Див лимон преди 4 дни
Водата с лимон се нарича лимонада, а водата с лайм ...
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Прави киселини