Путин: Европа да не чака руски газ през Украйна

Командната зала на "Газпром" официално даде нареждане да се спре напълно транзитът на руски газ през Украйна
7 яну 2009 18:00,
278
Путин: Европа да не чака руски газ през Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският премиер Владимир Путин разреши на „Газпром“ да прекрати транзитните доставки на газ за Европа през украинска територия.

Доставките на природен газ през Украйна към Европа ще бъдат възобновени само след споразумение за разполагане на международни наблюдатели, категоричен е Путин.

Командната зала на „Газпром“ официално даде нареждане да се спре напълно транзитът на руски газ през Украйна към Европа, предаде Интерфакс.

На практика руски газ вече не преминава през Украйна, отбелязват московските издания.

В медийната престрелка през последните 24 часа властите в Украйна неколкократно заявяваха, че Русия е отрязала газовите си доставки до нула, а Русия твърдеше, че все пак доставя газ за други европейски страни, който Украйна отмъква.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
0
 
! Отговори
Стрелец преди 15 години
Путин е достоен за уважение човек , който защитава интересите на държавата си. Доста пъти ме досрамя , че съм българин докато четох коментарите от хора не помнещи историята. Така ли не Ви е останала малко благодарност към народа освободил ни от турско робство.
276
0
 
0
 
! Отговори
Слънчице преди 15 години
274. - 09.01 16:55 -От: Анонимен242. - 08.01 09:54 -От: АнонименПрочитайте басню про слона и моську. Так вот Россия слон а все остальные моськи.------Почему тогда всех вас, уродов, москалей називают? :)))****************************************** назИвают потому ,что завидуют:-) Но все-таки москали лучше, чем сам себя ты назвал, а именно:АНОНИМ
275
0
 
0
 
! Отговори
Слънчице преди 15 години
268. - 08.01 13:09 -От: АзНек'ъв си Путин и нек'ви си български ...Ама се правят на велики, защото няма кой да из скръцне със зъби...Защото народът, ако е български, винаги си трае...
274
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
242. - 08.01 09:54 -От: АнонименПрочитайте басню про слона и моську. Так вот Россия слон а все остальные моськи.------Почему тогда всех вас, уродов, москалей називают? :)))
273
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 15 години
За пореден път се убеждавам, че в управлението на България трябва да се прилага сила. В противен случай демокацията ще ни погуби. Безкрайно простии хора има в нашата държавица... и са много при това.
272
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
направо е отвратителен
271
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ко ме плаши тоя аз освен запалка друго на газ немам
270
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
След това изпълнение вече е ясно, че Русия върви към тотална самоизолация и ще бъде в компанията на ХАМАЗ, ХИЗБУЛА и Сомалия не само по въпрса за Абхазия и Ю Осетия. Всички цивилизовани страни започват сериозно преразглеждане на отношенията с Русия - и политически и икономически. Горките бладове оттук насетне ги чака само глад, глад, глад. Удара от цената на петрола ще им се види детска песничка в сравнение с това, което ги чака.
269
0
 
0
 
! Отговори
sssr преди 15 години
Какво говорите за санкци към Русия тя доказа че е най-могъщата страна защо сега Америка не бомбандира Русия както направи в И рак а???
268
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Нек'ъв си Путин и нек'ви си български ...Ама се правят на велики, защото няма кой да из скръцне със зъби...Защото народът, ако е български, винаги си трае...
267
0
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Какъв е тоя договор подписан от моите представители, т.е. народните избранници или избраните от тях министри който е секретен? Къде се намира министър Петър Димитров, че обяснява че договора бил секретен според клаузите си и ако го разсекретим ще дължим неустойки?Откога националните договори са частни и могат да бъдат над националното законодателство и да бъдат секретни когато става дума за държаверн и национален интерес?Това държавата на Газпром ли е или нашата? на квадрат.По договор колко е неустойката?
266
0
 
0
 
! Отговори
накато преди 15 години
Ами за всички които не знаят Русия е суверенна държава и има право да продава продуктите и полезните си изкопаеми на който иска, Правото на другата страна е да не ги купува. Поне се дуржи като суверенна държава, което е голям дефицит последните 10 години в Европа.
265
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 15 години
спокойно чеда,света от одавна е в агонията сьздадена от световните тайни служби,единственото спасение е -края на света,при такава промивка на мозаците не очакваите светли бьднини,както виждате в лоши рьце неса само орьжията а и ресурсите...
264
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** до последно криеха че има проблем с газа защото има огромни делавери които сега ще излязат наяве.
263
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Страната е пред национална катастрофа, а престъпното правителство продължава да крие договора с газпром. Как може да се подаде молба до арбитражен съд срещу газпром след като договора се крие?
262
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Другари комунисти никой не знае какъв е този секретен договор с газпром. Комунист е равносилно на национален предател. Криете договора защото там пише че грабите от народа и давате на КГБ-то и убиеца Путин.
261
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 15 години
на вас може да ви харесва системата,който превари той завари,моето си е мое-чуждото общо,бития даси остава бит-ебания ,пари при пари отиват,....горко на сиромаси,африканци,азиатци,и с заплати по 200-300лв)....
260
0
 
0
 
! Отговори
един от вас преди 15 години
О безнадежднии форумци.До кога с тази зла компетентност.Не усещате ли че цивилизования свят ни смята за свински кучета.
259
0
 
0
 
! Отговори
Къри преди 15 години
България, с кой има договор.С Русия или с Украйна.След като договора е с Русия те носят отговорността за доставките до Българо-Румънската граница.В противен случай газът може да изчезва някъде по трасето и според Газпром ние да си го търсим.
258
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"верния световен ред"... хаха "благополучие за всички" .... искаш да кажеш нещо като "на всекиму според потребностете" ... мина тая браточка забрави тоя верен ред е от роеди 20 години ... сега верния е "кой печели" , "кой притежава капитала" и работната сила ... капитализма е световен ред ако не си разбрал

Спонсорирани публикации