Газпром обвини Юшченко в блокиране на газовите доставки

Международният протокол за създаване на комисия по мониторинг още не е подписан от украинска страна
10 яну 2009 12:15,
81
Газпром обвини Юшченко в блокиране на газовите доставки
Снимка: Wishroom

"Газпром" обвини украинския президент Виктор Юшченко, че блокира подписването на протокола за разполагане на наблюдатели, които да следят за транзита на газ през Украйна – главното условие от руска страна за подновяване на доставките за Европа, съобщи Интерфакс.

"Международният протокол за създаване на многостранна комисия по мониторинг на транзита на газ през украинска територия още не е подписан от украинска страна. Това става заради позицията на президента на Украйна Виктор Юшченко", заяви официалният представител на руския газов гигант Сергей Киприянов.

Това явно означава, че решение или липса на решение от страна на украинския президент пак пречи за доставката на нашия газ, посочи той.

Преговорите между участниците в газовия конфликт - Русия, Украйна и Европейския съюз, се препънаха именно заради подписването на този протокол.

На среща в Киев между президента Юшченко, премиера на Украйна Юлия Тимошенко и ротационния председател на Евросъюза - чешкия премиер Мирек Тополанек, Юшченко заяви, че страната му е готова да подпише предложения от Русия протокол за създаване на многостранна комисия по мониторинг на транзита на газ през украинска територия.

Според Киприянов, докато не бъде подписан протоколът от всички страни, пристигналите в Киев специалисти нямат статут на наблюдатели.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami da natisnat malko EU -- imat NATO, da okajat malko natisk na ukraincite. Da ne se nalaga Rusia da vliza s tankovete pak.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В статията, че Украйна щяла да доставя газ на България и Молдова, май става въпрос за 2 млн. куб.м. на ден. Само ние имаме нужда от 12 млн. куб.м. газ на ден.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Чудя се колко ли парички губи Русия от това, че неможе да си продава стоката особенно ако имаме в предвид че газа е единственото нещо с което разполага"това нещо може да напише само много елементарен човек,че Русия разполага само с газ като природни ресурси и богатство.
17
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
альоооу, помолих БЕЗ лъжи и инсинуации....никъде, ама никъде, ама никъде няма такова споразумение, ако руснаците пускат някво количество за европа украинците да могат да краднат 53 милиона кубика....а пропо, потреблението на българия е 12 милиона кубика дневно, а вие искате да ме убедите че в украйна дневно толкова се губи в тръбите? вие луди ли сте?истината е простичка. дават му на някой да пренесе 300 милиона неща от едната си граница до другата и му плащат за това. той си взима парите, за това че е пренесъл 300 неща, ама на другата граница донася 280 милиона неща и мига невинно, че не знае къде са останали тия 20 милиона неща....и така три пъти....и тоя според теб не е лъжец и крадец ли?
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kyky: 53млн м3 - это газ используемый для перекачки на газогенераторных станциях
15
0
 
0
 
! Отговори
GAZ zarin-zoman преди 15 години
Няма нафта , няма ГАЗ - Юшченко еп.дер.ст
14
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
украински обещания не ме греят, предпочитам газ.като `ще осигури` - да започва да осигурява, а да не чака повече....и още нещо, анонимен от 12. - 12:52 - информацията е от официалния сайт на нефтогаз, а не от газпром - за това, че украйна е откраднала 53млн м3....
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Украина поставит газ в Болгарию и Молдову из собственных резервовhttp:// .unian.net/ukr/news/news-294218.html
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Слушать и верить Газпром-TV - себя не уважать.
11
0
 
0
 
! Отговори
Туркин преди 15 години
А ние на 440 ? Да им го спират и да не им го пускат !
10
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо - Българин преди 15 години
Само да ни пуснат газа и аз ще имам моралното право да крада !
9
0
 
0
 
! Отговори
baro преди 15 години
tedinka shto ne dodesh da me oduhash ami se zanimavash s gluposti
8
0
 
0
 
! Отговори
Тединка преди 15 години
Май от тази работа ще се стигне до трета световна война. Дойде и времето!
7
0
 
0
 
! Отговори
Leko iadosan преди 15 години
повече трябва да се чудиш колко пари губи Европа;))) и евреите и американците;)))) колкото е по-зле европа толкова по малко ще купува по малко клиенти в Макдоналд;)) и така нататък:))) сега обявиха 550 000 нови безработни в САЩ;)) колко ли ще смотолевят за януари:)) и февруари:))всички умници пропускате нещо много важно:))) руснаците произвеждат газ:))) а европа не;))) кво им дреме на... дали ще им купуват газа;)) ми като не купуват нема да им работят предприятията нема да има работа криза нема ли европа нема и америка и нема еврейчоци;))) абе купон
6
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
"moralno pravo da krade6", do kude moje da stigne profana...
5
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
приемливи или не, факт е че краде.оттук нататък или се извинява и си плаща, или продължава да се прави на ***.ама след като самото нефтогаз си призна `че отклонявали количества` е смешно да се намират някакви си мижитурки, пък били те и американски марионетки, да се кълнат в обратното
4
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Чудя се колко ли парички губи Русия от това, че неможе да си продава стоката особенно ако имаме в предвид че газа е единственото нещо с което разполага
3
0
 
0
 
! Отговори
същото,но фоб преди 15 години
Вие имате изгода да крадете и да няма наблюдатели.Русия има изгода да продава и да не я крадат. Всичко останало са манипулации.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Украинците крадът като луди и може би имат моралното право. Но заради тяхните простотии страдаме ние и много други!
1
0
 
0
 
! Отговори
Юшченкофил преди 15 години
За мен като президент обвиненията, че Украйна краде газ, са неприемливи, каза Юшченко.

Спонсорирани публикации