Украйна кляка - подписва документа. Чакаме тежката дума на Русия

Киев подписа в неделя протокол за разблокиране на руския газ, който вбеси Москва
12 яну 2009 09:33,
76
Украйна кляка - подписва документа. Чакаме тежката дума на Русия
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу и министър-председателят на Украйна Юлия Тимошенко са се съгласили да разгледат претенциите на Русия по повод декларацията на Украйна към протокола за осигуряване на международен контрол над транзита на руски газ през теротията й, предаде Ройтерс.

"Барозу се свързал с Тимошенко и се съгласил двата документа да  бъдат разделени (протокола и украинската декларация към него). 

В момента те разработват нов документ, който не е свързан със спорната декларация, съобщи говорителят на ЕК Феран Тараделяс.

"Сега споразумението трябва да бъде подписано отново, без никакви уговорки, че към него ще бъде приложена някаква декларация, както стана първия път“, добави Тараделяс.

Той не посочи дали Москва е била информирана и най-вече дали приема това решение, за да се излезе от безизходицата и да отмени възраженията си, за да може да се възобновят руските газови доставки за Европа.

В неделя Украйна подписа протокол за разблокиране на руския газ към Европа, но в него има моменти, с които руската страна не е съгласна.

Дмитрий Медведев заръча на правителството да не изпълнява портокола, докато противоречията не бъдат отстранени.

Всичко за кризата с газа


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Някой си... преди 15 години
"По-добре е танковете да дойдат" Украйна отдавна плаче за тях...а и след като приключиха с Грузия,стана скучно...
54
0
 
0
 
! Отговори
Юлия Грузинска преди 15 години
Ехото на Москва: Засилват се антируските настроения сред европейците10 януари 2009 | 10:22 | Москва. Засилват се антируските настроения сред европейците, коментира днес радиостанция Ехото на Москва. Участници в протест в Сърбия изгориха публично руски флаг. Както отбелязва британската преса, това е сръбската реакция на продължилата газова криза, която заплашва да остави без парно над 100 хил. домакинства. Поради прекратените доставки на газ замръзват не само в Сърбия. Съобщения за проблеми в топлоснабдяването постъпват и от България и Босна и Херцеговина. На 14.януари. от 11.00 часа, в България свикват общ митинг-протест и срещу Русския терор наложен над българския народ- недоставянето на Газ за България. Протестиращи от Варна също са запалили Руското знаме, но след среща с консула до ексцесии не се е стигнало.
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спиро, то е ясно че с теб няма смисъл да се спори. Партийните препоръки не ти позволяват да мислиш.
52
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
Spiro,още веднъж питам. помисли ли малко, преди да пишеш?ако си подписал документ, че нямаш претенции, и започнеш да съдиш някого, и тоя документ се даде на съдията, какво мислиш че ще стане? а?наистина ли си толкова зомбиран, или само се правиш?
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
РУСОФОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯХА, АБЕ *** ЗАХАРИ СТОЯНОВ Е БИЛ ПРИЯТЕЛ НА СТЕФАН СТАМБОЛОВ, КОЙТО ЗАБОГАТЯВА ОТ РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА И НЕ ИСКА НИКАКВИ РУСНАЦИ ТУК, С НЕГО ЗАПОЧВАТ И АНТИРУСКИТЕ ИЗТЪПЛЕНИЕ. СТ.СТАМБОЛОВ Е ТАКЪВ БЪЛГАРИН, ЧЕ ВЕДНАГА СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО СЕ КЛАНЯ НА ТУРСКИЯ СУЛТАН И ПОЧВА АНТИРУСКИ ДЕЙСТВИЯ, ДАЖЕ СКЪСВА ВРЪЗКИТЕ НА ОСВОБОДЕНА БЪЛГАРИЯ С РУСИЯ. ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ ***, ТУРКОФИЛИ ДЕТО БИХТЕ СЕ ПОКЛОНИЛИ НА ТУРЦИТЕ И ДРУГИТЕ ЗА НЯКОЙ ГРОШ
50
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 15 години
По-добре е танковете да дойдат
49
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Спиро,явно трудно вдяваш, затова ще ти задам отново въпроса , но по простичко. Ако ти имаш фирма, продаваш някаква стока на клиент Х, който не си плаща. Ти ще продължиш ли да му доставяш стоката си? Не ми отговаряй с въпрос, а отговори на този."Въпросите трябва да имат връзка със спора, който водим, иначе нямат смисъл и само ми губиш времето. В какъв смисъл ме питаш ? Ако просто искаш да со говорим на общи теми, не благодаря, не си ми интересен.
48
0
 
0
 
! Отговори
Чародей преди 15 години
Е каква връзка има краденето на газ от Украйна( недоказано) и някаква декларация на последната в тая посока с доставките на газ за Европа или нашите пишман русофили търсят под вола теле
47
0
 
0
 
! Отговори
Tamara Globa преди 15 години
Захари Стоянов: "Време е, когато стане дума за вънкашните НЕприятели на Отечеството, официалният Руски Московец да стои на първо място!" ...Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на българите? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите с единствена цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска Сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил Руски крак в нашата земя Българска, когато се е произнесла за първи път думата "освободителка" и "покровителка"! Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и . От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото те искат да ни направят РускиМосковци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито Руската дипломация употребява над България.И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива и изменници, които да твърдят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние заедно с много още славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на Oтечеството, официалният Руски Mосковец със своите донски и кубански казаци да стои на Първо място...
46
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Хайде пак да ти обясня ситуацията от юридическа гледна точка - за да подадеш съдебен иск трябва неизпълнението да е трайно, т.е. да е изминал един определен период, в който не е имало изпълнение или то да не е било възможно! Второ - докато се стигне дотам, че Русия да подаде иск в Международния арбитраж, за да съди Украйна, тя трябва да е изчерпала всички вътрешни инстанции - градски съд, апелативен, върховен в самата Русия, преди да подаде иска в Международния съд. А ти знаеш ли дали Русия не е започнала да съди украинската фирма вътре в нейните си институции? Знаеш на кукуво лято!!! И докато се стигне дотам, че Русия да започне да съди Украйна за неизпълнение на договора за доставка и договора за транзит /пак повтарям - 2 отделни договора!/ ние тук ще замръзнем и ще минат месеци и години точене на дела ... А и мисля, че вече на цял свят /освен на теб и разни други форумци-крайни русофоби/ им стана ясно къде се корени вината за газовата криза! Не съм русофил и никога няма да бъда, но вината в този конкретен случай си е изцяло на Украйна, друг е въпроса, че това са икономически отношения, но Русия успешно ги превърна в политически и успя да настрои ЕС срещу Украйна."Ами Дедо, от обширното си словоизлияние разбрахме само, че на Русия не и е изгодно да съди Украйна. А за това какво са виновни клиентите, в частност България !? Другото, което разбрахме (единственото вярно нещо в това изказване), е че "че това са икономически отношения, но Русия успешно ги превърна в политически и успя да настрои ЕС срещу Украйна.". А, има и едно голо твърдение, което просто си седи висящо във въздуха - "Не съм русофил и никога няма да бъда, но вината в този конкретен случай си е изцяло на Украйна".
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спиро,явно трудно вдяваш, затова ще ти задам отново въпроса , но по простичко. Ако ти имаш фирма, продаваш някаква стока на клиент Х, който не си плаща. Ти ще продължиш ли да му доставяш стоката си? Не ми отговаряй с въпрос, а отговори на този.
44
0
 
0
 
! Отговори
до Коко преди 15 години
без коментар. Неграмотните да не формират мнения.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Путин: убытки "Газпрома" от конфликта составили 800 млн долларов Убытки "Газпрома" из-за прекращения транзита газа через Украину составили около 800 млн долларов, сообщил премьер-министр Владимир Путин в интервью германскому телеканалу ARD, которое выйдет в эфир 14 января. По его словам, компания также "была вынуждена остановить работу свыше 100 скважин, правда, без опасности технологических последствий". Премьер подчеркнул, что Россия готова рассмотреть возможность участия в приватизации украинской газотранспортной системы с согласия Украины, но предпочитает создание международного консорциума по его аренде. Это совместное российско-германское предложение, напомнил Путин, "было сделано Украине несколько лет назад, и на тот момент времени было принято руководством Украины, был подписан совместный меморандум". "Наше предложение заключалось в том, чтобы взять газотранспортную систему в долгосрочную аренду, а сама система осталась бы собственностью украинского государства", - пояснил он. Подписанный 10 января российской и парафированный председательствующей в ЕС чешской стороной протокол предусматривает создание международной комиссии при участии представителей "Газпрома", "Нафтогаза Украины", министерств энергетики обеих стран, Еврокомиссии и независимых экспертов, представителей компаний-потребителей природного газа из России - французской Gaz de France, германских Ruhrgas и Wingas, чешской RWE Transgas, словацкой SPP, австрийской EconGas, итальянской Eni, норвежской StatoilHydro, компаний из Болгарии, Греции, Молдавии. Стороны, согласно документу, должны назначить экспертов не более 25 человек с каждой стороны и должны информировать друг друга о выбранных экспертах. Документ предусматривает, что все финансовые расходы, связанные с деятельностью наблюдателей, должны быть покрыты стороной, направляющей наблюдателей. Информация, собранная наблюдателями, должна в режиме реального времени передаваться в Москву, Брюссель и Киев
42
0
 
0
 
! Отговори
до Spiro преди 15 години
Spiro, яли сме им попарата на Европейските съдилища.понеже не можаха да осъдят Милошевич, го умориха.Докато арбитражния съд вземе решение,Укрйнците щяха да са се накрали и лятото щеше да дойде. Не ми говори врели-некипели. Трай Коньо за зелена трева. С американските мекерета от Украйна така трябва да се дейсва. Нека Европа си прави сметката. Пука му на Путин,че няма да купуват газ от него.
41
0
 
0
 
! Отговори
Dedo преди 15 години
Хайде пак да ти обясня ситуацията от юридическа гледна точка - за да подадеш съдебен иск трябва неизпълнението да е трайно, т.е. да е изминал един определен период, в който не е имало изпълнение или то да не е било възможно! Второ - докато се стигне дотам, че Русия да подаде иск в Международния арбитраж, за да съди Украйна, тя трябва да е изчерпала всички вътрешни инстанции - градски съд, апелативен, върховен в самата Русия, преди да подаде иска в Международния съд. А ти знаеш ли дали Русия не е започнала да съди украинската фирма вътре в нейните си институции? Знаеш на кукуво лято!!! И докато се стигне дотам, че Русия да започне да съди Украйна за неизпълнение на договора за доставка и договора за транзит /пак повтарям - 2 отделни договора!/ ние тук ще замръзнем и ще минат месеци и години точене на дела ... А и мисля, че вече на цял свят /освен на теб и разни други форумци-крайни русофоби/ им стана ясно къде се корени вината за газовата криза! Не съм русофил и никога няма да бъда, но вината в този конкретен случай си е изцяло на Украйна, друг е въпроса, че това са икономически отношения, но Русия успешно ги превърна в политически и успя да настрои ЕС срещу Украйна.
40
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Спиро, ти си наистина уникално, зомбиран . Русия можела да вкара иск, а Украйна да си краде. Ти така ли ще направиш, ако имаш фирма, а клиентът ти не си плаща?"Чакай сега, карай последователно - кой клиент не си плаща, защо Украйна краде ? Обяснявай последовтелно гледната си точка ?
39
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
кумонягите за нищо не стават освен да отидат в *** и в забравената история , дреме му на *** и Медведев за братските славянски народи според русофилите , а Серго Ватмана и Гоце Първанов да бъдат осъдени за несправяне с задълженията и в Софийския централен затвор да си стоят на топло там
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спиро, ти си наистина уникално, зомбиран . Русия можела да вкара иск, а Украйна да си краде. Ти така ли ще направиш, ако имаш фирма, а клиентът ти не си плаща?
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Целта на Русия е дискредитиране на Украйна пред европейските страни и ГЛАВНО ускоряване на проектите Южен поток и Северен поток - за транзит на газ към Европа заобикаляйки Украйна.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе русофобчета, на вашия принцип и България безплатно да подарява електроенергия на комшийте ни и да клякаме и да сме съгласни каквато цена те поискат. смешни доводи имате, единствения виновник е Украйна и техен политик оня ден призна, че просто не могат да си поделят парите в Украйна от газта и поодкрадват.

Спонсорирани публикации