Украйна кляка - подписва документа. Чакаме тежката дума на Русия

Киев подписа в неделя протокол за разблокиране на руския газ, който вбеси Москва
12 яну 2009 09:33,
76
Украйна кляка - подписва документа. Чакаме тежката дума на Русия
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу и министър-председателят на Украйна Юлия Тимошенко са се съгласили да разгледат претенциите на Русия по повод декларацията на Украйна към протокола за осигуряване на международен контрол над транзита на руски газ през теротията й, предаде Ройтерс.

"Барозу се свързал с Тимошенко и се съгласил двата документа да  бъдат разделени (протокола и украинската декларация към него). 

В момента те разработват нов документ, който не е свързан със спорната декларация, съобщи говорителят на ЕК Феран Тараделяс.

"Сега споразумението трябва да бъде подписано отново, без никакви уговорки, че към него ще бъде приложена някаква декларация, както стана първия път“, добави Тараделяс.

Той не посочи дали Москва е била информирана и най-вече дали приема това решение, за да се излезе от безизходицата и да отмени възраженията си, за да може да се възобновят руските газови доставки за Европа.

В неделя Украйна подписа протокол за разблокиране на руския газ към Европа, но в него има моменти, с които руската страна не е съгласна.

Дмитрий Медведев заръча на правителството да не изпълнява портокола, докато противоречията не бъдат отстранени.

Всичко за кризата с газа


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Spiro,ти пак знаш, преди да си прочел.а знаеш ли че в протокола, който добавиха украинците, пише че русия няма право да съди украйна за откраднатия газ и че русия ще трябва да дава без пари 21 милиона кубиа газ всеки ден?то бива бива безмозъчност и русофобство, ама твоето мяра няма...."Глупчо, Русия може по всяко време да подаде своя иск в международния арбитражен съд. Повтарям - по всяко време. Да забелязваш руснаците, да са предприели някакви нормални и законови действия ?! Не, те предпочитат да спретнат една криза в най-голямата зима и да настроят цяла Европа срещу Украйна. НЕ е ли най-нормалното нещо ако имаш някакъв икономически спор, да се обърнеш към международните съдилища и да решиш там този спор ? Защо всичките ти клиенти трябва да страдат заради неуредени взаимоотношения с трети страни ? Аз знам защо, въпросът е дали вашите русофилски мозъчета ще узреят за тази идея.
34
0
 
0
 
! Отговори
мнение преди 15 години
стила на писане в този сайт е просто невероятен, "Украйна кляка - подписва документа. Чакаме тежката дума на Русия". Ето защо все по-малко хора ще го четат.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми то и българия няма... има Република България.. аман от дървени философи и популисти ***
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искаш да кажеш "Жоро Мастиката", както е бил известен любимия вожд и учител на българския народ. Какъвто "учителя" такива и учениците. :)
31
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
Spiro,ти пак знаш, преди да си прочел.а знаеш ли че в протокола, който добавиха украинците, пише че русия няма право да съди украйна за откраднатия газ и че русия ще трябва да дава без пари 21 милиона кубиа газ всеки ден?то бива бива безмозъчност и русофобство, ама твоето мяра няма....
30
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Иван преди 15 години
Колкото и да се напъвате гнусни *** "Дружбата ни с Русия е необходима както слънцето и въздухът за всяко живо същество!" Георги Димитров.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защото това прави Русия - забива си нож да не казваме къде. :) В близките години европейските страни, които ще искат да правят сериозен бизнес с тази държава ще бъдат все по-малко. Като се знае и това, че руския бюджет е правен при разчет 80 долара/барел петрол картинката става ясна. Само че тая картинка е всякаква дуга освен розова за Русия. Другаря подполковник, ще - не ще, ще трябва в близките години да озапти желанието си да налага "руския стил" в съседни и несъседни на Русия страни. Поради простата причина, че, както пеят Ъпсурт - нема кинти, нема, нема кинти, скоро нема да си взема бентли...
28
0
 
0
 
! Отговори
Gold преди 15 години
Да живее Оранжевата революция! Има бая още да ни мръзнат заради нея. Тая 'революция' не беше по интересите на Русия, ама сега докато атовете се ритат, магаретата .... мръзнат.
27
0
 
0
 
! Отговори
Юшченкофил преди 15 години
За мен като президент обвиненията, че Украйна краде газ, са неприемливи, каза Юшченко.Украйна не краде газ! Да се обвинява страната ни в това, е унизително.
26
0
 
0
 
! Отговори
Някой си... преди 15 години
Можеш ли да ги преброиш?
25
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Ако всеки кляка, то ние се надупваме и направо разтваряме бузи!Нали така? Между другото - крайно тенденциозно заглавие!Русия - няма такова понятие. Има Руска Федерация. Русия просто не съществува официално. Ако някой някъде ми покаже че има такава държава или република - Русия - ще го черпя каквото иска!Или както е казал поета: "Умом Россию не понять, в Россию можно только верить."
24
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Протоколът за създаването на международна комисия за контрол над преноса на руски газ през Украйна е "нищожен" документ и заради допълненията в него, направени от украинската страна, няма да има задължителна сила за Русия."Да четем внимателно и прочитаме, че за Русия всички договори имат "нищожен" характер. Това е част от причините довели до тази криза.
23
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
[Reuters]Протоколът за създаването на международна комисия за контрол над преноса на руски газ през Украйна е "нищожен" документ и заради допълненията в него, направени от украинската страна, няма да има задължителна сила за Русия.Това заяви президентът Дмитрий Медведев, който е наредил на правителството да не прилага подписаното споразумение, съобщи руският телевизионен канал "Вести".Според агенция Ройтерс украинците са подписали малко след полунощ срещу неделя документа, парафиран часове преди това в Москва, но върху него на ръка е било дописано, че се добавя и декларация. Съдържанието на тази декларация противоречало на редица от позициите на Русия.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Комунизмът си отиде след 1989-та година и го няма в България, Украйна и Русия и там, както и в България управляват новоизлюпените капиталисти, които имат едно мерило за действията си - печалбата, при това не толкова дългосрочната печалба, а печалбата за момента, както и в България. Всичко останало е резултат от действията на тези бизнесмени. В крайна сметак - искахме пазарна икономика, сега я имаме, ама врещиме като на заколение. Защо ли?
21
0
 
0
 
! Отговори
юнак преди 15 години
съгласен съм с 6 имал съм работа с македонци, но аз ги разнищих слава богу
20
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
ПАК ЛЪЖИ И ИЗМАМИ - коя информационна агенция и кога го съобщи!ЛЪЖАТ В ТОЗИ ЧЕНГЕСАРСКИ САЙТ!НИЩО ПОДОБНО НЕ СЕ ЕСЛУЧИЛО ДО МОМЕНТА! .пинокио. днес.бг
19
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Газта е на Русия и Русия има право да си иска парите от украинците, смешните русофоби в България дето грачат, че Русия била виновна, ами сори ***, ама Русия е ДЪРЖАВА и безплатно няма да подарява на Украйна."Ама Украйна трябва безплатно да подарява транзит на Русия ? Ама иначе после ревете за двойните страндарти на империалиста САЩ, но любимата Русия винаги може да прави каквото поиска и винаги е права.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
15-ти ..." Русия била държава казваш" ... - МИ БЕГАЙ В РУСИЯ ТОГАВА БЕ мангоили тука ти е по-добре червена подлого, щото цялата ти фамилия краде и убива от 44 насам
17
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
ZASHTO DA SI SIRAK , GLADEN , GOL I BOS ? NAJ--MOGASHTITE STRANI V SVETA SA TI PRIJATELI I SAJUZNICI . SAMO DA GI POMOLISH I VEDNAGA SHTE TI POMOGNAT .... DO NR. 2 -- NE PIJA ALKOHOL , NE SAM KOMUNIST I PO PRIRODA SAM DEMOKRAT . MNOGO SAM DOBRONAMEREN KAM VSICHKI SASHTO !
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Россия безразлична к жизни человека и к течению времени."s tova sum suglasen, s ostanaloto ne

Спонсорирани публикации