Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми не тъподателЕЕ, моя телефон е Верту, струва много повече от твоята китайска играчка и не ми се налагаше да я чакам по куриер. Разбира се, аз понеже съм точен човек, не бих започнал да те убеждавам какъв як телефон е, не защото не е як просто е скъп. Скъп е и айсифона, но спрямо нокиа 3310 иначе си е поредната китайска играчка , но с необосновано надута цена, благодарение на което такива зомбирани като теб да избиват комплекси. Е избивай си ги ние няма да ти пречим :))
360
2
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Той не плаче над айфона ти пич, той плаче от смях :). Че се оказва че правиш доста смешни неща. Човека е прав, какво го плюеш пак? Според мен, ако не беше трагичен, щеше да си много смешен ;)
359
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НаблюдателЕЕЕЕЕЕЕЕЕю!В началото беше смешен, после започна да дразниш.Толкова ограничено мислене като твоето, може да бъде резултат единствено на целенасочено усилие. Не знам за какъв си се помислил, но се въздържай от епитети, ако обичаш. Въпрос на възпитание е, ако разбираш...
358
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Моят iPhone 5 32GB (отключен) ЩЕ ми го донесе куриер в къщи и ще ми струва еквивалента на 1370 лв...". Значи още не си пипал айсифон 5, не си го докосвал не си работил с него не си го тествал, но го защитаваш яростно все едно си зомбиран айсифон фен ..Ей това е да си издуха Хамериканец. Жалко, че не си висял по опашките.
357
2
 
3
 
! Отговори
... преди 11 години
да си iХейтър си е станало диагноза като гледам...баси скуката дето имате щом по цял ден само плюете и даже и 90% не знаят защо :D....пийнете малко вода че ще пресъхнете :D...
356
0
 
1
 
! Отговори
кисела Ябълка преди 11 години
До НаблюдателЕE значи си го поръчал от Apple Store извън българия?
355
3
 
6
 
! Отговори
кисела Ябълка преди 11 години
Доре де пичове кажете ми дали е нормално да си кръстиш операционната система гумен бонбон, еклер или сладоледен сандвич и да искаш хората да те възприемат като мноо cool :-), това ако беше българска компания същите хйтърчета щяха да са я оплюли по стар български обичай, но монеже е корекомска фирмичката и всички заблудени мноо яко се кефят , смехотворно е даже вижте: Андроид - "гумен бонбон" Ха Ха Ха голям майтап, сигурно някой от прекопирчиците на iOS e искал да стане сладкар но мама недала
354
0
 
5
 
! Отговори
mindur преди 11 години
Сега се чудя дали хейтърчетата са разбрали още една от многото причини поради които iOS и iPhone са светлинни години по-напред от Android'ите.
353
0
 
5
 
! Отговори
mindur преди 11 години
Проблемът е, че android е инсталиран на много устройства от нисък клас, които не подържат 4.1.
352
0
 
5
 
! Отговори
mindur преди 11 години
Три месеца след пускането си на пазара последната версия на операционната система на Google - Android 4.1 Jelly Bean, е инсталирана едва на 1,8% от всички устройства, показват актуални данни. Така тя е дори с по-слабо разпространение от почти тригодишната версия 2.1 (Eclair), която все още работи на 3,4% от всички устройства с Android.
351
0
 
4
 
! Отговори
кисела Ябълка преди 11 години
До НаблюдателЕE Това е супер кажи от къде го поръча защото неискам да си купувам с договор
350
4
 
5
 
! Отговори
! преди 11 години
Техномаркет пусна отключен" iPhone 5 за 2099 лв.НаблюдателЕЕ, тичай веднага до магазина!
349
1
 
7
 
! Отговори
кисела Ябълка преди 11 години
Аз пък неразбирам неграмотните хейтъри тук защо се лепят като мухи на *** по статиите за продукти на Apple, като неразбират защо хората обичат техните продукти да си коментират в блоговете за Андроиди нормалните хора не влизат в заведения които не харесват нали?, A може би са мазохисти, обичат да им обясняват защо Android базирани слушалки нестават за нищо в директно сравнение с iPhone.
348
1
 
6
 
! Отговори
Андропауза преди 11 години
Ей писна ми от полу-грамотни хейтъри пълни с комплекси да сипят помия без капка мисъл в главата, изказванията им са в стил Бай ***: Показали на Бай *** най-новия Ролс Ройс, а той попетал е за какво мие това кола бе то с това кола стари болери и печки, железа и избушени дивани не могам да си карам, е*ати колата тогава тя за нищо нестава, а като му казали цената Бай *** не спрял да псува цяла нощ :- )))) Така изглеждат и хейтърчетата които неразбират с какво е най-добър този телефон.
347
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
449, a гледа ли клипчетата за сравнение на функционалност, че там айсифона е гола вода. някой хора не им е важно дали телефона е от стъкло и метал (което пречи на обхвата), дали зарежда приложение за 1,4 секунди или 1,37 секунди, просто защото след година си сменят телефона с по новия. Година за която айсифон феновете са на половината на изплащането. Не ми трябва телефон, без карти, без нормално работещ блутут, без универсално зарядно, без добра камера правеща ливали отенъци надраскан в кутията.
346
6
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Ихааа сега ще уча НАБЛЮДАТЕЛЯ на гугъл.Като стар айфен той е на вие и със старите и със новите технологии. Особено с тези на гугъл;) РЗБА СЕ ЧЕ ИМА ВРЪЗКА М/У ВСИЧКИ НЕЩА. Щом има връзка между думите епъл и технология, то между всичко останало може да се намери връзка :) Та какво казваш за говоренето? Нещо напоследък не можеш да се спреш май? За обясненията - знам, че имаш нужда от много обяснения, но не съм ти майка, не съм ти баща. Плащай, ще обяснявам ;)
345
2
 
9
 
! Отговори
Apple преди 11 години
iPhone is a King again :-)
344
3
 
8
 
! Отговори
Андропауза преди 11 години
Днес гледах you tube сравнителните тестове между iPone 5 и Galaxy sIII и мисля ,че на всички интелегентни хора които се интерсуват от темата им е станло пределно ясно че iPone e по добрия телефон във всякоотношение: бързина, качество на диспле, качество на изработка, кчество на използваните мтериали, здравина , оперционн система, еко система, и в дропдаун тестовете е по-здрав от Самсунга,единстения проблем е картите като всъщност това е проблем с второстепенно значение......
343
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представи си шефа ти, ако има толкова акъл, ти като негов служител колко имаш :)
342
3
 
5
 
! Отговори
До 444 преди 11 години
Това го кажи на шефа ми, на който сметката му от браузване извън ЕС през телефона беше 10 бона като се върна тук. Аз лично не желая да давам такива пари на мобилния оператор, ако ти искаш, заповядай ;)