Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъподател ти си много смешен :). Казваш:А ти:"Google сам си е виновен, че Apple не му ползва вече картите :-)"*** Кук казва:"Докато подобряваме Apple Maps, можете да опитате алтернативи чрез изтеглянето на картографски приложения от App Store като Bing, MapQuest и Waze, или да използвате Google или Nokia Maps като отидете на техните интернет страници и създадете икона на вашия начален екран за тяхното уеб приложение"*** Кук казва да ползваме Гугъл, а ти ръсиш тонове простотии :))
320
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всеки като седне на кафе си слага телефона на масата с екрана на горе за да види ако има нотификация, само собствениците на IPhone с гърба на горе за да се вижда огризката
319
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
99 % от хората си купуват скъпи телефони просто заради фалшивия имидж, който поддържат. Живеят си в света, в който се правят на баровци и изплащат телефон за по две години и едва връзват двата края. А същите тези 99% не използват и не знаят за почти всички приложения и възможности, които им предлага телефонът.
318
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да призна си грешките, след като те лъснаха благодарение на потребителите :). Първо обяви картите за нещо мега яко иновативно, 5 милиона се набутаха да го купят благодарение на което се счупиха рекордите за продажби и после им се извини, че ги излъгал :))). Никой в екипа на епъл не забеляза, че картите са гола вода, но *** кук разбра от потребителите по форумите :)). Смяяяяхх смяяяхх Така действат корпорациите целящи зомбиране, очевадно го постигат успешно :).
317
2
 
5
 
! Отговори
До 401 преди 11 години
Я кажи умнико на Google колко годинки им отне да усъвършенстват картите си, и помниш ли преди колко проблеми имаха и те докато стигнат днешното ниво, мислещите хора разбират че е възможно когато правиш нещо ново да имаш определени трудности в началото което е съвсем нормално, сигурен съм че след няколко години услугата на Apple ще е на по-високо ниво от Google. А пък аз предпочитам по-добрата iOS пред ментето Android които и в момента имат огромни проблеми със сигурността и стабилността но..
316
3
 
5
 
! Отговори
до 401 преди 11 години
Човече не бъди тесногръд, тук никой не оспорва качествата на картите и интернет търсачката на Google, всички знаем, че в това е силата на тази компания, проблема е че операционната им система не е на същото ниво, а е откровено копие на iOS, с много крадени патенти и съмнително качество което ни се рекламира като премиум такова. Все едно да опаковаш китайски менте маратонки в кутия адидас и да ги продаваш с 10% по-ниска цена, не благодаря аз предпочитам оригинала.
315
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено болния мозъчно осъкатен прецаквател, ще обясни, че *** Кук е *** и не е казал това което е казал, а всъшност бла бла бла глупости и лъжи на квадрат :)))с което само ще събуди у мен още по голямо съжаление
314
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да прав си:"Докато подобряваме Apple Maps, можете да опитате алтернативи чрез изтеглянето на картографски приложения от App Store като Bing, MapQuest и Waze, или да използвате Google или Nokia Maps като отидете на техните интернет страници и създадете икона на вашия начален екран за тяхното уеб приложение", казва той в писмото.Човека Ви казва докато чакате да ползвате конкурентите :). Ония конкуренти с китайската пластмаска и калпавата ОС хахаха
313
0
 
4
 
! Отговори
до 399 преди 11 години
Е и какво от това, че има проблем с картите това е само едно приложение,което скоро ще бъде ъпгрейтнато и проблема ще бъде забравен,едно проблемно приложение не прави iPhone по-лош продукт, който иска може да си ползва каквото му харесва като навигация
312
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По темата:"Изключително много съжаляваме за разочарованието, което това причини нашите клиенти и правим всичко възможно, за да подобрим картите", се казва в писмото до клиентите, което публикува на страницата на компанията *** Кук, добавяйки, че Apple не е успяла в ангажимента си да предостави "възможно най-доброто изживяване" на клиентите си.Шефът на Apple препоръча на потребителите на iPhone и iPad да изтеглят картографски услуги на техните конкуренти, налични в App Store.хаххахаха
311
2
 
4
 
! Отговори
До 395 преди 11 години
Ей главанак ти на мозъчни промивки в Google иSamsung ли ходиш:-) , ако в Smsung'а ти има дърво и *** в което не се съмнявам:-) , тоiPhone е изработен от алуминий и стъкло но не като на прозорците е твоята къща в случай,че въобще имаш прозорци :-) ,а специално... няма да ти обяснявам какво означава премиум материали и качество:-)
310
1
 
3
 
! Отговори
До 395 преди 11 години
Абе, ти си *** но упорит, сигурно си парче китаец :-)
309
1
 
3
 
! Отговори
До359 преди 11 години
Абе, ти си *** но упорит, сигурно си парче китаец :-)
308
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проектиран в САЩ, но от инженери китайци и индиици :), типично по Хамерикански. С материали от Китай включително и стъклото дървото и чугуна :))Като добавим сифон операционната система, при която всичко е заключено и просто нямаш свобода, картинката става много "демократична". Като сложим десетките сайтове и медии които са на договор при епъл, тия от опашките са наистина тъжната картинка. Недостатък в главите на асйфон феновете заплашва света от интелектуално пропадане :)
307
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Недостатък в "Андроид" заплашва смартфоните:-)))
306
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прецаквател, аз да не съм ти от зомбираните служителите, че да правя каквото ми казваш :). То се вижда колко ти е акъла.
305
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смартфона ми е китайски като твоя айсифон :).Ако ти си работодател това обяснява, защо икономиката на САЩ нещо забуксува и позадлъжня :).Не ти се пеня, напротив радвам се и се смея с глас на всеки твой пост, после те и съжалявам, но по форумите важиш де :).Един безплатен съвет. Насочи се към създадените от за айсифона форуми, там ще имаш по голям успех в зомбирането даже може *** кук да те забележи :).
304
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прецаквател, ако ти си работодател макар и в болния си зомбиран мозък, то твоите служители са още по болни и зомбирани. Пък точно САЩ да ми навиращ за статистика е смешно и жалко, всички знаем средното интелектуално ниво на американеца, гледам само в америка се вият опашки за айсифони :). Не знам дали знаеш, но в америка и вс телешоп стоки можеш да продаваш като луд стига да ги навиеш, че са мега гига яко иновативни нещо което наблюдаваме ние с повече от три мозъчни клетки :).
303
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кои са тия половината дето имали пари ползвали айсифона :).това, че имали пари ти от къде го знаеш или си им искал данъчните декларации направо от опашката :).Това, че имат пари прави ли ги разбиращи от телефони или си купуват това което се води най стилно и гъзарско (както се води и макдоналдс ).Това, че е е най стилното и гъзарско според зомбитата ли е или според масата медии които се изхарнват от епъл на база договори за платени публикации. Това че вадят пари ще им подобри ли картите :)
302
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки трети в САЩ е с айфон, но всеки втори Хамериканец е зомбиран до припадък. Затова в Хамерика вървят продукги като кфс, макдоналдс, айфон даже опашки се вият за подобни продукти :)