Русия обяви: Праща човек на Луната

Полетът е планиран за изпълнение през 2030 година
Обновена: 15 окт 2015 21:16 | 15 окт 2015 19:43,
219
Русия обяви: Праща човек на Луната
Снимка: Reuters

Русия планира да извърши пилотирано кацане на Луната до 2030 г. Това обяви президентът на РКК "Енергия" Владимир Солнцев в рамките на 66-ия международен конгрес по астронавтика в Ерусалим, предаде ТАСС.

"За Русия приоритетно направление на пилотираните програми са изследванията на Луната. В Русия се разработва перспективен транспортен кораб от ново поколение, скоро ще започне разработването на други елементи от лунната програма. Пилотирана експедиция до лунната повърхност е планирана за 2030 г.", пояснява Солнцев в съобщение на пресслужбата на корпорацията.

Има смисъл да се обединят усилията с водещите космически държави, се отбелязва още в съобщението.

"Направен е изводът, че е целесъобразно да бъде създадена международна окололунна платформа, която ще е от полза за осъществяване на лунната програма, а също при изследванията на астероиди и Марс", отбеляза президентът на корпорацията.

От 2009 г. РКК "Енергия" разработва нов пилотиран кораб, чието предназначение включва полети до Луната. Смята се, че той ще замени корабите от серията "Союз" и ще може да изведе до шестима души на ниска околоземна орбита или с него до Луната да пътуват до четирима души. Първоначално се предвиждаше, че първият безпилотен старт ще се състои през 2015 г., а пилотираният - през 2018 г. Впоследствие сроковете бяха отложени съответно за 2021 г. и 2023 г.

"Съвременното ниво на технологиите не позволява да бъде осъществен пилотиран полет отвъд Марс - допълни Солнцев. - Марс сега е достижима цел за пилотираната космонавтика. При нивото на технологиите, което може да бъде достигнато в обозримо бъдеще, пилотираните полети отвъд Марс обаче са проблематични."

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: МарсРусияЛунатаполет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо руснаците не кацнаха на луната, през всички тези години? Дори и да предположим, че кацането на луната от американците е било фалшифицирано? Въобще как може да сравнявате Русия и САЩ когато говорим за космос? Какви постижения имат американците и какви руснаците? Руснаците освен Гагарин с какво може друго да се похвалят? С ходенето до МКС? Американците отдавна изпратиха космически кораб отвъд пределите на слънчевата ни система, също така активно изучават и Марс и Плутон както и други планети!
81
1
 
16
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Властите в Москва предложиха алкохолът да бъде забранен в столицата в последния работен ден.Петък ще бъде обявен за ден на трезвеността. Целта е да бъде подобрено здравето на гражданите и да бъдат намалени катастрофите, съобщи 24 часа. В Санкт Петербург за ден на трезвеността ще бъде обявена сряда.Това ще бъдат дните в които няма да се лети до луната.В останалите жулиш водка и летиш, където ти видят очите.
80
1
 
3
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Браво, уважаеми коментатори, един човек каза, че е важно земната космическа технология да се развива, а вие се радвате, че не е развита. А тъй, значи. Браво! Обичате ближния като себе си.
79
5
 
15
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
В Русия неща като просперитета на народа, нивото на жизнения стандарт, качеството на живот, никога не са били приоритет. Демонстрацията на сила е приоритет. Най-важното е, че на руснака това му харесва...ето заради това никой не може да разбере Русия...
78
24
 
17
 
! Отговори
Пайсий преди 8 години
По-добре да изпратят човек в Холивуд, където беше снимано кацането на американец на Луната - по-евтино ще излезе! :D
77
2
 
4
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Ще го върнат ли човека или "One way ticket"?!
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мосфильм ще го направи качествено. Може и по-рано.
75
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мчи те ***, знаят ли къде е Луната ?Дори и да знаят, за къв им е да ходят там ?Водка няма, т.е. кораба им никога не може занесе толкова товар.Дето се вика - видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.
74
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слаби са ви ракетните двигатели ***. За втората степен пак ще се молите на американците.
73
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия обяви: Праща човек на ЛунатаТо Русия обяви, че ще живеем в комунизма след 1980, но не стана и няма никакви изгледи да стане някога. Няма никакви основания да се хващаме на поредната руска лъжа. Цялата история на Русия е дна безкрайна поредица от лъжи. Няма и едно минимално основание да вярваме, че Русия ще покори Луната през 2030 год. Вероятността Русия да се разпадне на съставни части както СССР до 2030г. е стотици хиляди по-голяма отколкото да прати човек на Луната.
72
10
 
17
 
! Отговори
ракетен инжинер преди 8 години
Преди да ходят на каквато и да е луна трябва да си оправят ракетните двигатели. Много ракети паднаха с тея двигатели.
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Лъжи демократе,лъжи ! Там ти е силата.
70
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен И знамето се вее.............................. Само анонимни простаци ,т.е. *** вярват в лъжите на краварите . По задължение ,заради получените пари от тях.при съвременните компютърни технологии е очеизвадно ,колко примитивно е направено ,,кацането на Луната ,,Без огън и дим ,модула каца и излита ,като спуснат с кран.Френският Офилм ,,Операция Луна ,,пуснат по БНТ 2004 година ,месец юли показа как са ,,кацнали ,,
69
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ че са били на Луната е пределно ясно за всеки човек който не ходи със захлупена *** до кръста, но също така е пределно ясно че СеСеСеРе и неговата щерка Русия никога не са стъпвали на Луната и планират това да го направят през 2030 год(много съмнително) т.е. минимум 61 години след САЩ. Нама как една толкова изостанала технологически държава като Русия да претендира за световна слава и хегемония. Това е все едно Албания да претендира за технологиско предимство пред Германия в Европа.
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 172Кубрик е получил от КГБ 3 милиона долара за измамата си. Доказан факт.
67
3
 
0
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Nafiavam se da tozi put da ne se vee znameto na planeta bez atmosvera
66
3
 
4
 
! Отговори
хм преди 8 години
До 131САЩ използват руснаците защото руснаците са евтини. Поданиците на БРИКС общо взето изпълняват функцията си на обслужващ персонал. Като ти дам на теб да ми лъснеш обувките, това не значи че не мога да си ги лъсна и сам. Просто ти си ми по-евтин.
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ушанките са невероятно жалки и банални създания. Те вечно се занимават с доказателство на погрешната теорема "Щом руснаците не са могли да направят нещо, значи и американците не могат да го направят" , която антитеорема се опитват да докажат с теорията на конспирацията т.е. с въздух под ниско налягане. В същото време не виждат вековната изостаналост на Русия примерно в информационната индустрия, в усвояването на дълбокия космос пък и за каквито се сетите други технологии и науни направления.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе то и китайците трещяха преди 6 години, че ще летят до Луната най-късно през 2017 ама явно е че няма да стане това поне в близките 10 години. какво е характерно за руската и китайската космически програми. Докато американската програма приета от Кенеди през 1963 година се знаеше с конкретни срокове и стъпки че до края на десетилетието т.е. до 1970 год ще има пилотиран полет до Луната, то при азиатците никой не знае нищо конкретно за космическите програми. Всичко е забулено в строга тайна.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли изостанала Русия ще може да осъществи полет до Луната, но дори да допуснем че такова чудо на чудесата все пак се случи те ща са изостанали от САЩ с цели 60 години.

Спонсорирани публикации