Кои са петте условия, на които България се е съгласила, за да влезе в Шенген?

Румънски евродепутат публикува официалните документи
2 яну 2024 17:00, Нели Христова
175
Кои са петте условия, на които България се е съгласила, за да влезе в Шенген?
Снимка: БГНЕС

Пет условия е поставила Австрия, за да пусне България и Румъния в Шенген. Това става ясно от анекс към решението на Съвета, с което двете държави бяха допуснати да се присъединят с морските и въздушните си граници от март. Анексът, който е всъщност споразумението между Австрия, България и Румъния, бе разпространен в социалните мрежи от румънския евродепутат Алин Митута.

Присъединяването по суша предстои да бъде обсъдено през 2024 г., но само ако Австрия прецени, че споразумението се изпълнява.

"Ето какви са и подробностите за присъединяването, според официалните документи:

Австрия, Румъния и България са подписали декларация с 5 ангажимента, които включват:

1. Засилен граничен контрол с Турция и Сърбия

2. Мултифилтърни контроли по сухопътните граници между Румъния-Унгария и България-Румъния

3. Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България

4. Австрийски и европейски контролни служители на летищата, но и неочаквани проверки на австрийските летища

5. Ангажиментът за обсъждане на функционирането на Шенген през 2024 г.

Важно: Да се обсъди през 2024 година дата за сухопътни граници въз основа на напредъка по 5-те елемента".

В потвърждение на написаното румънският евродепутат публикува официалните документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
18
 
! Отговори
Защо? преди 8 месеца
Европейската комисия: "България изпълнява всички критерии за пълноправен член на шенгенското пространство". Да започнем от там. Днес нашите "приятели" от Австрия ни извиват ръцете.
112
3
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
"Присъединяването по суша предстои да бъде обсъдено през 2024год.,но само ако Австрия,прецени,че споразумението се изпълнява." Няма конкретен ангажимент за истински Шенген.Австия остава напълно свободна да си съчинява причини за отлагане на членството ни в Шенген.Уж Шарлатани,а бяха изиграни елементарно от австрийците.Май са от глупавите Шарлатани.
111
2
 
31
 
! Отговори
Грешно заглавие преди 8 месеца
България не знаеше за тези условия и не се е съгласявала с нищо. Знаеха само Сорос Денков и Габриелова. Така че, разпечатайте условията на мека тоалетна хартия и я дайте на двамата предаели.
110
8
 
8
 
! Отговори
Петър Славов преди 8 месеца
Не се паникьосвайте другари, никой бежанец не е чак толкова изпаднал че да иска да остане в нашта мила рОдина, а пък га напълнихме Европата с два милиона нашенски бежанци нямаше проблем а!
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Арсенал Казанлък може спокойно ПСМ-1. Противопохотната мина си е нашенска, българска. И де що я настъпи на 15 метра получава съчми даже и ако са залегнали. Огради, глупости за маса пари. Искат сигурна граница? Ето. А който ходи си е негов проблем. Само един датчик за шум трябва, че да ги подменят после. И животните (четирикраките) ще са в безопаснот, защото човешко тяло+багаж е по-тежко от местните животинки.
108
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От МС нали казваха, че няма да приемане имигранти, а се оказа, че ка подписали не камо са ги приемаме, но и да е по ускорена процедура
107
3
 
26
 
! Отговори
до 105 преди 8 месеца
Да, но 99% от тези мигрант бачкат яко, за да живеят нормално и се интегрират в общността. Навлеците, които ни натрисат не стават за нищо. Манталитетът и начина им на живот няма нищо общо с нашата действителност. Да не споменавам, че изобщо нямат никакво желание да се интегрират.
106
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Благодарение на предателството на ле.кето Кирил Петков ще бъдем залети с бежанци.
105
6
 
13
 
! Отговори
точка 3. преди 8 месеца
Всичко е дирижирано.
104
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами и ние пуснахме два милиона наши мигранти на Запада ,пък си траем и ни е хубаво!
103
0
 
18
 
! Отговори
до 102 преди 8 месеца
Във Факултета ще ги изядат живи направо. Пиши ги безследно изчезнали. Една добра страна на нашенските роми - мразят ги тия повече и от нас. Не търпят конкуренция. 2 часа най-много като ги стоварят им давам. После само да няма някаква промоция на кайма по магазините...
102
0
 
20
 
! Отговори
Sultan преди 8 месеца
Държавната граница на България пробита ли е ? Ако е пробита, оправете я ! Всичките наввлеци наречени "мигранти" минават през дупки в границата. Затворете ги и няма проблеми .
101
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Австрийците много добре знаят, че тая мигрантска сгaн рано или късно ще им се изсипе посред Виена. И тука не става дума за български или румънски роми. Те са само джебчии и разни дребни крадци. Крадне малко, смени града и ходи го търси. Оново баш дивото ще иска на топличко, халал храна, джамия, 5 пъти на ден почивка за молитва. Ще иска да уважат културата му - какви са тия бири и вурстчета?! Защо жените не си покриват лицата? За лош късмет - в България такива се лекуват много традиционно. Бой.
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен: "Аз съм им харесал място за лагер в софия познайте къде" - във Факултета, нали? За да се образоват малко хората и поевропейчат.
99
19
 
15
 
! Отговори
НЕбългарите преди 8 месеца
Българските рашаги не искат Шенген и Европа , а Евразия , Сибир и Северна Корея.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз съм им харесал място за лагер в софия познайте къде
97
1
 
25
 
! Отговори
До 88 преди 8 месеца
Явно ни смятат за полудържава. С нас си играят и ни бъзикат както си искат. Сега за полушенген по въздуха поставят такива условия, а за сухопътния Шенген вероятно в пъти повече. Така е, когато ни управляват верни поклонници евроатлантици, без опит и достойнство, да защитават националните интереси. На всичкото отгоре въвеждаме и двойно гражданство, да ни командарят чужденци с бг паспорт в бъдеще. Докъде се докарахме. Единствения лъч надежда засега са нови избори, на разумни и опитни лидери.
96
2
 
30
 
! Отговори
отврат преди 8 месеца
Крайно време е Европа вместо да се чуди на кого да натресе насила мигрантите, категорично да им заяви, че не са желани и няма да бъдат приемани никъде. Да си стоят в държавите. Но проблемът е, че за богатите страни това не е изгодно. Те искат евтина работна ръка, а тези, които не стават за нищо и/ или са престъпници, искат да ги натресат у нас да ги дундуркаме и да им сърбаме попарата.
95
0
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
"Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България" -- какво точно значи това? Да даваме бързо разрешение за престой на навлеците ли?
94
0
 
30
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Ако научим истината ще е от Румъния там сега ври и кипи заради условията за Шенген,от нашите истината няма да разберем.

Спонсорирани публикации