Кои са петте условия, на които България се е съгласила, за да влезе в Шенген?

Румънски евродепутат публикува официалните документи
2 яну 2024 17:00, Нели Христова
175
Кои са петте условия, на които България се е съгласила, за да влезе в Шенген?
Снимка: БГНЕС

Пет условия е поставила Австрия, за да пусне България и Румъния в Шенген. Това става ясно от анекс към решението на Съвета, с което двете държави бяха допуснати да се присъединят с морските и въздушните си граници от март. Анексът, който е всъщност споразумението между Австрия, България и Румъния, бе разпространен в социалните мрежи от румънския евродепутат Алин Митута.

Присъединяването по суша предстои да бъде обсъдено през 2024 г., но само ако Австрия прецени, че споразумението се изпълнява.

"Ето какви са и подробностите за присъединяването, според официалните документи:

Австрия, Румъния и България са подписали декларация с 5 ангажимента, които включват:

1. Засилен граничен контрол с Турция и Сърбия

2. Мултифилтърни контроли по сухопътните граници между Румъния-Унгария и България-Румъния

3. Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България

4. Австрийски и европейски контролни служители на летищата, но и неочаквани проверки на австрийските летища

5. Ангажиментът за обсъждане на функционирането на Шенген през 2024 г.

Важно: Да се обсъди през 2024 година дата за сухопътни граници въз основа на напредъка по 5-те елемента".

В потвърждение на написаното румънският евродепутат публикува официалните документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 90! Ако имаш път към София,провери на Централните дали пиша истината!
92
0
 
10
 
! Отговори
Сега преди 8 месеца
Изберете някакъв измислен Шенген или бежански лагер на ЕС.
91
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А бе и ние софиянците желаехме да си останем софиянци,но пита ли те някой!? Напълзяха провинциалисти от всички краища! Сега това става с мигрантите! Няма мърдане!
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Христо ХристовТо е ясно кой може да го подпише. Евроатлантическото правителство на Денков/ Габриел. Важният въпрос е трябва ли да се допусне да сме буферна зона за мигранти заради Шенген. Това е доста съдбоносно за нашата близка и далечна прогноза като държава.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 86: добре тарамбуко
88
4
 
6
 
! Отговори
Искате не искате преди 8 месеца
Принудиха ни от Австрия, родината на хер Х. Отваряме по подобие на Родос - концентрационен, пардон, беженски лагер Белене. Снимат беженците какво е там и пращат предупреждения обратно, за да не смеят да идват. Както Австралия прави, само където австралийските концентрационни, пардон, беженски лагери се намират на острови в тихия океан не на мейн-ленда.
87
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Току що излезе новината, че България ще бъде приета и в еврозоната наполовина. България няма да има право да печата собствени евро банктноти и монети, а ще ползва евробанкноти на другите държави членки. Така БНБ ще зависи изцяло от Европейската Централна Банка и държавите чиито банкноти ще ползва.
86
3
 
22
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 8 месеца
" Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България ". Видяхте ли, че пак ни излъгаха. А сега някой политик да ни обясни защо трябва бързо да приемаме мигранти. Нали нямаше да ни поставят никакви условия.
85
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чиста раса не сме имали и няма явно да имаме! Точка! Я някой да сметне колко малцинствени групи живеят в България! Който желае може да посети Централните гробища и да ги преброи по сектори!
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой съсипа близкия изток, тази конкретна държава колко точно бежанци прие от там, някой потърси ли й сметка или санкции за последиците за Европа и последно ние какви облаги точно получихме от "приятелството" ни?
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 81: Що как е било от 1945 до 1989? И тези същите се на ядоха без контролно от 89 до сега, и сега са продали България.
82
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато българските племена са се настанили насила по днешните ни земи,също сме били проблем за местните ,че и за Константинопол! Такава е историята и сега се повтаря само! Повече толеранция!
81
7
 
0
 
! Отговори
Дзъ преди 8 месеца
Не се пенявете.... и на 100% да им даваме убежище и да ги настаняваме веднага и пари да им даваме - бежанците не желаят да остават в България... то и българите не желаят....така че ако австрийците ни ги връщат - най-много да им писне да ги размотават и да си се приберат в Джибути
80
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече е пределно ясно, че България не се управлява от българи. Управлението е в Брюксел и Вашингтон. Там се взимат всички решения за държавата и след това през съответните посолств се спускат на марионетките в управляващата сглобка и се изпълняват от нейното правителство. Какво неясно има?
79
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 73 Не си от най-умните, ако смяташ че с афганистанци, сирийци и други араби и африканци ще стане събуждането на икономиката ни. Не знам защо смяташ че този тип вносни индивиди са нещо повече от нашите роми - дори напротив, нашите си ги познаваме и са поне малко култинирани. А и историята и статистиката от Германия, Франция и т.н. е доказала че на тези не може да се разчита за работа!!!
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В предходните векове подобни чистки са правени от предците на днешните западноевропейци спрямо черните ни братя, затова днес ние ги имаме повече. Отдавна сме били много по-демократични от техните прехвалени западни държави. Клаус Шваб и други подобни и днес продължават с фашизма.
77
0
 
18
 
! Отговори
без Шенген преди 8 месеца
Само условия, без Шенген! По въздух и вода е едно кръгло нищо! На всички е ясно, че проблемът е сухопътните граници и свободното преминаване на стоки.
76
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някой,който наблюдава ЕС да е видял държава без емигранти!? Аз не! Тогава как ние да бъдем изключение?
75
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами ние произхождаме от азиатските народи по думите на професорите от БАН! Какъв е проблема да пуснеме няколко братски племена?
74
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако се озъбим на ЕС и им заявим, че го напускаме /колкото и невероятно да звучи/, нещата ще си дойдат на мястото, ама тези ***, дето ни управляват...

Спонсорирани публикации