Кои са петте условия, на които България се е съгласила, за да влезе в Шенген?

Румънски евродепутат публикува официалните документи
2 яну 2024 17:00, Нели Христова
175
Кои са петте условия, на които България се е съгласила, за да влезе в Шенген?
Снимка: БГНЕС

Пет условия е поставила Австрия, за да пусне България и Румъния в Шенген. Това става ясно от анекс към решението на Съвета, с което двете държави бяха допуснати да се присъединят с морските и въздушните си граници от март. Анексът, който е всъщност споразумението между Австрия, България и Румъния, бе разпространен в социалните мрежи от румънския евродепутат Алин Митута.

Присъединяването по суша предстои да бъде обсъдено през 2024 г., но само ако Австрия прецени, че споразумението се изпълнява.

"Ето какви са и подробностите за присъединяването, според официалните документи:

Австрия, Румъния и България са подписали декларация с 5 ангажимента, които включват:

1. Засилен граничен контрол с Турция и Сърбия

2. Мултифилтърни контроли по сухопътните граници между Румъния-Унгария и България-Румъния

3. Бързото приемане на лицата, търсещи убежище, влизащи в Румъния или България

4. Австрийски и европейски контролни служители на летищата, но и неочаквани проверки на австрийските летища

5. Ангажиментът за обсъждане на функционирането на Шенген през 2024 г.

Важно: Да се обсъди през 2024 година дата за сухопътни граници въз основа на напредъка по 5-те елемента".

В потвърждение на написаното румънският евродепутат публикува официалните документи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И като ги върнат мислиш, че ще останат тук ли? Няма. Ще намерят начин да идат някъде другаде. Не можеш да накараш никой да седи там, където не иска. Слушате дрънканиците на Копейкин и се ежите, вместо да проверите сами фактите. А той заради глупци като вас вкара 37 женобияча в парламента
132
4
 
37
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Тези които ще ни върнат,не стават за нищо. Те не могат да четат и пишат дори на собствения си език.Те няма да се интегрират,а ще се капсулират в общности.И ще се плодят като плъхове,искайки все повече права и привилегии.Докато един ден ни отнемат всичко.Нещастен и *** българино
131
3
 
39
 
! Отговори
Отново ала-бала преди 8 месеца
Реално не сме в Шенген, но трябваше да отчетем "успехи" и да замаскираме продажното слугинско поведение на управляващата хунта.
130
33
 
11
 
! Отговори
многознайковци сте преди 8 месеца
всички се нахъсвате и насъсквате с лъжите на този дог Копейкин. Научете английски и прочетете, после използвайте двете си мозъчни клетки да проумеете, че няма да дойдат 6000 мигранти. Никой, включително и българите не искат да останат в България.
129
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак гласувайте за Подмяната от Посолството и за Деби--а България, които продължават да лъжат и крият истината от българския народ. Пак научаваме истината от чуждите политици. Докога ще търпим тоя позор и унижение?!
128
6
 
37
 
! Отговори
До 151 преди 8 месеца
А когато трябваше да гласувате вие или бяхте за гъби или гласувахте за първите 2 партии + ДПС. След като има партия, която ви казваше, че това ще се случи и ви показваше, че мисли за България, вие без да мислите я наричате путинистка. Затова сега си трайте, щото нямате право да мрънкяте. Или пък ако искате мрънкайте си, никой не ви обръща внимание. Нещата се решават на избори, а след всеки избор народът с гласуване или негласуване избира ГЕРБ+ПП,ДБ+ДПС и това е.
127
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Австрийски .... лиг львци с изгнили коли
126
5
 
13
 
! Отговори
ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО преди 8 месеца
Точка 2 и точка 3. Пак ни излъгаха, Но българският народ ги обичаме и пак така ще си гласуваме. 1 - ГЕРБ, 2 Промяната + ДБ, 3 - ДПС. Воля народна, воля божия, това е.
125
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До РеалистДа, точно така. Бърза регистрация на бежанците, които ще останат вечно, в първата страна, където са се регистрирали. Ако външният ни министър, подписал това, милееше поне малко за България, щеше да се замисли и да помисли за последиците и близкото бъдеще на тази държава. Би трябвало това позорно споразумение да се анулира и да се проведе референдум за Шенген при такива условия.
124
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали нямаше да приемаме допълнителни условия ? Каква я мислихме, а каква стана.
123
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Свободата на СловотоАбсолютно прав сте. Всеки един българин, ако милее за България, няма да допусне това падение. За съжаление, управляват ни хора които не милеят и мислят за държавата. Би трябвало тази декларация, която е подписана да бъде анулирана, защото българите не са съгласни да бъдат буферна зона за мигранти. Би трябвало да има и референдум за Шенген. За какво ни е Шенген, когато ще си загубим облика и държавата.
122
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези условия ни ги поставя целият Европейски съюз, но са избрали Австрия за ",,лошото ченге", което да принуди бълг. политици да ги приемат, за да влезем само частично в Шенген. забелязахте ли как нито една държава от ЕС не протестира срещу Не- пълноправното ни приемане, въпреки че декларираха 100% подкрепа? Даже Урсула каза, че трябва да се гордеем, защото реално е съгласна с Австрия!
121
2
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 месеца
На ви сега демокрация, на ви евроценности, ще приемаме стотици хиляди питекантропи, нахлуващи в ЕС всяка година, но важното е, че кирчовците и тиквата ще могат да си правят трафика на всичко нелегално необезпокоявано и без проверки ;)
120
1
 
8
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 8 месеца
БЕЗ ГЛАС ЗА ОНИЯ ТИЯ И ДРУГИТЕ. ВСЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НЕЩО ХУБАВО. МОЖЕ БИ НОВИТЕ ЛЕВСКИ БОТЕВ РАКОВСКИ. КАРАДЖАТА. ДАНО ДАДЕ ГОСПОДА.
119
2
 
23
 
! Отговори
Свободата на Словото преди 8 месеца
Това чее сме на запад и това да не си защитаваме интереса са две различни неща. Все казвате ако не сме на запад - ходете в Сибир с Русия-е не е така. Едно време наще политици изпълняваха като фуражки нарежданията на Москва. Днес ме боли да видя как съвременните ни политици пак изпълняват всичко което им се казва. Толкова ли е трудно да помислят малко за собствената си държава? Не ги ли боли, като гледат в какво се е превърнала днес България? Инак: между старото и между новото къде е разликата?
118
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
5. Ангажиментът за обсъждане на функционирането на Шенген през 2024 г.Важно: Да се обсъди през 2024 година дата за сухопътни граници въз основа на напредъка по 5-те елемента".Чакам още нашти кога ще публикуват договора който са подписали??Само някакви постижения ,голям напредък и други Ала Бала от Министерският съвет по Фейсбука пишат!
117
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев,това което каза по телевизията е истина! Само той можа и го каза!
116
5
 
14
 
! Отговори
Бай Чеп преди 8 месеца
Не събаряйте постамента на ПСА. На местото на демонтираните фигури издигнете скулптура на падписалия тези позорни за България условия. Във вдигната нагоре ръчичка да държи писалката с която си поставил подписа. Тази писалка да е цяла, а не счупена на две части.
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стига с тия критерии,бе! Ръждясала оградка ,подкупи и лов на микробуси по цялата страна!
114
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те и болшинството от нашите мигранти ту работят,ту почиват и чакат на помощи! Файда от тях-средна! Та тия където прескачат тарабите на границата и те търсят на баницата мекото! И ние и те искаме мазничко от Запада!

Спонсорирани публикации