Зеленски се върна в Украйна: Напът е допълнителна помощ от САЩ

Бяха сключени конкретни споразумения, доволен е той
14 юли 2024 21:52, Александър Попов
104
Зеленски се върна в Украйна: Напът е допълнителна помощ от САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като се завърна в страната от срещата на върха на НАТО във Вашингтон украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че предстои да бъде получена още военна помощ за Украйна, предаде ДПА.

Бяха сключени конкретни споразумения, насочени към повишаване на отбранителния капацитет на Украйна, включително оръжия за войските и подкрепа за оръжейната индустрия на страната, написа той в "Екс". Зеленски спомена "Пейтриът" и други системи за противовъздушна отбрана, но не предостави подробности.

Само през последната седмица руските сили са пуснали по украински цели повече от 700 планиращи бомби, 170 въздушни дрона от различни видове и почти 80 ракети, каза той.

Той изрази благодарността си към всички, които помагат за доставката на отбранителни системи за Украйна, като същевременно отново призова за повече системи за противовъздушна отбрана. В подкрепа на призива си Зеленски публикува видеоклип, на който се виждат разрушенията и причинените жертви.

Той също така обяви споразумения за сигурност с Чехия, Словения и Ирландия, които посети на връщане от Вашингтон. Неотдавна Зеленски подписа подобни споразумения с Полша, Люксембург и Румъния. Целта на споразуменията е да действат в периода, преди Украйна да се присъедини към НАТО, посочва ДПА.

След срещите с президента на САЩ Джо Байдън и други американски политици Зеленски сега възнамерява да се срещне с регионални лидери в Украйна, за да стимулира сътрудничеството. "Здравеопазване, убежища, отбранителна промишленост и други. САЩ са готови да помогнат на всички тези нива", каза той.

Зеленски също така отново осъди опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп по време на предизборен митинг.

"Отвратително престъпление. Такова, което може само да бъде осъдено. И което показва колко сериозни са глобалните предизвикателства пред демокрацията в момента", каза украинският президент, като същевременно добави, че е уверен, че САЩ ще ги преодолеят./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" МОМЕНТАЛНО ВЪДВОРЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ЕВРОАТЛАНТИЦИ В БЕЛЕНЕ И ОБЯВЯВАНЕ НА НОВА НЕЗАВИСИМА РУСКА БЪЛГАРИЯ" - другарЕ, иска ли ви се? ХАХАХАХА ши6ани оTPепки.
43
5
 
10
 
! Отговори
Георги Раковски преди 1 месец
ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!!!!
42
2
 
4
 
! Отговори
Мирчьо преди 1 месец
Да живее *** България!!!!
41
9
 
3
 
! Отговори
ПП ВЪЗДИГАНйЕ преди 1 месец
МОМЕНТАЛНО ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО И ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА НА ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, РУМЪНИЯ, СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ИСПАНИЯ, САЩ И АНГЛИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
5
 
9
 
! Отговори
ВАСИЛ ЛЕВСКИ преди 1 месец
ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!!!!
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Украйна - THE BEST Толкова са свободни украинците ,че не могат да напускат страната,събират ги като животни по улиците за фронта,търпят конситуционните си права да са" на пауза",защо не се говори за потъпкването на правата им!?Гледам клиповете им в тубата и хем ми е жал,хем виждам ,че са като макетата заблудени,озлобени,комплексирани псевдонационалисти...
38
11
 
7
 
! Отговори
Въздигане преди 1 месец
МОМЕНТАЛНО ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНТИНЕНТ И ПРЕСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ В РУСКИЯТ ГРАД КАЗАН!!!
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с членството на държавата Украйна в НАТО? Влезе ли вече държавата Украйна в НАТО?
36
23
 
15
 
! Отговори
идва Видов ден преди 1 месец
Новоизбраната председателка на Международния наказателен съд (МНС) Томоко Акане изрази категоричното си убеждение, че руският президент Владимир Путин, срещу когото съдът в Хага издаде заповед за арест, ще бъде изправен пред правосъдието заради военните си престъпления в Украйна ....
35
24
 
13
 
! Отговори
БГ форумни мужици преди 1 месец
Пореден ден, пореден безпомощен вой на копейките. Трета година срам, провали и падение на руската локва.
34
4
 
9
 
! Отговори
Байдън преди 1 месец
Ти пък кой си че "очакваш"... Не те познавам. Аз вече изпратих допълнителната помощ на истинския президент на Украйна - ПУТИН.
33
5
 
14
 
! Отговори
Що така? преди 1 месец
До NEW Z Fашизъм а защо прпускаш "защитата на американските интереси" с което оправдание САЩ създадоха над 260 военни конфликта след ВСВ? А нещо да кажеш за доклада на Пентагона според който САЩ са заплашили близо 56 страни с ядрен удар за да прокарат американскитре интереси и да поставят свое марионетно правителство? А За изфабрикуваните "химически заплахи" с които разрушиха Ирак? А за остров ГУАМ чувал ли си? Окупиран от САЩ и с американски губернатор? Ами ГРЕНАДА? Що така избирателно помниш?
32
20
 
18
 
! Отговори
Украйна - THE BEST преди 1 месец
Навремето българите спрели османския поробител на границата на Европа. Сега украинците спират руските окупатори и мародери на границите на Европа. Това е приликата между България и Украйна - ние сме свободни хора.
31
4
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 1 месец
Руснаците се грижат за своите, а за теб на кой ми пука?
30
17
 
17
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 1 месец
Pусия напада Грузия (защото "потискали руснаците там"), напада и Чечня (защото "потискали руснаците там"), окупира Приднестровието (защото "потискали руснаците там"), окупира Донбас (защото "потискали руснаците там"), анексира Крим (защото "потискали руснаците там"), напада цяла Украйна (защото "потискали руснаците там"). Защо ли ми напомня на Хитлер и началото на ВСВ с нападението срещу Судатенланд (защото "потискали германците там")?
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То само благодарение на НАТО и САЩ се крепи марионетната ви фашистка държавичка иначе руснаците отдавна да си бяха освободили териториите от украинска окупация.Русия е сама срещу 50 държави, които финансират режима в Киев и пак устоява!
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заленски редовно записва видеообръщенията си към украинците, гледайки към камерата отгоре надолу. Като някой началник който си кастри подчинените. Това говори много. Този човек се счита за нещо повече от сънародниците си, като техен господар.
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първо искаха 480 милиарда да победят Русия, сега на срещата на НАТО говореха за 100 милиарда годишно до 2029г докато победят Русия, и накрая станаха 40 милиарда за 2025 и не се знае дали ще ги получат ако не успеят да застрелят Тръмп.
26
19
 
18
 
! Отговори
блатото ПУТЕЛАНДИЯ преди 1 месец
В началото на войната никой не поддържаше Украйна, но бойците и тотално разрушиха мита за великата руска армия и обилно наториха земите си с телата на алкохолизирани мужици и пандизчии наети от Путинкантропа в безумните му имперски амбиции. Сега зад Зеленски освен САЩ стои и мощта на НАТО както и целия цивилизован свят, за разлика от руския агресор приеман само от тирании като Иран и Северна Корея.
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Убиец на цяло поколение млади украинци!

Спонсорирани публикации