Шокиращо! При стрелбата срещу Тръмп са дадени 9 изстрела от три оръжия

Данните са от вече готовата съдебна експертиза
15 юли 2024 20:45, Петър Бойчев
201
Шокиращо! При стрелбата срещу Тръмп са дадени 9 изстрела от три оръжия
Снимка БГНЕС

Според вече изготвената съдебна експертиза с най-малко три оръжия е стреляно по време на митинга на Доналд Тръмп в град Бътлър в американския щат Пенсилвания, когато бившият президент републиканец беше ранен в ухото, съобщи Си Ен Ен.

Вчера ФБР съобщи, че неутрализираният стрелец е действал сам, припомня БТА.

Първите три изстрела са свързани с първото предполагаемото оръжие, следващите пет са от предполагаемото второ оръжие, а последният "акустичен импулс" е издаден от трето предполагаемо оръжие, сочи заключението на аудиоекспертиза.

Тя е извършена от Кейтлин Григорас, директор на Националния център за медийна криминалистика към Колорадския университет в Денвър, и Кол Уайткотън, старши изследовател в същата институция.

Вещото лице Робърт Мехър също така потвърждава, че стрелецът е бил на около 360-393 фута (110-120 метра) от подиума.

Изводите съвпадат с анализа на телевизионния канал, че стрелецът е бил на покрив на 393-492 фута (120-150 м) от подиума, когато е стреляно.

Изстрелите издават типичния звук, при който свръхзвуков куршум минава покрай микрофон, достигащ преди "достигането на съответния звук от дулото", обясни пред Си Ен Ен Мехър, който преподава аудио-криминалистика в щатския университет в Монтана.

Времето между регистрирането на двата звука поставя стрелеца на 110-120 метра от микрофона, заяви Мехър. Взето е под внимание, че куршумът срещу Тръмп се е движил със средна скорост от около 800 до 1000 метра в секунда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ПО КОГО СА ВТОРИТЕ 5 ИЗСТРЕЛА??? ДА НЕ БИ ТЕ ДА СА УБИЛИ ЖЕРТВАТА???
106
2
 
13
 
! Отговори
Друго си мисля преди 1 месец
С дронове вече сватби и кръщенета заснемат? US SS да нямат един дрон с който в реално време да обследват района- покриви, околност и т.н.?!?!? И да не видят ,че някой клечи по покривите?!?? И си приготвя оръжието?!? Или ни правят на улави, или съвсем са отсвирили службата......Ако някой има трета версия - да сподели
105
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер на независимата медия. Ето, заговорът между Путин и Тръмп лъсна в целия си блясък. Не им се получи да разпалят гражданска война в Щатите. Слава Украина. Да живее демокрацията. Долу рашистан.
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само с гранатомет може да се улучи от това разстояние от аматьор.
103
3
 
1
 
! Отговори
Шокиращо! преди 1 месец
Тръмпито е стрелял пръв. Куркс е отвърнал на огъня, но късно. Вече е бил застрелян и мъртъв.
102
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Три оружия и пак не уцелиха дъртия глиган :)))
100
0
 
8
 
! Отговори
гоги преди 1 месец
странно как толкова бързо заключиха че е действал сам. Според моето скромно експертно мнение, анализът данни и социограмата би отнел поне 1 месец включително и частични разследвание на вторичните сързани лица.
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое точно е шокиращо, освен, че автора на ститаята е полу-***
98
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най шокиращото нещо което гледах е как един ясновидец предсказва какво е видял .Описва точно всичко , казва , че ще е уцелен в ушната мида и всички подробности .Това видео го има Ютуб , 4 месеца преди атентата
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не забравяме, че глупавият Тръмп не разреши да се ограничи свободната продажба на оръжие. Замалко да се самоубие, ако беше загинал, това щеше да е самоубийство със забавено действие. Много е странно да разрешиш да те отстрелват като глиган, само заради печалбите на производителите на оръжие. Нима тяхните печалби са по-важни от живота ти? Това само един *** може да го мисли, какъвто очевидно е Тръмп. Оръжейните компании няма да му пратят цветенце на погребението, защо тогава пази тези алчни
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е бил президент, познава процедурите за сигурност и много добре знае какво трябва да направи в такъв случай.След като се пипна по ухото, видя кръвта ичу изстрела, веднага залегна зад трибуната. Сикрет сървиз не действаха съвсем адекватно, въпреки последвалите похвали.
95
0
 
15
 
! Отговори
BBC преди 1 месец
" Спец отрядът от полицията в окръг Бътлър също е стрелял в събота вечерта на митинга ,каза говорител на правоприлагащите органи. Това бяха добълнителнит изстрели към тези на специалните служби .Аудио криминалистика, които по рано казаха ,че се е стрелял с 3 оръжия потвърдиха , че това са изстрелите на спец отряда."
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3 часа! Три! Ама ти си много бръз бе. Още малко и ще изпревариш изстрелите. Ко ти говори за часове ? Стреля атентатора и веднага след това без забавяне стреля снайпериста. Ти става въпрос за 1-2 секунди. Ти за толкоз време не можеш си намери чейнето в чашата.
93
0
 
4
 
! Отговори
Църна котка преди 1 месец
Пуцай Куме.
92
2
 
3
 
! Отговори
3 часа! Три! преди 1 месец
До Анонимен 79 Това е голяма философия да видиш къде е стрелецът. Трябва най-малко един час да мине за да се види откъде се стреля. След това още един час за да се умува, как да бъде спрян стрелеца. И още един час за да бъде атакуван стрелеца. Общо са нужни 3 часа, ако стрелецът не избяга през това време разбира се. Нооо по-рано от три часа не може да бъде обезвреден!
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 74 Гледал ли си " За шепа долари" от 1964-та година? Там във финалната сцена Клинт Истууд казва на шефа на разбойниците: Цели се в сърцето, Рамон! Оня го прострелва в сърцето, а Клинт пада на земята и се изправя: Цели се в сърцето Рамооон!...." Муаххаахаха направо го побърка.
90
0
 
4
 
! Отговори
до Тони Иванов преди 1 месец
Нали беше боя бе, мой? Сега какво шило излезе? Дръж една версия бе, мой, че се излагаш. И по-лошо, излагаш началниците ...
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За онези, които спорят, че Тръмп си поръчал атентата, само да поясня, че Сикрет Сървис е на подчинение на Байдън. Байдън смени шефа на раци служба с жена. Както видяхте много жени имаше от Сикрет Сървис в първия периметър на охрана. Това са проверени хора на Байдън.
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тони, ти си за лудницата.

Спонсорирани публикации