Балабанов: Защо ли не му вярваме на Борисов?

Нагледахме се на спасители в годините, допълва той
12 сеп 2024 13:32, Нели Христова
39
Балабанов: Защо ли не му вярваме на Борисов?
Снимка: БГНЕС

Вчера в регионална комисия входирахме законопроект, с който налагаме санкции на кметовете от случая Доспат, за да могат да не бутат предизборно сгради. ГЕРБ и ДПС отмениха точката, за да запазят собствените си кметове, за да деребействат сред населението. Това обяви депутатът от "Има такъв народ" Венцислав Асенов пред журналисти.

Според партията промяната засяга всички кметства. От 4-та до 6-а степен кметовете няма да имат право да се "разпореждат", ще се разпорежда ДНСК. Така ще им се отнеме възможността да решават кои сгради да събарят и кои да си останат. Според тях по друг начин не става, освен със законови промени.

"2016 г. имаше референдум за смяна на политическата система, преди още да се създаде "Има такъв народ". 2,5 млн. българи подкрепиха идеята ни за мажоритарен избор в два тура. Борисов и ГЕРБ в онзи момент саботираха волята на тези българи за промяна на избирателната система. Защо ли не му вярваме? Какво казва Борисов сутрин, обед и вечер са доста разтегливи понятия", коментира от своя страна Станислав Балабанов.

Още по темата
По думите му ИТН като носител на третия мандат даде алтернатива пред всички партии как трябва да се говори в парламента и да има разговори по приоритети.

"Нагледахме се на спасители в годините. Важно е да се подхожда практически и разумно. ПП трети месец говорят за надпартиен кандидат – нека видим предложенията им. ИТН с третия мандат даде възможност на ПП-ДБ да предложат кандидат за министър-председател, да извървят целия път по антикорупционната и съдебната реформа. Петков отказа правителство, макар да имаше мнозинство в навечерието на връщането на третия мандат", категоричен е той.

Балабанов допълни още: "Слави Трифонов винаги е правил това, което е казвал и е отстоявал принципите и посланията, зад които е заставал. Той е лидер на партията и винаги е участвал във всяка една предизборна кампания."

"Няма да допуснем повече такива грозни промени в Конституцията. Да сте чули да говорим за коалиция? Ние предлагаме програма с конкретни срокове и решения, не говорим за коалиция. Имаше ли коалиция една година, или имаше сглобки и задкулисни договорки. Не забравяйте, че имаше няколкомесечно правителство на Кирил Петков, което ние свалихме, с коалиционно споразумение, направено в един мол. До какво доведе това? До нищо", каза още той.

Той отрече да е било на дневен ред свалянето на Рая Назарян от поста на председател на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Избори 2024
Борисов: Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 4 дни
Точно толкова ,колкото "вярваме" на него, "вярваме" и на вас.
36
0
 
1
 
! Отговори
Надя преди 5 дни
А що ли си мислиш,че някой на вас ви вярва?! Лъжци фантазьори! Какво правите ти и Тошето в Народното събрание?! Да лъжете и да се правите на ,,велики" И затова да ви пълниме джобовете Без ъмир
35
0
 
5
 
! Отговори
Карачанаков преди 5 дни
Ала баланица турска паница ой гиди Балабанчо наш калпазанчо.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
защото е еднокнижник
33
2
 
3
 
! Отговори
чичо преди 5 дни
Кой ли му вярва на ***? Сутрин каже едно, на обед - друго, а вечерта ти сервира трето. Типични мутренски номера. Чудя се как още има хора около него. То не бяха кражби - без срам, без страх или поне мъничко свян. ***! Простият да си носи последствията, но не ги носи сам, а товари и другите с тях, включително и мен - ето затова ме е яд.
32
0
 
8
 
! Отговори
тежат ли фесовете преди 5 дни
защо ли не вярваме на вас бе балабан ? благодарение на вас турците с български паспорти ше определят какво ше става тук .
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Бойко каза, че ще направи бензина 1 лев, ако е на власт. Преди няколко години. Най-нормално е да не му вярваме.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Слафчувците освен гнусна чалга и вулгарна халтура друго не могат да правят. Когато гражданите им дадоха мандат да правят правителство те изкараха от нафталина Ники Мук, най-корумпираният царски министър. После политическата им халтура премина през Шнорхела и Плагиата и така си я карат и сега. Слафчувците друго освен патерица на мафията друго не могат да бъдат.
29
1
 
12
 
! Отговори
Асенчи преди 5 дни
На теб дали има някой да ти вярвааааа
28
2
 
12
 
! Отговори
Loyko преди 5 дни
Защо? На тебе и куция дявол от дивачето и бостанското плашило Т.Африкански много ли ви вярват хората.За сега само вие си вярвате на глупостите които раждате.Гледам и ти си си повярвал.Кога стана кюмерджия и кога си изцапа ....***../ануса/
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Чалгарите много си повярваха че стават за политици.
26
1
 
10
 
! Отговори
Блаблабанов преди 5 дни
Скрий се някъде. Не се мешай в мъжките работи.
25
12
 
7
 
! Отговори
До ха-ха преди 5 дни
Борисов краде от държавата три мандата.Никога не е управлявал.Просто не може.
24
1
 
14
 
! Отговори
Бала- ала преди 5 дни
Вчера Славчо, днес Балабанов... Един по един, сякаш изскачате от нафталина.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Слави, изпрати ли македонски космонавт?
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ЗАЩО НЕ ТИ ВЯРВАМ АЗ НА ТЕБ, СЛАФЧУ, ТОШИТУ- МЪЛЧИТЕ, ВЪРТИТЕ СЕ ДО ПРЕМАЛА НА СТОЛЧЕТАТА В ЗАЛАТА НА БГ ПАРЛАМЕНТ ДЕН ДА МИНЕ ЗАПЛАТА 15/16 000ЛВ ДА ПАДА, А ГА ВЗЕМЕТЕ ДУМАТА- НЯМА ОБЩО С МИСЪЛ И ТЕМА САМО С ....ДРАМА ДА СТАВА И КОТО СЕ СЕТИТЕ... А НИЕ ВЯРВАМЕ НА БОРИСОВ НЕ НА ЧАЛГАРИТЕ- ЖАЛКИ СТЕ!
21
2
 
17
 
! Отговори
Мен преди 5 дни
Защо да му вярваме на Балабанов?
20
5
 
14
 
! Отговори
Ха ха, преди 5 дни
Борисов управлявал държавата три.мандата, и отново са първа.политическа сила ! ! Тоя кой беше?
19
1
 
6
 
! Отговори
Е,нищо де преди 5 дни
Важното е,че вярваш на Пеевски.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този е никой чалгар какво работиш ти Балабанов покажи да видя за Борисов не мисли ВЪН ЧАЛГИ