Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива

На видеозапис се вижда как участници в митинга го сочат на полицаите
16 юли 2024 20:30, Петър Бойчев
98
Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива
Снимка БГНЕС

Участници в предизборния митинг на бившия американски президент Доналд Тръмп в щата Пенсилвания са видели въоръжен мъж на покрив и са предупредили полицията за него две минути преди да бъдат произведени изстрелите, съобщи в. "Ню Йорк Таймс". Американският всекидневник публикува видеозапис, заснет от очевидец.

На кадрите се вижда как участници в проявата сочат към мъж, който лежи на покрива на бялата сграда, откъдето в крайна сметка бе извършено нападението срещу Тръмп. На кадрите се чува и как някои от тях се опитват да привлекат вниманието на служителите по сигурността. Според "Ню Йорк Таймс" видеото е заснето в 18:09 ч. в събота местно време - точно две минути преди да се чуят звуците от изстрелите.

На видеозаписа е заснет и полицейски служител, който се приближава към мястото на инцидента, но не е ясно дали е чул предупрежденията на свидетелите, или вече е знаел, че потенциалният стрелец е на покрива. Освен това на паркинга до сградата, от чийто покрив е стрелял, се виждат три паркирани полицейски автомобила. Все още не е установено дали в тях е имало полицейски служители.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля в събота при опит за убийство, извършен по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания, пише БТА.

Тръмп, който ще бъде кандидатът на Републиканската партия за президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое разследването на случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
9
 
! Отговори
на ушите си ли седя? преди 1 месец
До Анонимен 62 Е как никой не е пострадал? Ти НА УШИТЕ СИ ЛИ СЕДЯ? Убитият мъж и останалите тежко ранени какво са? Пострадали или не?
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атентатът срещу Фицо беше доста по-истински...
60
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна постановка! Холивуд ряпа да яде! Раната на ъхото на Доналд от какво е причинена? От куршум, или от минивзривател?
59
11
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
УБИЕЦА ДОНАЛД ТРЪНП ОФИЦИАЛНО ИЗГУБИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
58
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Теглете една права линия, в единият край на която е стрелецът, в другият - ухото на Доналд - и продължете...краят на балистичната линия попада СРЕД ГЪСТО ЕДИН ДО ДРУГ ХОРА НА ТРИБУНАТА!!! Защо НИКОЙ от тях не е пострадал?
57
5
 
2
 
! Отговори
ПРИНЦЕСА ЮЛИЯНА преди 1 месец
До Нормален/ ПЪРВИЯ ИЗСТРЕЛ Е ФАЛШИВ ТЪЙ , ЧЕ КУРШУМ НЯМА :D
56
2
 
3
 
! Отговори
До нормален преди 1 месец
Защо питаш, трябва ти куршум ли?
55
9
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 1 месец
А в крайна сметка къде е куршумът, одраскал крайчеца на ухото на Доналд??КЪДЕ Е?Или се изпари, по виража?
54
3
 
5
 
! Отговори
Юлиян до 52 преди 1 месец
Никаква политическа прозорливост!И двамата знаят какво искат,само дето Байдън вече го е налегнала здраво деменцията.А Тръмп си е добре,превъзходно за годините си.Но това,че не знаят какво искат е напълно погрешно.Знаят и още как!
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Късметлия си е. Не го убиха по чиста случайност. Вкараха си автогол, защото сега ще спечели изборите за президент и ще им наруши спокойствието. За с.р.осидите става въпрос.
52
2
 
0
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Либералната *** ще изпилим човчицата И повече няма да кълве. Ако трябва и с децата им ще се разправи е.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-важно е какво ще се случи в България 2 минути след като спечели Тръмп изборите в САЩ. Тогава да ги видим евроатлантиците как ще си чупят пръстите да звънят на Тръмп за честитки, а украинските знамена къде ще ги крият е ясно.
50
2
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Гледам и "принцеса"се появи вече.Само че,веднага си личи,че е с "евроатлантическа насоченост".Нищо смислено не казва,само кълне и плюе и хаби батерията на"смартфона".
49
0
 
4
 
! Отговори
Юлиян до трънчо преди 1 месец
Правилно,много правилно!И "логично"най-вече!Точно това очаквах-да стигнеш до Ким и Путин.Правилно,те са поръчали"постановката"!Сега доволен ли си?Може вече да си лягаш.И само да не забравиш краката немити и отвити,че пак ще почнат да ти идват насън едни такива"логични"версии.
48
6
 
3
 
! Отговори
ПРИНЦЕСА ЮЛИЯНА преди 1 месец
До Анонимен 51/ ТАКА Е САМО, ЧЕ С МАЛКА ПОПРАВКА! И ДВАМАТА СЕ НАПИКАВАТ ВЕЧЕ КАТО ЕДИНЯ Е С МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА И НЕ ПОМНИ ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ А ДРУГИЯ СИ Е ПСИХОПАТ ОТ КЛАСА :D
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И двамата кандидати са пълни посмешища за икономика като САЩ, единия се напикава, а другия луд за връзване! То като България!
46
5
 
3
 
! Отговори
ПРИНЦЕСА ЮЛИЯНА преди 1 месец
НАВРЯХ СИ ЕДИН СНАРЯД 155 МИЛИМЕТРА В ТЪПУТИНЪТ ДА СЕ УСПОКОЯ МАЛКО, ЧЕ ТРЪНПОСРАНКОТО ТОТАЛНО ГО Е ЗАКЪСАЛ ВЕЧЕ!
45
1
 
5
 
! Отговори
Юлиян до 44 преди 1 месец
Те още не са"се разбрали"с убийството на Джон и Робърт Кенеди,ти искаш с този атентат да "се оправят".
44
3
 
5
 
! Отговори
ТРЪНПОСРАНОВКА преди 1 месец
ВЕЧЕ ОТКРИТО ОБВИНЯВАТ ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ В УЧАСТИЕ В АТЕНТАТА И ТО ПО КАНАЛ 1 КИМ ЧЕН ТЪПУТИН ТИ ВИ! ЕДИНСТВЕНО СЕ СПОРИ ДАЛИ ДЖО БАЙДЪН ИЛИ ХОРАТА МУ СА ГО ПОРЪЧАЛИ ИЛИ ГО Е ПОРЪЧАЛ ДОНАЛД ТРЪНП ЗА ДА СИ КАЧИ РЕЙТИНГА И ДА ОТЪРВЕ ЗАТВОРА ПО 100-ТЕ ОБВИНЕНИЯ КОИТО ИМА !
43
1
 
0
 
! Отговори
без ухо преди 1 месец
До Анонимен 45 По-добре с половин ухо, отколкото с четвърт ухо или с една осма. Нъл тъй? Или пък без ухо.

Спонсорирани публикации