Москва отне акредитациите на британски дипломати

Дипломатическо напрежение има и с Италия
13 сеп 2024 09:52, Инна Ангелова
38
Москва отне акредитациите на британски дипломати
Снимка: Pixabay

Москва отне акредитациите на шестима британски дипломати, обвинявайки ги в шпионаж, предаде Ройтерс, като се позова на днешно изявления на Федералната служба за сигурност на Русия.

ФСС не споменава нито едно от имената на въпросните хора, но заявява, че действията им застрашават сигурността на Русия, уточнява агенцията.

Според информацията на ТАСС шестимата са сътрудници на посолството на Великобритания в Москва, съобщава БТА.

Дипломатическо напрежение неочаквано се появи и по оста Италия-Русия. Москва обяви журналист и оператор на обществената медия РАИ (RAI) за издирвани лица, обвинени в нелегално влизане в страната миналия месец. В списъка фигурират и други чуждестранни журналисти.

Обвинението се отнася за периода, в който украинските войски проникнаха в района на Курск. То засяга журналистката на  РАИ Стефания Батистини и оператора Симонe Траини.
 
Външният министър на Италия Антонио Таяни каза, че е извикал руския посланик в Италия Алексей Парамонов в министерството  за да изрази "изненада" от това, което Таяни определи като "странно решение".

Днес се очаква да има среща между Тайни и руския посланик, съобщава информационната агенция Agenzia nova, цитирайки съобщение на РАИ. В него медията определя решението на руското вътрешно министерство за "акт на нарушение на свободата на информацията".

Посочва се, че журналистката и операторът  са изпълнили работата си като свидетели на събитията образцово и обективно и, че РАИ ще продължава да изпълнява ролята си на обществена медия  благодарение и на смелата дейност на своите журналисти, запазвайки си  правото да работи на всяко място в защита свободата на информацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Русия
След руски обстрел са убити служители на Червения кръст
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Писнало му от лъжи преди 2 дни
"ФСС не споменава нито едно от имената на въпросните хора, но заявява, че действията им застрашават сигурността на Русия, уточнява агенцията." - Айде бе! Не само имената, ами и техни снимки има пъбликувани насвякъде в руския печат и подробности точно защо! Цялата ви работа такава, хич не се червите да лъъъжете, срам за журналистиката
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Въпросът е кой ръчка не само британците да се започне война на всяка цена. Да, тактиката е да се натисне Русия да я обяви. Последните дни са разрешения за оръжие на руска територия, Камала да се изцепи, че Русия ще атакува Полша, ракети в Германия... Спонсорите на западните политици искат войната да почне вече. Дали Тръмп ги уплаши, че ще спечели и смени курса, дали друго, но пощуряха съвсем.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Британия е точно 2 посейдона и един сармат. И това е под 1% от възможностите на Русия. Като коргита са британците - докато са на каишката джафкат страшно. Ако ги пуснат обаче въртят опашки и приклякват.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това е отговор на разрешението от британците за украинците да използват техни далекобойни ракети за поражение на цели дълбоко в руска територия. Въпреки, че после по линия на НАТО спряха разрешението, руснаците ги предупредиха. Прекъсване на дипломатическите отношения в 99% от случаите означава реална война. А британците не са готови за война с Русия.
29
10
 
5
 
! Отговори
МосковскаПсихиатрия преди 4 дни
НЯМА ПОЧИВЕН ДЕН !
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вече се знаят кои са: Джессика Дайвинпорт, Калвин Эндрю Дав, Грейс Элвин, Кэтрин Макдоннел, Блейк Паттель и Томас Джон Хигс Энстевинет. Интересен снимков материал предоставят от ФСБ на срещи на гореспоменатите с хора, обявени за чуждестранни агенти в Русия, както и срещи с лица на нежелани в Русия НПО-та.
27
4
 
8
 
! Отговори
аха преди 4 дни
Нормално е да се гонят наглетата. Понеже са много лакоми и нагли. Днес от Русия, после и от други места. Пък италианците изглежда са се помислили за такива от "Репортери без граници". Ама някои държави все още имат граници. И така.
26
10
 
4
 
! Отговори
стига преди 4 дни
докога тази фашистка империя създадена от маниакално луд ще засттрашава човечеството.
25
8
 
6
 
! Отговори
МосковскаПсихиатрия преди 4 дни
НЯМА ПОЧИВЕН ДЕН !
24
8
 
6
 
! Отговори
МосковскаПсихиатрия преди 4 дни
НЯМА ПОЧИВЕН ДЕН !
23
7
 
6
 
! Отговори
МосковскаПсихиатрия преди 4 дни
НЯМА ПОЧИВЕН ДЕН !
22
2
 
6
 
! Отговори
Иван Висилиевич IV преди 4 дни
превзема столицата на татаро-монголите Казань 310 години, след като те, татаро-монголите, са унищожили Волжска България, изтребили са българите и за 310 години са ги претопили.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Обективно, Путин ли предизвика американците да нападнат Виетнам, Корея, Либия, Сирия, Афганистан и още много други? И без Русия Америка ще търси конфликти, за да присвоява богатствата на страните!
20
3
 
4
 
! Отговори
17, Волжска България преди 4 дни
е унищожена в периода 1238-1242 от внука на Чингисхан Бату. Иван Висилиевич IV побеждава наследниците на Бату и превзема Казань през 1552 г.
19
4
 
11
 
! Отговори
Урсула преди 4 дни
А е тия жабаро за какви се мислят? Ако аз отида в Италия нелегално, ще съм си исщ,пълнил ли професионално дълга? Що не кажат това на ония мигранти от Африка, дето всеки ден се давят до Италия? Ами да вземат да ги пуснат, не да ги затварят в разни лагери и да ги давят! Та тия хора имат право да се разкарват в Италия без визи и без граничен контрол, както журналисткте на РАИ. Защо тогава Италия ги затваря в лагери?
18
6
 
18
 
! Отговори
журналистката и преди 4 дни
операторът са изпълнили работата си, но са нарушили държавната граница на РФ и са извършили престъпление срещу Русия. Какво не е ясно?
17
3
 
2
 
! Отговори
(^_^) преди 4 дни
Много важно, ще си го преместят в другия ... това е доста добър атестат за тях, ще си трупнат и дивиденти ... !!!
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Шарените куполи символизират отрязаните български глави, а броя им - броя на нападенията. Пък и цар става, защото става български цар - започва да владее българите. Пък вие си слагайте минуси ... и му викайте Дядо Иван.
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Британски учЕн - Този храм е построен в чест на победата на руснаците над Българите и унищожаването на Волжска България!
14
2
 
13
 
! Отговори
откога го отлагат преди 4 дни
След повече от година руснаците предприеха ответни действия. Егати и търпението!