Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление

Важните позиции Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети
Обновена: 24 юли 2024 18:51 | 21 юли 2024 15:10, Петър Бойчев
583
Украинският фронт в Донбас се разпада, Русия тръгва в настъпление
Снимка БГНЕС

Руските войски овладяха няколко важни села със стратегически позиции в Донбас. На северозапад от Авдеевка - Евгениевка, Восход и Прогрес са превзети и се водят битки за Новоселовка Първа. На север от Бахмут са превзети Раздоловка и Ивано-Дариевка и се водят битки за Спорное. Експертът по анализ на отворени данни на BILD Юлиан Рьопке смята това за признаци на частичен колапс на украинската отбрана.

"Руската нахлуваща армия превзе Прогрес на 22 км източно от Покровск. Последното настъпление (3 км за седмица) е още едно доказателство за разпадането на украинския фронт на няколко места в района на Донецк“, пише Рьопке.

Руските подразделения на Покровско направление са успели да изтласкат Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от село Прогрес.

Според експерта превземането на Прогрес може да се сравни по значимост с овладяването на Очеретино, след което фронтът на ВСУ западно и северозападно от Авдиевка почти се срина. Украинското командване успя да го стабилизира само с цената на големи загуби.

Всичко това открива добри перспективи за настъпление пред руското командване. Особено като се има предвид, че настъплението на руските войски в този участък от фронта създава допълнителен натиск върху тила на Торецкия укрепен район на ВСУ, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
1
 
5
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Немския журналист Рьопке е възмутен, че украинските войници се предават без бой. Искам да му кажа, честотата световна война немските фашисти толкова бързо са бягали, че русите едам ги догонвали да ги бият. Минали са през България за няма два дена. Ха, ха ,ха!
471
0
 
4
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Това са пълни глупости, приказка за бял бик, дезинформация и надигаща пропаганда. Говоренето, че Украйна ще спечели този конфликт, е просто недоразумение, въпреки оптимистичните изявления и уверения, Украйна в момента не може да спечели. Тя няма способности, които биха могли да балансират руския потенциал, които да й позволят да завладее стратегическата инициатива и да прехвърли военните операции за защита на Украйна на руска територия. Това е невъзможно.Полски генерал от НАТО.
470
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дерзайте братушки
469
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Сде думи преговори с бандеровци няма да има много е късно. Българския политически *** има същата съдба ограбили българския народ и държава преговори с бандеровци няма цялата власт произтича от народа не от шепа политически чакали народа си дал мнението. Политици бягащите инак ще има трепане
468
1
 
12
 
! Отговори
Украйнец преди 1 месец
Зеленски е нелигетимен президент и всяко решение от негова страна няма стоиност . Зеленски е в ситуация да казва каквотоидае на фашиска Украйна не може дасе има доверие както и на са и НАТО Русия не преговаря с бандеровци
467
2
 
23
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
Путин търпи много критики, че не пуска някоя многотонна ракета в киев и да приключи, според мен той има много цели, които се реализират само на бавен ход, но е дълго за обяснение. Иначе не съм очаквал, че НАТО е толкова жалко - съюз от ХХ държави не може да спре бензиностанция. Неслучайно франция обсъжда излизане, Доналд също обмисля.
466
30
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
............Последното настъпление (3 км за седмица)........... Хахахааааа, а колко крепостника умряха за тези 3 км??? Смешна работа.
465
11
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Украйна се разпадна, когато се разпадна СССР. Дори и Хитлер е хвърлил в концлагер Степан Бандера. А тези, бандеровска държава искаха да правят
464
35
 
17
 
! Отговори
мужици на заколение преди 1 месец
Руснака навсякъде е каппутт. Потопиха им половината флот. Унищожиха им до сега хиляди бронирани машини, оръдия, самолета и хеликоптери. И това от държава 25 пъти по-малка като територия... Алкохолизирана мародерстваща армия от пандизчии и крепостни начело с преродения Хитлер Путински.
463
27
 
24
 
! Отговори
НЕбългарите преди 1 месец
Пожелавам на всички русофили, те и потомците им да живеят в любимите им Русия , Северна Корея или Иран !
462
3
 
12
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 месец
2716:59 Скоро Одесаайде още 5-*** при Бандера....довечера пак на сафари....то вече е безинтересно.......Все по-малконтехника наблюдавамв и по данни се концентрира около Одеса, Лвов и Киев ...ке има джелезо бол и за юрогейовете за съжаление мъже не им останаха, *** те украинкитв в Турция ги научиха изотзадзе ...ще свиквате няма да се плашите.
461
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украински партизани в Киев бомбят по два месаромобилизационни автомобила на диктатора Зеленски на нощ. Украинския народ се вдига срещу Зеления диктатор. В Запорожие огромен мълчалив митинг пред общината против войната. Цензурата в България продължава. Противоконституционно.
460
5
 
29
 
! Отговори
Укропитек преди 1 месец
Как вааа? Нали побеждавахме? ПЕТСТОТИН МИЛИАРДА ДОЛАРА изсипа Обеднения Запад за 3 години. С толкова пари дори първобитно племе от Амазонските джунгли вече щеше да е пред Кремъл и да очаква капитулацията на Джуджака... Пък то, Укаинския фронт се разпадал. И какво стана с украинската Мобилизация? Чета че патриотични младежи нападат и подпалват уазките с които ловят отказващите да отидят на фронта и да се бият за Наркомана Зеленски и компания... А генерали и военни се заканвали на клоуна Зеле.
459
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фейк новина . Зеленски напредва мощно громи руските пълчища . Гледах ббс
458
7
 
41
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
На краварите, които обичат да повтарят до втръсване "нали за 3 дни щяхте да сте в Киев" да поясня. Така щеше да е по добре за измислената държава с измислената нация. Сега , колкото и да се крие , вкл. Днес-а трият всяка подобна информация заради западната пропаганда - е ясно- Украйна губи по около 40000 души на месец. На месец !!!! Или убити или трайно осакатени т.е. не могат да бъдат върнати на фронта. Загубите на Русия са около 2000 /м . Можете да благодатите на Краварника за това
457
7
 
44
 
! Отговори
Альоо преди 1 месец
"Украинският фронт в Донбас се разпада..." Нека бъдем коректни! Укрофронта отдавна се е разпаднал само че, за Geйропа не беше "политкоректно" да го съобщава заради онзи дъртия памперс в Белия дом. Има ли някой който да не е наясно, че чудеса не стават? Война без войска не се води! Украинците отдавна разбраха, че са измамени, малко остана и оръжията им ще се обърнат към Киев. Тик так, тик так...
456
3
 
20
 
! Отговори
Лягай си преди 1 месец
До Endлиберал-лгбт патрЕот и русофил под един знаменател?Недей да спиш на течение,просто съвет.
455
35
 
7
 
! Отговори
End преди 1 месец
Няма се оправим никога с толкова русофили и лгбт патреоти...много са зле горките и са агресивни... предлагам всички да си ходят към изгнилата прусия
454
34
 
4
 
! Отговори
Славчо преди 1 месец
Колко години вече ги мъчат великите ватенки... мислех че по бързо ще свърши целияя цирк... хайде да мирясват с тия войни, че утре и на нас ще.скочат тия пропадняци
453
7
 
41
 
! Отговори
Кон преди 1 месец
Е, това е напълно очаквано. Чудя се, дали украинците ще обесят сегашния си президент, както италианците направиха с Мусолини? Напълно си го заслужава.

Спонсорирани публикации