100 дни преди изборите: Тръмп води на Камала Харис с 1.7%

Преди да се откаже, Байдън изоставаше с 3%
28 юли 2024 12:10, Петър Бойчев
153
100 дни преди изборите: Тръмп води на Камала Харис с 1.7%
Снимка БГНЕС

Сто дни преди президентските избори в САЩ и след като Камала Харис се очерта като основен кандидат на Демократическата партия, изследванията на общественото мнение в САЩ показват, че тя засега губи от кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп 1.7 на сто. За сравнение - в деня преди Джо Байдън да се откаже от надпреварата, той изоставаше от Доналд Тръмп средно с 3 на сто.

След като две изследвания показаха преднина на Харис - Reuters/Ipsos и Morning Consult, съответно 2% и 1%, се появиха серия от изследвания, които дават преднина на Тръмп. CNN даде преднина от 3 на сто за Тръмп, NY Times/Siena - 1%, Forbes/HarrisX - 2%, Wall Street Journal - 2%. Прави впечатление, че всички изследвания дават резултати в рамките на статистическата грешка, като само Rasmussen Reports дава по-голяма преднина на Тръмп - 7 на сто.

По време на събитие в Масачузетс за набиране на средства за кампанията Харис заяви следното, цитирана от световните агенции: "Нека не се заблуждаваме, предстои ни битка. И ние сме догонващите в това състезание. Но това е кампания, която е задвижвана от хората. Припомням ви, че след деня, в който обявих кандидатурата си, станахме свидетели на най-голямото 24-часово фондонабиране в историята на президентските избори."

Доналд Тръмп разпали тревога сред критиците си, след като каза на тълпа от поддръжници, че няма ''да се наложи да гласуват отново'', ако го върнат на президентския пост на изборите през ноември. ''Християни, излезте и гласувайте! Само този път – няма да ви се налага да го правите повече'', каза бившият президент републиканец в петък вечерта на митинг, организиран в Уест Палм Бийч, Флорида, от крайнодясната християнска група за застъпничество Turning Point Action.

''Излезте – трябва да излезете и да гласувате. След четири години няма да е нужно да гласувате отново. Ще го направим толкова добре, че няма да се налага да гласувате'', добави той.

Коментарите на Тръмп идват месеци след като той отбеляза, че ще бъде ''диктатор още от първия ден'', ако получи втори четиригодишен мандат в Белия дом. Той многократно е изявявал възхищението си от авторитарни лидери, включително руския президент Владимир Путин, унгарския премиер Виктор Орбан и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: тръмпБайдънкамала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разликата е между Тръмп и мафията на демократите, а не между републиканците и Харис.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Треперете платени медии и *** !
83
1
 
1
 
! Отговори
За 35 години преди 1 месец
България е изгубила 500 милиарда долара. Като 200 милиарда долара са в офшорки. До 2022 г. са дадени около 600 концесии. 90% от храната, която България сама може да произвежда е внос. Като противоконституционен е текст: че държавата се грижи за образование. Българският Лев е на път да бъде унищожен. Конституцията е унищожена. Теглим заеми, за да покриваме текущи разходи. Външни дългове увеличени в пъти. Безумна инфлация. Пълви по инсулти и инфаркти в ЕС. България от износител, стана вносител ТОК
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп беше сутринта на религиозно събитие в Охайо, на обед конференция на Биткойн в Нешвил, а довечера има митинг в Минестота, като навсякъде го приемат като Елвис Пресли. Без да обърка или да забрави да благодари на организатори, конгресмени, сенатори, губернатори, и т.н и т.н. А вас някой яко ви е излъгал, че води в рамките на "статистическата грешка".............
81
0
 
1
 
! Отговори
Тръмп каза преди 1 месец
Докато съм президент няма да допусна CBDC. А нашите ша йка джии и ша рла тани напират за евро и ци фро во евро.
80
1
 
5
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
Дано спечели Тръмп. Далеч по-решителен и самостоятелен е от кандидатите на демократите. Това е човека, който безкомпомисно ще срази русия в Украйна и ще приключи войната, както обеща.
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В САЩ много от хора разни вярват, че е извършен преврат и Байдън не се е отказал от надпреварата, а е бил принуден. Това ще се отрази на резултатите.
78
4
 
13
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Щом дават на тая празна кратуна Харис толкова големи проценти,явно пак се готвят грандиозни измами.Тая шма*тка хал хабер си няма от управление и само плещи глупости,а искат да я сложат на най-високия пост!
77
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При честни и прозрачни избори Тръмп ще победи.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още няма дата за дебата Тръмп-Харис. Почакайте дебата и тогава мерете и режете! Но Тръмп не желае още да уточнява дата понеже Камала Харис не е официално избрана за кандидат. Мисля, че на 7 или 8 август ще се знае точно.
75
1
 
24
 
! Отговори
Х преди 1 месец
плана на Тръмпи за край на войната: Украйна не влиза в НАТО и дава на Русия всички територии, които иска. Гениално е. :D
74
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е пътник, не само като загубил изборите, но и като затворник.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен чакаме те да се пробваш да ни изгониш, с нетърпение!
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Циолковский полага основите на космическата наука и ракетостроенето в САЩ са водели процеси срещу вещици и са арестували и хвърляли в затвора 4 годишни момичета за вещерство.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Циолковски отива да учи в Москва, решава, че няма никаква полза да посещава университета и лекциите, като изчислява, че може да живее само с едно ядене на ден на хляб и вода и с мизерната сума която неговият баща му изпраща. Прекарва цялото си време сам в библотеката и чете книги по математика. Бил е глух с едното ухо защото като дете е боледувал от скарлатина. Имал е 7 деца.
70
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато Русия разгроми укронацизма и еврогеiството ще изгоним всички русофоби от БГ. Ще ги изгоним назапад.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На парада взеха участие военни кораби от Алжир, Индия и Китай.
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помощник президента России Николай Патрушев подтвердил, что новые ракеты, как ответ на размещение американского оружия в Германии, будут размещены в соответствии с установленным Верховным главнокомандующим срок.
67
5
 
7
 
! Отговори
ген. Лукова Главичка преди 1 месец
Дано да стане камила харис. Да изядат 10 Сармата и край. Без Кравария ще настане вечен световен мир
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Впервые в истории на военно-морском параде играл сводный оркестр военных музыкантов России и народно-освободительной армии Китая. И в финале они исполнили знаковую мелодию из фильма "Офицеры".