"Езиците на бирата" е книга за любители на кехлибарения вкус

Людмил Фотев събира в книга езиците и вкусовете на бирата
8 сеп 2024 11:30, Анисия Иванова
8
"Езиците на бирата" е книга за любители на кехлибарения вкус
Снимка: Bulgaria ON AIR

Книгата "Езиците на бирата" е за бохеми и любители на кехлибарения вкус, а неин автор е Людмил Фотев, наричан още The Beer Man.

"Книгата е продължение на първата, тя се казва "Езикът на бирата". Езиците са нещо важно, за да си комуникираме на всякакви теми. Бирата не е една. Има възход на безалкохолните и нискоалкохолните бири, има прекрасни такива, които могат да бъдат използвани като допълнение вместо енергийна или друга напитка", каза той в неделното издание на "България сутрин".

"Имах удоволствието да попадна на хубава чешка и германска бира във възрастта, когато ми беше разрешено вече да пробвам. Опитах истински бири. В България имаше три или четири марки, които нямаше как да намеря в София. Тогава разбрах, че бирите са неизброими, неописуеми, а в България се оказа, че дори са неописани", сподели Фотев пред Bulgaria ON AIR.

Според него по отношение на бирата днес все още има задръжки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: бираBulgaria ON AIR
Още от Общество
Църквата празнува Малка Богородица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
Спиртомер преди 1 седмица
Дрън дрън, приказки под шипковия храст. Доживяхме алкохолиците да пишат книги как се пие. Рекламно лице на бирената мaфuя което ще си похарчи хонорара за пиячка.
7
1
 
4
 
! Отговори
Спас преди 1 седмица
Нали всички виждаме.Старозагорските бири уж лицензно производство като Хаойекен,Туборг и и др.са едни и същи.А пиринското когато се правеше в Сърбия или Гърция беше добро .Сега е боза.В Бг никъде няма добра бира вече.
6
0
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 1 седмица
Царевичен грис,вместо пивоварен ечемик!И хмел във България не се гледа!Гришата затвори и единствената пивоварна работеща по-стандарт "Леденикa"
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България няма вече бира ...Туборг, Хайнекен, Ариана, Каменица и Загорка....всичкото е еднакво ....боза, само Пиринско е различно както винаги като линонада.
4
0
 
2
 
! Отговори
Няма бира преди 1 седмица
В бтлгария ако те хванат да си вариш бира и да си я пиеш могат да те осъдят. А наздраве с газирана вода със спирт и гранулки .
3
0
 
6
 
! Отговори
Поздрави от Чехия преди 1 седмица
До Леденика Не точно. В Германия специално има закон за бирата, какво точно трябва да съдържа. А в Чехия има безброй марки хубави бири и никой не си позволява да слага консерванти. А ако искате наистина прясна бира отивате в кръчмата и пиете наливно от Танка, или от "резервоара" на Български. Тази наливна бира е доставена от пивовара в рамките на предишния ден-два.
2
0
 
5
 
! Отговори
Леденика преди 1 седмица
Пиво е като пиво, добра напитка, само ако я варите сами вкъщи. Останалите "бири" са пълни с консерванти и стабилизатори (немски, чешски .. лагери, шмагери...). Да не говорим за безобразните цени и качеството на вода. В България има потенциал, но не се реализира, за производство на плодови вина от тип "сайдер", които са в пъти по-добри от зърнените ферментирани напитки.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредната боза. Безполезни *** по 30лв парчето