Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Организаторите да си направят по едно сепуко. Ненормалници.
367
1
 
21
 
! Отговори
Анти тяло преди 1 месец
Като Борисов...Първо с 200, а после извинявай!!!
366
3
 
50
 
! Отговори
джендърляците преди 1 месец
След като откраднаха дъгата от децата, сега посегнаха и на олимпиадата, отнеха я от спортистите.
365
22
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
И АЗ ИСКАМ ДА СИ ГО НАВИРАМ СИНИЯ ГНЬОМ ЦЕЛИЯ В МОЯ ЛАКОМ ТЪПУТИН
364
3
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
добре, че френскиот цар затръка радикалните християни, че щеше да има жо суи олимпикс
363
4
 
4
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен405 викаш тва, че българските спортисти отидоха облечени със зелени бомбъри като се едно са ултраси на лудогорец неа нищо
362
42
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
поредната пресолена манджа, тайната вечеря е произведение на изкуството с религиозен мотив, в случая не е атакувано директно светото писание. много е чудничко, явно неукяните по медиите са го закръшили зверски за рейтинг, друго не би обяснило съществуването на подобна боза с косми.
361
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На това синьото нещо с жълтата брада ако му бяха сложили *** на главата (от толерантност, както казват) сега Айфеловата кула щеше да гори....
360
1
 
42
 
! Отговори
Батя ви преди 1 месец
Малийй, хич не ща даже и да си представям закриването!
359
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До "377 Путин не е християнин, а кагебеец..." - единственото в твоя пост, в което не съм съвсем сигурен, е , където казваш, че "Непогребването е най-големият грях в православието" - не съм запознат, може и така да е, може и да не е. Но всичко друго, което си написал - адмирации. Ето това е истината, казана с две-три изречения, която истина така и не чух от армията журналисти, които всеки ден ни облъчват откъде ли не. Не че не я съзнават, ама за да си журналист, се иска и дупе, не е само писане.
358
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно не им дойде акълът на франсетата след фаталната "шега" с карикатурите на Пророка в списание Шарли Ебдо преди десетина години. Та сега отново поредната "шега". Какво искат - на провокират поредния "Брайвик"? Странно ми е кой го е разрешил това нещо.
357
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
377 Путин не е християнин, а кагебеец, който употребява православието и църквата, за да крепи властта си и за имперските интереси на Русия. Руснаците са с промити мозъци, вярата им се налага по същите причини. Те разбиваха кубетата на църквите си с огромни, метални гюлета, гониха и избиваха свещенници...Ако бяха християни нямаше да почитат сифилистичната мумия на Ленин в мавзолея, в центъра на Москва. Непогребването е най-големият грях в православието.
356
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съжалявам,не им приемам извинението.Такава гавра не се замазва с едно извинение.Анатема.
355
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение" - Ясно е като през замазано стъкло в гъста магла ...
354
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То е понятно да стане такъв пропуск, като се има предвид, че вече, в мнозинството от населението, Франция не може да се нарече християнска държава.
353
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До не разжбрах Това, което не си разбрал е, че Русия отиде завинаги в канавката на историята. Няма да има връщане към "както преди". Нито сега, нито след 10, нито след 100 години.
352
2
 
26
 
! Отговори
не разжбрах преди 1 месец
До Анонимен Това, което предричаш за следващите две олимпиади е зловещо! Дали се молиш Русия да го предотврати? Май само това е надеждата за човечеството да тръгне обратно в правилната посока!
351
0
 
24
 
! Отговори
абе преди 1 месец
До Маями Флорида Само да знаеш - това управление на света идва от неоглобалистите в САЩ!Вие там трябва да смените формата за човешките ценности, които ни налагат от американските управляващи! Сменете ГИ!
350
1
 
25
 
! Отговори
Еврокенеф преди 1 месец
Като види човек Микрона със старческият дрохал който влачи с него и му става ясно.
349
0
 
43
 
! Отговори
гадно преди 1 месец
Значи спортисти от много страни имат единствената цел за 4 години да стигнат до ОЛИМПИАДАТА! И се оказва, че там трябва да рекламират ЛГБТ+ ! Отвратителна експлоатация на човечеството!

Спонсорирани публикации